Caroline Polachek - Ένα νέο ποπ αστέρι γεννιέται

Είδαμε ζωντανά στο Βερολίνο μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες μουσικούς της διεθνούς σκηνής και μεταδίδουμε.

Caroline Polacheck_Desire I Want To Turn Into You

"Την τελευταία φορά που έπαιξα εδώ ήταν το βράδυ του Χάλοουιν και ζήτημα να ήμαστε εκατό άτομα. Απόψε είναι αρκετά διαφορετικά, έτσι;" αναρωτήθηκε από τη σκηνή τη Caroline Polachek απευθυνόμενη στους περίπου 2 χιλιάδες θεατές που γέμισαν το Huxley’s Neue Welt του Βερολίνου. Το venue που βρίσκεται στη γειτονιά του Νόικελν, ήταν εδώ και μήνες sold out για τη συναυλία μιας από τις ραγδαία ανερχόμενες σύγχρονες μουσικούς, η οποία επισκέφθηκε τη γερμανική πρωτεύουσα οκτώ μέρες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της με τίτλο "Desire, I Want To Turn Into You". Ενός δίσκου που αποθεώθηκε άμα τη εμφανίσει του από τη διεθνή μουσικοκριτική, έχοντας προηγουμένως στρώσει ιδανικά το έδαφος για την έλευσή του, χάρη στην ιντερνετική δημοφιλία εθιστικών singles όπως τα "Bunny Is A Rider" και "Welcome To My Island".

Το τελευταίο κομμάτι ήταν και εκείνο που άνοιξε το live της Polachek, σε μια συναυλία όπου το πρόγραμμα τηρήθηκε με ασυναγώνιστη συνέπεια, μετατρέποντας αστραπιαία το χώρο σε αυτοκυριαρχούμενο "νησί" της τραγουδίστριας. Παράγοντας καθόλου δεδομένος, καθώς το "Desire" μοιάζει να χωρίζεται άτυπα σε δύο αντιθετικά μέρη. Αρχικά ένα εντελώς upbeat, avant pop και χορευτικό, το οποίο ύστερα διαδέχεται ένα περισσότερο εσωστρεφές, με πρωταγωνίστριες σκοτεινές μπαλάντες τις οποίες καθοδηγούν μελαγχολικές μπασογραμμές. Επομένως, η ζωντανή απόδοση των κομματιών με την εμβόλιμη παρουσία εκείνων του ντεμπούτου "Pang" προαπαιτούσε μια προσεκτική ισορροπία, αφού εύκολα το setlist θα μπορούσε να μείνει από ενέργεια πολύ γρήγορα.

Στην πράξη, όμως, η Polachek έχοντας ως πλεονέκτημα την άψογη φωνή της αλλά και μια σφιχτοδεμένη live μπάντα, καταφέρνει αβίαστα να ελίσσεται μεταξύ των διαφορετικών στιλ των τραγουδιών της χωρίς να εξαϋλώνεται στιγμή η ατμόσφαιρα. Αυτό, ακόμα και όταν μετά το latin αποχρώσεων ξεσηκωτικό "Sunset" όπου ακούγεται ο υπέροχος στίχος "So many stories we were told about a safety net / But when I look for it, it’s just a hand that’s holding mine", μας προειδοποίησε σαρκαστικά πως "τώρα έφτασε η ώρα των γλυκερών χαζορομαντικών τραγουδιών". Για το γράφοντα, αυτή αποτέλεσε και την καλύτερη ενότητα της εμφάνισης, με την 37χρονη να προσδίδει στο Neue Welt την αύρα ενός μικρού, πλημμυρισμένου από κόκκινα φώτα φθαρμένου μπαρ, όπου κάθε κομμάτι έμοιαζε να αφορά ταυτόχρονα τους πάντες και τον καθένα ξεχωριστά. Ένα από αυτά ήταν και το "Parachute", ένα τραγούδι που μοιάζει σα να έχει γραφτεί από τους This Mortal Coil, όμως βασίζεται σε έναν εφιάλτη της Polachek, στον οποίο έβλεπε πως έπεφτε στο θάνατό της πηδώντας από ένα στρατιωτικό αεροπλάνο.

Σε όλη τη διάρκεια της συναυλία το κοινό δε σταμάτησε να είναι αποθεωτικό, συγκινώντας εμφανώς τη μουσικό και παράλληλα, αποδεικνύοντας πως η Αμερικανίδα δεν είναι απλά ένα διαδικτυακό φαινόμενο, αλλά έχει έρθει εδώ για να μείνει. Μάλιστα, στο encore εκτός από τα τρία τραγούδια που συνήθως παίζει, η Polachek ερμήνευσε ένα ακόμα – απροβάριστα, ως ελάχιστο "ευχαριστώ" προς τους θεατές οι οποίοι έφυγαν έπειτα προς το κοντινότερο σταθμό του U-Bahn έχοντας χορτάσει ένα απολαυστικότατο live.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Αννα Βίσση "προτιμά"... το Καλλιμάρμαρο

Γιορτάζει με ακόμα περισσότερο κόσμο μισό αιώνα επιτυχημένης μουσικής διαδρομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2024

Sani Festival 2024: Έκλεισε τη σεζόν με χορούς, ξεσηκωμένο από τις κιθάρες των Gipsy Kings

Το διεθνές κοινό που έδωσε το παρών στον ειδυλλιακό λόφο, κάτω από τον βυζαντινό πύργο, δεν έμεινε περιορισμένο στα καθίσματά του ακούγοντας τα τσιγγάνικα καλέσματα του γκρουπ του Tonino Baliardo –το οποίο εντυπωσίασε ακόμα και δίχως τον αυθεντικό του τραγουδιστή.

"Ραντεβού στο Κύτταρο": Ένα βιβλίο με τον δικό του μικρό θρύλο

Αφού αναζητήθηκε επίμονα στα παλαιοβιβλιοπωλεία από τους πιο ανήσυχους ανάμεσα στους μουσικόφιλους του 21ου αιώνα, το εξαντλημένο εδώ και χρόνια πόνημα του Φώντα Τρούσα για την ελληνική ποπ & ροκ δισκογραφία επέστρεψε στο προσκήνιο, μέσω μιας γενναία εμπλουτισμένης επανέκδοσης.

Η επιστροφή του "Ρεμπέτικου": το έργο-σταθμός του Σταύρου Ξαρχάκου ζωντανεύει ξανά στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επαναφέρει το θρυλικό "Ρεμπέτικο" για μία νύχτα γεμάτη μουσική παιδεία.

Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers και Snoop Dogg "σφυρίζουν" τη λήξη της Ολυμπιάδας του Παρισιού

Συναυλία-έκπληξη στην τελετή λήξης της φετινής Ολυμπιάδας, στην οποία θα γίνει και η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στη δήμαρχο του Λος Άντζελες.

Πυξ Λαξ Live στο Άστρος

Μια βραδιά γεμάτη καλοκαίρι και ελληνικό ροκ.

Εμβαθύνοντας στη μουσική με τη "Φιλαρμόνια": συναυλίες με σπάνια έργα και σολίστ επιπέδου (Τροχόπουλος, Χατζηνικολάου, Μαραγκού)

Τη σταθερή και ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη πορεία της διατήρησε μέσα στην καλλιτεχνική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η "Φιλαρμόνια" Ορχήστρα Αθηνών.