Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μακεδόνας αποκαλύπτουν τον "Γκρεμιστή"

Μαζί τους στο Μικρό Παλλάς θα βρίσκονται οι Γιώργος Φλωράκης και Βερόνικα Δαβάκη.

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου τους "Ο Γκρεμιστής" ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο αθηναϊκό κοινό τα οκτώ τραγούδια που τον απαρτίζουν. Στο Μικρό Παλλάς θα ακουστούν για πρώτη φορά στη εν σώματι τα τραγούδια που, επί τρία συναπτά έτη επεξεργάσθηκαν μαζί ώστε να είναι μια μουσική ανθολογία μόνο εξαιρετικών αισθημάτων και σημαντικών νοημάτων. Μαζί τους ο Γιώργος Φλωράκης και η Βερόνικα Δαβάκη.

Ο τίτλος έρχεται απ’ ευθείας από το μνημειώδες ποίημα του Κωστή Παλαμά. Ένα ποίημα οργισμένη ελεγεία, το απόλυτα ιδεολογικό υπόβαθρο για την κοινωνική Επαναστατικότητα. Δίπλα τους ένα συγκλονιστικό τραγούδι αγάπης και μεταφυσικής σύνδεσης του ενήλικου παιδιού με την μητέρα του: "Η Στοργή Σου με Προσμένει" του Ναπολέοντος Λαπαθιώτη.

Κώστας Μακεδόνας

Ωστόσο την μερίδα του λέοντος έχει ο Μάνος Ελευθερίου με μερικά από τα υπέροχα στιχουργήματα-παρακαταθήκη που άφησε στον Δημήτρη Παπαδημητρίου με την εντολή να τα παρουσιάσει σταδιακά και αρκετά χρόνια "αργότερα".

Επί σκηνής θα βρίσκονται οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ - πιάνο, Κορίνα Βουγιούκα - κιθάρα, Γιώργος Καραγιάννης - μπουζούκι, Αποστόλης Μαργαζής - μπουζούκι, Μιχάλης Βρέττας - βιολί, Μερκούριος Κάραλης - κλαρινέτο, Τάσος Μυσιρλής - τσέλο, Δημήτρης Σίντος - κοντραμπάσο, Ντίνος Χατζηιορδάνου - ακορντεόν, Δημήτρης Κοντός - κρουστά.

Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ. | Τιμές εισιτηρίων: 30 € VIP | 15 € A Ζώνη | 10 € Β Ζώνη | 8 € μειωμένο

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημήτρης Παπαδημητρίου (αναβλήθηκε)

  • Ελληνική

Αφιέρωμα στο συνολικό έργο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου. Τραγουδούν οι Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης, και διευθύνει ο συνθέτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.