"Πέτρα που θέλει να κυλά": Μια μουσικοχορευτική παράσταση για την ελληνική παράδοση

Η παράσταση, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει ο Δημήτρης Λιανοστάθης, πραγματεύεται την αναβάπτιση του χθες στο σήμερα και στην προοπτική του αύριο.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τη μουσικοχορευτική παράσταση "Πέτρα που θέλει να κυλά", η οποία είναι αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση και πραγματοποιείται σε σύμπραξη με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Το Αλωνάκι" (παραγωγή-διοργάνωση) και σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και το Μέγαρο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τον Δήμο Χαλκίδας. Τελεί υπό την αιγίδα και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η παράσταση "Πέτρα που θέλει να κυλά", την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει ο Δημήτρης Λιανοστάθης, κινείται στο πλαίσιο της δημοτικής-λαϊκής μουσικοχορευτικής παράδοσης και πραγματεύεται την αναβάπτιση του χθες στο σήμερα και στην προοπτική του αύριο. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία δημιουργίας και αναδημιουργίας του χώρου μέσα στον χρόνο, η οποία προϋποθέτει συνάντηση.

Πέτρα που θέλει να κυλά

Στην παράσταση συμμετέχουν χορευτές ελληνικών χορών, ομάδα σύγχρονου χορού, σχήματα πολυφωνικής και βυζαντινής μουσικής και οι μουσικοί Νίκος Χατζόπουλος, Αποστόλης Βαγγελάκης, Πέτρος Πρόκος, Τάσος Αθανασιάς, Αντρέας Παπάς, Ιάκωβος Ηλιάδης, Γιώργος Μακρής, Νίκος Φρυγανιώτης, Θοδωρής Κοτονιάς, Βιολέτα Ίκαρη, Παναγιώτης Λάλεζας, Κώστας Ευσταθιάδης, Στάθης Σαντσαρίδης, Κώστας Καρασαβίδης, Χρήστος Πικριδάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.