"For Women": Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στις γυναίκες από την Αγγελική Τουμπανάκη

Το "For Women" project είναι μια σειρά παραστάσεων με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί τις ιστορίες Γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και γίναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών.

Αγγελική Τουμπανάκη 5tet & Guests «For Women»

H World Jazz βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη με τους αγαπημένους συνεργάτες της, επιστρέφουν στο Half Note, για τρεις "For Women" βραδιές 16 - 18 Δεκεμβρίου προσκαλώντας ξεχωριστές καλλιτέχνιδες - performers. Την Παρασκευή 16/12 την κούκλα, Kumku Yamki (Εμψύχωση: Ζωή Βλάσση - Νατάσσα Ταπάκη), το Σάββατο 17/12 τη stand up comedian, Κατερίνα Βρανά και την Κυριακή 18/12 την soul funk τραγουδίστρια και ηθοποιό, Idra Kayne.

Το "For Women" project είναι μια σειρά παραστάσεων με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί τις ιστορίες Γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και γίναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών.

Διαβάστε Επίσης

Η Αγγελική μαζί με τους συνεργάτες της, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής, δημιουργούν ένα πολυδιάστατο σύμπαν, με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Ενώνουν ετερογενείς μουσικές, αυτοσχεδιάζουν και αλληλεπιδρούν μαζί με τις καλεσμένες τους, φτιάχνοντας έναν κόσμο όπου η μουσική συνομιλεί με άλλες μορφές τέχνης όπως αυτή του κουκλοθεάτρου, της stand up comedy, της ποίησης.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Αγγελική Τουμπανάκη 5tet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η world jazz βοκαλίστρια μαζί με τέσσερις αγαπημένους και εκλεκτούς μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής σκηνής, στη συναυλία «For Women». Η αφήγηση της ζωής αυτών των γυναικών είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στους τόπους και στη μουσική και πάει χέρι χέρι με την απόδοση τραγουδιών αγαπημένων συνθετριών και συνθετών όπως των Νina Simone, Joni Mitchell, Patti Smith, Tracy Chapman, Λένας Πλάτωνος, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοδωράκη, Leonard Cohen, αλλά και με παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα, Μεσόγειο, Βαλκάνια, Ανατολία και Λατινική Αμερική – όλα με κεντρικό πρόσωπο τη Γυναίκα. Ξεχωριστή τιμητική αναφορά θα γίνει και σε σπουδαίες γυναίκες του τραγουδιού που πέρασαν από τη σκηνή του Κυττάρου. Μία μεγάλη ομάδα συντελεστών από σπάνιους καλλιτέχνες, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και της τζαζ μουσικής, βοκαλίστριες και ηθοποιούς επί σκηνής που δημιουργούν ένα πολυδιάστατο σύμπαν, με ετερογενείς μουσικές, φυσικούς, ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Μια ευφάνταστη συνύπαρξη του θεάτρου με τη μουσική, της ποίησης και του χορού σε μια παράσταση ανατρεπτική και εξαιρετικά συγκινητική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.