Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα από τον Murcof και τον Sergi Palau

Μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες της electronica και μουσικός εξοικειωμένος με την αβανγκάρντ συμπράττει με τον Ισπανό εικαστικό στα St Paul's Sessions.

Murcof © Tiberio Sorvillo

Ο εμβληματικός Μεξικανός ηλεκτρονικός συνθέτης και παραγωγός Murcof και ο Ισπανός εικαστικός Sergi Palau ανοίγουν την αυλαία των φετινών St Paul's Sessions 5 με ένα σπάνιο οπτικοακουστικό show στο ολοκαίνουριο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, που ανοίγει φέτος για πρώτη φορά τις πόρτες τους στο κοινό, μετά από πολλά χρόνια αναμονής.

Γεννημένος το 1970 στο Μεξικό και από το 2006 μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης, ο Murcof ή κατά κόσμον Fernando Corona αποτελεί μια από τα πιο σημαντικές μορφές στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής της τελευταίας 20ετίας. Με συνεργασίες που ξεκινούν από τον Erik Truffaz και τον Francesco Tristano και φτάνουν στους Philippe Petit και τον Simon Geilfus, ο Murcof αποτελεί πάντα μια ανήσυχη φυσιογνωμία υψηλού συνθετικού επιπέδου, με το μνημειώδες άλμπουμ ¨Martes¨ του 2002 να αποτελεί ένα ανυπέρβλητο μινιμαλιστικό κομψοτέχνημα, έχοντας καταταχτεί από τον διεθνή τύπο ανάμεσα στα κορυφαία άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών.

Ανάμεσα στις κορυφαίες του επίσης στιγμές συγκαταλέγεται και η κυκλοφορία του περίφημου ¨Being Human Being¨ το 2014, μια σύμπραξη με τον σπουδαίο Erik Truffaz στην τρομπέτα, αποδίδοντας έναν σύγχρονο πρωτοποριακό ήχο ευρείας γκάμας, επισφραγίζοντας την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητά του. To 2016 κυκλοφόρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα δισκογραφική δουλειά με τίτλο ¨Statea¨ σε συνεργασία με την σπουδαία Γαλλίδα κλασική πιανίστα Vanessa Wagner, στο οποίο περιέχεται και μια εξαιρετική εκδοχή στο ¨Avril 14th¨ του Aphex Twin, ένα άλμπουμ αντάξιο της φήμης και της αξίας των δυο καλλιτεχνών.

Την περσινή χρονιά ο Murcof επέστρεψε για πρώτη φορά μετά από δεκατρία χρόνια στη θρυλική δισκογραφική The Leaf Label, κυκλοφορόντας ένα διπλό άλμπουμ με τίτλο ¨The Alias Sessions¨. Μια συλλογή ¨μαμούθ¨ που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που έχουν ενσωματωθεί στο έργο του μέχρι σήμερα, με πάντα προσεγμένο σχεδιασμό ήχου, ευφάνταστα samples, ατμοσφαιρικούς ρυθμούς και εκρηκτικές κορυφώσεις, ωθώντας παράλληλα τον ήχο ακόμα πιο μπροστά από άποψη αφαίρεσης, ομορφιάς και εκστατικής απελευθέρωσης. 

Σε συνεργασία με τον Ισπανό visual artist Sergi Palau δημιούργησαν ένα επικό οπτικοακουστικό show βασισμένο σε εικαστικά που έχουν δημιουργηθεί από τις εικόνες του χορογράφου Guillherme Bothelo και της ελβετικής εταιρείας χορού Alias dance company. Στο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, που θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, ο Murcof και ο Sergi Palau κάνουν τα St Paul`s Sessions και την Αθήνα σταθμό της φετινής του περιοδείας συνδυάζοντας μουσική και εικόνα σε ένα σπάνιο οπτικοακουστικό show, ανοίγοντας με τον πιο ιδανικό τρόπο την αυλαία των φετινών 

Τιμή εισιτηρίου: € 20-18 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Murcof

  • Οπτικοακουστικό θέαμα

Ο εμβληματικός ηλεκτρονικός συνθέτης και παραγωγός μαζί με τον Ισπανό εικαστικό Sergi Palau ανοίγουν την αυλαία των φετινών πέμπτων St Paul's Sessions με ένα σπάνιο οπτικοακουστικό σόου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.