Ο Kenny Garrett για μια μοναδική συναυλία στο Gazarte

Tο σημαντικότερο άλτο σαξόφωνο της γενιάς του σε μια βραδιά που συνδυάζει στοιχεία bebop, fusion, soul, funk και hip hop.

Kenny Garrett

O διαπρεπέστερος αλτο σαξοφωνίστας, κάτοχος Grammy, ο σπουδαίος Kenny Garrett, επιστρέφει στο αγαπημένο του Gazarte Main Stage, για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 19 Νοεμβρίου με το "Sounds from the Ancestors". Αυτή τη φορά οι ήχοι αυτοί συνδυάζονται μοναδικά με στοιχεία bebop, fusion, soul, funk και hip hop. Έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο άλτο σαξόφωνο της γενιάς του, αλλά και ως ένας από τους πλέον θαυμαστούς μουσικούς που έχουν περάσει από αυτό το όργανο από την εποχή του Charlie Parker.

Kenny Garrett

Ήταν μόλις 18 χρονών όταν τον επέλεξαν για να παίξει με την Duke Ellington Orchestra. Στη συνέχεια πέρασε πέντε χρόνια με τον Miles Davies, που διέκρινε από νωρίς και ανέδειξε τους σπουδαιότερους σολίστες ανδρώνοντάς τους δίπλα του, επί σχεδόν μισό αιώνα. Υπήρξαν όμως κι άλλες λαμπρές συνεργασίες: Joe Henderson, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Marcus Miller, Brad Mehldau, Chick Corea, Art Blakey, Herbie Hancock, Ron Carter, Elvin Jones. Κι αυτό που έμαθε ο Kenny Garrett κοντά στους κολοσσούς των περασμένων γενεών, είναι να παίζει με την ίδια ποιότητα και έμπνευση όλα σχεδόν τα στυλ της σύγχρονης τζαζ. 

Πληροφορίες: Gazarte Main Stage | 19/11 | Ώρα έναρξης: 9 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 20 €
Προπώληση στο viva.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.