Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Jethro Tull

Stavroz

Stavroz

Το ηλεκτρονικό εγχείρημα των IJsbrand De Wilde και Gert Beazar κάνει το ελληνικό ντεμπούτο του στο "Piraeus Club Academy" (23/9). Με ένα από τα εμπνευσμένα σετ τους, στα οποίο έθνικ στοιχεία, διαφορετικά όργανα, jazz, soul και electronica γίνονται ένα, οι Βέλγοι αναμένεται να κερδίσουν (και) το αθηναϊκό dance κοινό.

Jethro Tull

Jethro Tull

Οι θρυλικοί Βρετανοί προσγειώνονται στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" (22/9) για να επιβεβαιώσουν ξανά γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών. Άλλωστε, ύστερα από 20 χρόνια σιωπής, η φετινή δισκογραφική επιστροφή τους με το "Τhe Zealot Gene" απέδειξε ότι το συγκρότημα συνεχίζει να κρατά ψηλά το άγιο δισκοπότηρο της ροκ.

Shigeru Umebayashi

Shigeru Umebayashi

Μας φέρνει κοντά με την ευαισθησία του, σε μια συναυλία με τίτλο "In the Mood for Music" (28/9). Τη μουσική του διάσημου Ιάπωνα κινηματογραφικού συνθέτη θα ερμηνεύσει η 40μελής Athens Philharmonia Orchestra με τη συμμετοχή του σχήματος Alex Drakos Ensemble, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Βέλγου μαέστρου Dirk Brossé.

Asaf Avidan

Ανακαλύπτοντας τον Asaf Avidan

Ο Ισραηλινός τραγουδοποιός ερμηνεύει με τρόπο που φτάνει τις φωνητικές του δυνατότητες στα άκρα, ενώ ο βαθιά προσωπικός στίχος του ανοίγει στο κοινό του ένα ευρύ πεδίο ώστε να ταυτιστεί και να χωρέσει νέες ιστορίες. Με μουσική που περιέχει δόσεις blues και cabaret, folk και indie rock αλλά και το διάσημο ανδρόγυνο παιχνίδι του θα τον ξαναδούμε στο Ηρώδειο (22/9). 

Belle and Sebastian

Belle and Sebastian

Με μια μακρά πορεία που φτάνει στο τέλος της όπως ισχυρίζονται, γεμάτη γλυκόπικρες ιστορίες και νοσταλγικές ποπ μελωδίες, εγκαινιάζουν το ανανεωμένο "Anodos Club" (23/9). Προικισμένο με ιδιαίτερη δημιουργική ματιά και μπόλικη φαντασία, το γκρουπ του Stuart Murdoch αντιστέκεται στα σημάδια του χρόνου προτείνοντας μια φρέσκια εκδοχή του αισιόδοξα μελαγχολικού ήχου τους, σαν αυτή που ακούσαμε στο πρόσφατο "A Bit of Previous". 

Clamm

Clamm

Το εκρηκτικό τρίο που γεννήθηκε στη Μελβούρνη μόλις το 2019 συνεχίζει επάξια τη μακρά παράδοση της αυστραλιανής garage rock σκηνής με μια καθαρή DIY προσέγγιση και "βρόμικες" punk κιθάρες. Θα παρουσιάσουν στην Death Disco (22/9) το ολόφρεσκο άλμπουμ τους "Care" –ένα hot take της επικαιρότητας– που επικυρώνει τις φωνές όσων τους θεωρούν το next big thing της Αυστραλίας.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Stavroz

  • Electronica-Industrial

Γνωστοί για την εισαγωγή μιας συνολικής έθνικ, ακουστικής και οργανικής ατμόσφαιρας στην electronica, οι Βέλγοι παρουσιάζουν ένα σετ γεμάτο jazz, soul και ηλεκτρονική μουσική.

Clamm

  • Rock-pop-folk

Tο εκρηκτικό τρίο από τη Μελβούρνη συνεχίζουν στον DIY/garage δρόμο που χάραξαν οι πετυχημένες μπάντες στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όπως οι Eddy Current Suppression Ring και οι Total Control.

Asaf Avidan

  • Rock-pop-folk

Μεγάλος εραστής του folk-rock και της Americana, ο Ισραηλινός τραγουδοποιός και τραγουδιστής παρουσιάζει το δίσκο του «The study on falling»

Jethro Tull

  • Rock-pop-folk

Το θρυλικό συγκρότημα του Ian Anderson είναι ξανά κοντά μας σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Shigeru Umebayashi

  • Κινηματογραφική

Τη μουσική του Ιάπωνα κινηματογραφικού συνθέτη θα ερμηνεύσει η 40μελής Athens Philharmonia Orchestra με τη συμμετοχή του σχήματος Alex Drakos Ensemble, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Βέλγου μαέστρου, Dirk Brossé.

Belle and Sebastian

  • Rock-pop-folk

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού έρχονται στην Αθήνα με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του δέκατου studio album τους, «A Bit of Previous».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.