Μια reggae/ dub φιέστα στο Κατράκειο

Dub Inc © Carlos Gerardo García

Η κορυφαία μπάντα της world reggae μουσικής σκηνής επιστρέφει στη Ελλάδα. Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου οι Dub Inc θα εμφανιστούν στο Κατράκειο Θέατρο, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση αγάπης που έχουν δημιουργήσει με το ελληνικό κοινό.

Τα 6 μέλη του συγκροτήματος μαζί με τους 2 εκρηκτικούς frontmen θα γεμίσουν τη σκηνή του θεάτρου της Νίκαιας, καλώντας μας σε ένα "διονυσιακό" συναυλιακό γεγονός. Συναισθήματα όπως η αγάπη, η ενότητα και η ειρήνη συνθέτουν το άλμπουμ από τις μουσικές τους περιπλανήσεις στα μονοπάτια της dub, ska και hip-hop. Στην μεγάλη γιορτή τους στην Ελλάδα, "φωτιά στα όργανα" θα βάλουν οι: Blend Mishkin feat BNC, NO HARD FEELINGS (tiny jackal & thanasimos), LOBO, Skg's Dub Alliance, Fer de Lance, Xara, Ultra & Aria.

Dub Inc
© Carlos Gerardo García

Με καταγωγή από το Saint-Etienne, στη βιομηχανική καρδιά της Γαλλίας, οι Dub Inc συνδυάζουν την κλασσική reggae με dub, dancehall, ska, hip-hop στοιχεία και αφρικανικές επιρροές. Δημιουργούν έτσι ένα μεθυστικό μουσικό υβριδικό είδος με τραγούδια κοινωνικής αφύπνισης. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισαν αρχικά τρομερή αναγνώριση στην πατρίδα τους, τη Γαλλία.

Στη συνέχεια, οι δυνατές και φορτισμένες ενεργειακά συναυλίες τους, τους χάρισαν ένα συνεχώς διευρυνόμενο και πιστό πλήθος θαυμαστών. Διατηρώντας το ανεξάρτητό πνεύμα τους και μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι Dub Inc είναι το πιο επιτυχημένο reggae συγκρότημα που παίζει σήμερα στην Ευρώπη και φυσικά έχουν συμμετάσχει σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια φεστιβάλ, έχοντας ήδη εμφανιστεί στο Paleo, το Francofolies, το WOMAD, το Rototom Sunsplash και το Summerjam.

Οι χαρισματικοί τραγουδιστές των Dub Inc, Hakim "Bouchkour" Meridjaκαι Aurelien "Komlan" Zohou τραγουδούν στα αγγλικά, γαλλικά και την καμπίλε (βερβερική γλώσσα που μιλιέται στην Αλγερία). Πλαισιωμένοι από το βαθύ μπάσο του Moritz Von Korff, τα πλήκτρα του Frédéric Peyron και του Idir Derdiche, την κιθάρα του Jérémie Grégeois και τα τύμπανα του Grégory "Zigo" Mavridorakis, οι Bouchkour και Komlan μεταδίδουν δυνατά θετικά μηνύματα μέσα από τα εντυπωσιακά φωνητικά τους, δημιουργώντας μουσική με πραγματικά παγκόσμια απήχηση.

Από την ίδρυσή τους, το 1998, οι Dub Inc έχουν κυκλοφορήσει επτά studio albums, δύο EPs και δύο άλμπουμ με ζωντανές ηχογραφήσεις. Στις 30 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το καινούργιο τους άλμπουμ, "Futur" ένας δυνατός συνδυασμός non – stop ενέργειας, μοναδικών μουσικών και ευαισθητοποιημένων, μαχητικών στίχων.

Η μουσική κουλτούρα των Dub Inc προέρχεται από τη μουσική παράδοση της αφύπνισης των ανθρώπινων συνειδήσεων και ψυχών. Πρόκειται για μια συνεπή και δυνατή μουσική φωνή, ταυτόχρονα όμως αισθαντική και ιδιαίτερα εκφραστική. Η αδικία, η αντίσταση, η αγάπη και ο ανθρωπισμός συνθέτουν το δικό της μήνυμα. 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 15).

Περισσότερες πληροφορίες

Κατράκειο

Ακροπόλεως & Νέστορος (Άλσος Αγ. Φιλίππου), Νίκαια
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.