Οι La Femme διδάσκουν ψυχεδέλεια στο Ξέφωτο

Η γαλλική κολεκτίβα επιστρέφει για ένα μεγάλο live party στο τελευταίο επεισόδιο της σειρά συναυλιών «Parklife» του ΚΠΙΣΝ. Μαζί τους, οι δικοί μας The Steams και Dury Dava.

La Femme © JF Julian

Η επιστροφή στην πόλη τον Σεπτέμβριο γίνεται πιο ευχάριστη χάρη σε εκείνα τα συναυλιακά ραντεβού που περιμέναμε από καιρό να ανανεωθούν. Η γαλλική κολεκτίβα επιστρέφει στη χώρα μας για ένα μεγάλο live party, όπου επιτέλους θα μπορούμε να χορέψουμε ελεύθερα σε αντίθεση με την περσινή τους επίσκεψη στη χώρα, η οποία μας βρήκε λόγω των πανδημικών μέτρων καθιστούς και μαγκωμένους. Η ξαφνική είδηση της συναυλίας τους στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου (στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών "Parklife" στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ) 

ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για το πιστό κοινό τους. Όπως μας λέει και ο ένας εκ των δύο ιθυνόντων νόων των La Femme, Sacha Got, έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στην μπάντα και την Ελλάδα: "Αγαπώ την Ελλάδα. Μου αρέσει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο κοινό που ακούει rock’n’roll και new wave. Θα ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο εκεί, αφού κάθε φορά που παίζουμε είναι τόσο ξεχωριστά. Πιστεύω και το επερχόμενο live θα είναι φοβερό!".

La Femme
© JF Julian

Το γκρουπ των Magnée (πλήκτρα) και Got (κιθάρα) με έδρα το Παρίσι σχηματίστηκε στα 10s και γρήγορα όσο και ανορθόδοξα (αν σκεφτεί κανείς ότι μετά την κυκλοφορία του πρώτου EP τους έφυγαν για tour στις ΗΠΑ αντί για τη Γαλλία) έγινε το next big thing της γαλλικής ποπ. Σε πείσμα των μουσικοκριτικών που έθαψαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Psycho Tropical Berlin" (2013), οι αμετανόητοι Γάλλοι, που αδιαφορούν για τις τάσεις και την πολιτική ορθότητα, τράβηξαν όλα τα βλέμματα με το 70s kosmische/surf και psy rock ηχητικό κράμα και την disco αισθητική τους. H στροφή στην ψυχεδέλεια με το "Mystère" (2016) έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται φωναχτά "Où Va Le Monde?" και η δισκογραφική επιστροφή τους με το τολμηρό άλμπουμ-οδοιπορικό στην Αμερική "Paradigmes" (2021) επιβεβαίωσε την ποιοτική συνέπεια και την απεριόριστη φαντασία τους

Από το "Cool Colorado" μέχρι το "Nouvelle-Orléans" και την "Pasadena", το άλμπουμ διασχίζει όλη τη διαδρομή από τα σπαγγέτι γουέστερν σάουντρακ του Ennio Morricone στις motorik παραγωγές του Giorgio Moroder. Μαζί με το δίσκο κυκλοφόρησαν επίσης το χιουμοριστικό φιλμ "Paradigmes: Le Film", το οποίο είναι διαθέσιμο στο YouTube. Στην ερώτηση αν υπάρχουν (ή αν θα έπρεπε να υπάρχουν) περιορισμοί στα θέματα με τα οποία μπορεί κανείς να κάνει χιούμορ, ο Got απαντάει με ειλικρίνεια: "Νομίζω ότι στην εποχή μας σε σύγκριση με τα 70s ή τα 80s υπάρχουν πολλά για τα οποία δεν μπορείς να αστειευτείς πια. Είναι βαρετό μετά από ένα σημείο".

Λίγο πριν από τη μεγάλη συναυλία τους στο φεστιβάλ Rock en Seine στο Παρίσι, o κιθαρίστας έκλεψε λίγη ώρα για να μιλήσει για όσα τον κάνουν να γράφει. "Όλα τα συναισθήματα, οι περιπέτειες της ζωής, ο εγωισμός. Είναι σαν να χτίζεις τον κόσμο μέσα στον οποίο θες να ζήσεις και τη μουσική που θες να ακούς. Προσθέτεις, ακόμα, κάποια συνοχή και λογική στη ζωή σου, γιατί, αν δεν το κάνεις, μοιάζει απλά κάπως έτσι: "ύπνος, φαΐ, δουλειά, σεξ, χόμπι… και μετά θάνατος”".

Περισσότερες πληροφορίες

La Femme

  • Rock-pop-folk

Η μπάντα-φαινόμενο των ’10s καταφθάνει στην Αθήνα για το μεγαλύτερο συναυλιακό πάρτι της χρονιάς

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.