Το Off The Hook Festival επιστρέφει στην Τεχνόπολη

Η πιστή κοινότητα της χιπ χοπ σκηνής συγκεντρώνεται ξανά για να απολαύσει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα των τελευταίων χρόνων.

Το Off The Hook Festival επιστρέφει στην Τεχνόπολη

Μετά από δύο πολύ δυνατά βράδια που σήκωσαν την αυλαία για το Off The Hook Festival, τον Σεπτέμβριο του 2019, και τη ματαίωση λόγω πανδημίας που ανέκοψε τη φόρα της περσινής διοργάνωσης, το κοινό της χιπ χοπ σκηνής δεν θα μπορούσε να είναι πιο ανυπόμονο για την ανανέωση του ραντεβού στην Τεχνόπολη, το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Φέτος, τηρουμένων των αναλογιών και των περιορισμών, το line up του διήμερου φεστιβάλ είναι πιο συμπυκνωμένο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα όμως από οποιαδήποτε άλλη μουσική συνάντηση, καθώς κορυφαίοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στη σκηνή του βιομηχανικού venue και υπόσχονται να μας θυμίσουν όλες τις συναυλιακές συγκινήσεις που έχουμε στερηθεί εδώ και καιρό. 

Στόχος του φεστιβάλ δεν είναι να δείξει απλώς το δρόμο προς τη χιπ χοπ μουσική, ένα είδος που τείνει να γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη) η νέα ποπ, αλλά να αφήσει τον ίδιο τον κόσμο της να το κάνει. Αφουγκραζόμενο όσα διαμορφώνουν και εμπνέουν τους καλλιτέχνες, δίνει το χώρο για να συναντηθούν μερικά από τα πιο hot ονόματά της, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί στο μεγάλο ετήσιο ραντεβού κοινού και δημιουργών – με δεδομένο, μάλιστα, ότι στην Ελλάδα τα φεστιβαλικά δρώμενα παραγνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τη σκηνή στο σύνολό της. Μιλάμε άλλωστε για ένα είδος το οποίο ανεβαίνει διαρκώς, ανανεώνεται συχνά και αλλάζει πρόσωπο – απόδειξη τα διάφορα μουσικά υβρίδια και τα ιδιαίτερα πρότζεκτ που το ακολουθούν. Επιπλέον, θρέφεται βαθιά από το κοινό του, με το οποίο έχει από τους πιο σταθερά στενούς δεσμούς, σε σημείο που μπορούμε να κάνουμε λόγο για "κοινότητα", χωρίς να χρησιμοποιούμε τον όρο καταχρηστικά. 

Αυτή ακριβώς την κοινότητα καλείται να ξαναενώσει το νέο ραντεβού του Off the Hook, φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα με κορυφαία ονόματα. Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, ανοίγουν οι "σαμάνοι" της ραπ, Shahmen, δηλαδή το εκρηκτικό ντουέτο του BLS (a.k.a. Brandon Lee Stratton) και του παραγωγού Sense από το Λος Άντζελες. Ακολουθεί ο Novel 729, ο οποίος έχει συγκεντρώσει ένα φανατικό κοινό στην πενταετή πορεία του και μόλις κυκλοφόρησε στο Spotify το εξαιρετικό "Ένα μέλλον για εμάς", σε παραγωγή του Δημήτρη Κουφουδάκη των Fer De Lance. Headliner της βραδιάς, ο Bloody Hawk επιστρέφει στη σκηνή του φεστιβάλ και συνεχίζει το παραλήρημα που προκαλεί το "1 ευρώ", ένας από τους καλύτερους ελληνικούς ραπ δίσκους των τελευταίων χρόνων. Άλλωστε, η στιχουργική του, κοφτερή και γεμάτη ποιητικές υφές, τον ξεχωρίζει από τους καλλιτέχνες της γενιάς του, εξηγώντας και με το παραπάνω τους πιστούς φαν που τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα. 

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου έρχεται από τη Θεσσαλονίκη ο Μικρός Κλέφτης για να μας δώσει μια γεύση απ’ ό,τι συμβαίνει στο "πιλοτήριο" τους τελευταίους μήνες με άλλο ένα από τα live-φωτιά στα οποία μας έχει συνηθίσει ο βετεράνος MC. Οι Country Dons αναπληρώνουν το κενό που θα άφηνε η απουσία της βρετανικής ραπ και φέρνουν μαζί κάτι από τη "λάμψη" τους και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες τους. Οι Downtown, μια από τις ανερχόμενες μπάντες της πρωτεύουσας που μετράει κάτι περισσότερο από ένα χρόνο ζωής αλλά ήρθε για να μείνει, βγαίνουν στο 90΄ για να κλείσουν το διήμερο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.