4+1 Μουσικά φεστιβάλ που θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε

Στην καρδιά του καλοκαιριού, πέντε διοργανώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα μας δίνουν αφορμή για ξεχωριστές αποδράσεις.

4+1 Μουσικά φεστιβάλ που θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε

22o Φεστιβάλ Νάξου

Η Μαρία Φαραντούρη στη μουσική παράσταση

26  Ιουνίου – 19 Αυγούστου
Με επίκεντρο τον Πύργο Μπαζαίου το 22o Φεστιβάλ Νάξου φέτος διοργανώνει πρωτότυπη εικαστική έκθεση που αναδεικνύει την υφαντική τέχνη, συμπράττει με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον εορτασμό για το "Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη" με πρωτότυπες παραγωγές στο νησί, γενέθλιο τόπο του συγγραφέα, συμμετέχει με εκδηλώσεις στη "χρονιά μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής". Εμπλουτίζεται με τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και μετακλήσεις σημαντικών ξένων καλλιτεχνών που ενισχύουν και διαμορφώνουν το διεθνή χαρακτήρα και την απήχηση του Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εικαστική εγκατάσταση με ταπισερί εικαστικών που ντύνουν τον Πύργο Μπαζαίου, συναυλίες στον προαύλιο χώρο και σε ανοιχτά θέατρα, σύγχρονο χορό στον Ναό του Διονύσου, αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στον γενέθλιο τόπο του. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, θα πραγματοποιήσουν θεατρικές παραστάσεις βασισμένες στα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η Μαρία Φαραντούρη και ο Βασίλης Γισδάκης θα εκτελέσουν ερμηνείες στη μελοποιημένη ποίηση. Η Σαβίνα Γιαννάτου με το φωνητικό σύνολο "Chores" και οι μουσικοί Γιάννης Ζευγόλης με τον Βασίλη Ρακόπουλο θα πραγματοποιήσουν μουσικές ερμηνείες. Το συγκρότημα Βόλοσάϊ (Volosi) και άλλοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό θα δώσουν συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους του νησιού.
Πρόγραμμα-Πληροφορίες

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Tsanaklidou

31 Ιουλίου - 24 Αυγούστου
Για 8η χρονιά πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας, από 31 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη. Το Φεστιβάλ Άνδρου θα περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών, φιλοξενώντας ξεχωριστές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις τοπικών φορέων. Το μοναδικής ομορφιάς Ανοιχτό Θέατρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί σημαντικούς καλλιτέχνες και σχήματα όπως η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Άρης Μπινιάρης,  ο Αλέκος Συσσοβίτης, ο Ιωάννης Παπαζήσης,  ο Αργύρης Πανταζάρας, η Σίσσυ Τουμάση, ο Γιάννης Κότσιρας, η Αργυρώ Χιώτη, ο Σίμος Κακάλας, ο Αιμιλίος Χειλάκης, ο Μανώλης Δούνιας, η Αθηνά Μαξίμου, η Μυρτώ Αλικάκη, η Γιώτα Νέγκα, ο Αναστάσης Ροϊλός, η Μάρθα Φριντζήλα, η Αυστραλή σκηνοθέτις Wendy Beckett, η ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, η θεατρική ομάδα "Μικρός Νότος" κ.α. Η διοργάνωση γίνεται κι εφέτος από την Α.Μ.Κ.Ε. "Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου", με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και του Δήμου Άνδρου.
Πρόγραμμα-Πληροφορίες

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

11-19 Αυγούστου 2022
Tο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) στέλνει μήνυμα για το μεγαλείο της ανθρώπινης αντοχής, της δύναμης και της επινοητικότητας, αφιερώνοντας τη φετινή του θεματική, στην "Οδύσσεια".  Κορυφαίοι μουσικοί θα έρθουν από όλα τα σημεία της Ευρώπης στο Μόλυβο της Λέσβου, για να ερμηνεύσουν έργα των Γιοχάννες Μπραμς, Φραντς Σούμπερτ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Φέλιξ Μέντελσον, Ρίχαρντ Στράους, Bόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Tόμας Σιμάκου, Μαξ Ρέγκερ, Χοακίν Ροντρίγκο, Ζόλταν Κόνταϊ, Σοφία Γκουμπαϊντούλινα, Αρκάντζελο Κορέλλι, Ζαν-Φιλίπ Ραμώ, Κλωντ Ντεμπυσσύ, Αντόνιο Καλντάρα, Αλεσσάντρο Σκαρλάττι, Γιόχαν Κάσπαρ Μερτς, Κλωντ Ντεμπυσσύ, Ανρί Ντυπάρκ, Άιλλις Φάρρελ, Aττίκ και Άρνολντ Σαίνμπεργκ.
Πρόγραμμα-Πληροφορίες

Samos Young Artists Festival

Samos Young Artists Festival
© Schwarz Foundation, 2021. Φωτογραφία Kevin Dalferth

7-13 Αυγούστου 2022
Φέτος, εικοσιδύο νέοι έλληνες και ξένοι ανερχόμενοι μουσικοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ταξιδεύουν απ’ όλο τον κόσμο και συναντιούνται στη Σάμο, κάνουν πρόβες, ανταλλάσσουν σκέψεις για την μουσική και την ερμηνεία και μοιράζονται τη σκηνή του αρχαίου θεάτρου Πυθαγορείου. Για 12η φορά, το Samos Young Artists Festival καλεί μουσικούς στη Σάμο και παρουσιάζει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που εκτείνεται από το μπαρόκ ρεπερτόριο μέχρι την κλασική και ρομαντική μουσική, τη μουσική δωματίου, τη μουσική φάδο και τη μπόσα νόβα. Η Masha Ilyashov και ο Αλέξης Καραϊσκάκης – Νάστος, διατηρούν την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ και επιμελούνται ένα πρόγραμμα επτά συναυλιών στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, με θέα την θάλασσα και τις ακτές της γειτονικής Τουρκίας.
Πρόγραμμα-Πληροφορίες

ΛελέΚιος Φιέστα 2022

ΛελέΚιος Φιέστα 2022

5-6 Αυγούστου 2022
Το καθιερωμένο μουσικό φεστιβάλ της Αργολίδας  θα πραγματοποιηθεί στο παλιό εργοστάσιο του Πελαργού στη Νέα Κίο του Δήμου Άργους-Μυκηνών στις 5 και 6 Αυγούστου. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου θα ανέβουν στην σκηνή οι 1000mods, οι Θραξ Πανκς και ο Βέβηλος. Ενώ το Σάββατο, 6 Αυγούστου, θα ακολουθήσει μία συναυλία-έκπληξη με τους Λόγος Τιμής να δημιουργούν τη χαρακτηριστική τους ατμόσφαιρα και να προετοιμάζουν για να ακολουθήσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Πρόγραμμα-Πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.