Οι Arrested Development στο Ξέφωτο

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιδιαίτερα hip hop γκρουπ έρχεται στη σειρά συναυλιών "Parklife" στο ΚΠΙΣΝ.

ΚΠΙΣΝ_Parklife_Arrested Development

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9 μ.μ., στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) οι Arrested Development, ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιδιαίτερα hip hop γκρουπ όλων των εποχών, έρχονται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Διαβάστε Επίσης

Την εποχή που οι ΗΠΑ έμπαιναν στον αστερισμό του gangsta rap και της μεγάλης κόντρας μεταξύ ανατολικής και δυτικής ακτής που χαρακτήρισε τα ‘90s, μια παρέα από την Ατλάντα πρότεινε ένα εντελώς διαφορετικό hip hop πρότυπο. Με ηγέτες τους Speech και Headliner, οι Arrested Development κυκλοφόρησαν το 1992 το "3 Years, 5 Months and 2 Days in the Life Of…", έναν αισιόδοξο ύμνο στην αφροαμερικανική κουλτούρα που πούλησε περισσότερα από 4 εκατομμύρια αντίτυπα και τους χάρισε δύο βραβεία Grammy.

Έγραψαν το κομμάτι "Revolution” για την ταινία Malcolm X του Spike Lee συνεισφέροντας σε μια από τις σημαντικότερες black power στιγμές της μεγάλης οθόνης, βοήθησαν οικονομικά τον αγώνα του Νelson Mandela στη Νότια Αφρική, και το 1996 έκαναν ένα διάλειμμα για να επιστρέψουν το 2000, με αλλαγές στη σύνθεσή τους και τον Speech να παραμένει "ο εγκέφαλός τους". Έκτοτε έχουν παίξει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, συνεχίζοντας να κυκλοφορούν δίσκους (έχουν φτάσει τα 15 στούντιο άλμπουμ, το τελευταίο, με τίτλο For the FKN Love, κυκλοφόρησε πρόσφατα) που αγαπιούνται από το κοινό και τους κριτικούς και συνιστούν ακόμα μια διαφορετική, πιο "πνευματική", εκδοχή του hip hop που πια ενώνει περισσότερες από μια γενιές.

Πρόγραμμα:
8 – 9 μ.μ. Warm Up DJ set: DJ Marble
9 μ.μ. Συναυλία Arrested Development

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Αννα Βίσση "προτιμά"... το Καλλιμάρμαρο

Γιορτάζει με ακόμα περισσότερο κόσμο μισό αιώνα επιτυχημένης μουσικής διαδρομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2024

Sani Festival 2024: Έκλεισε τη σεζόν με χορούς, ξεσηκωμένο από τις κιθάρες των Gipsy Kings

Το διεθνές κοινό που έδωσε το παρών στον ειδυλλιακό λόφο, κάτω από τον βυζαντινό πύργο, δεν έμεινε περιορισμένο στα καθίσματά του ακούγοντας τα τσιγγάνικα καλέσματα του γκρουπ του Tonino Baliardo –το οποίο εντυπωσίασε ακόμα και δίχως τον αυθεντικό του τραγουδιστή.

"Ραντεβού στο Κύτταρο": Ένα βιβλίο με τον δικό του μικρό θρύλο

Αφού αναζητήθηκε επίμονα στα παλαιοβιβλιοπωλεία από τους πιο ανήσυχους ανάμεσα στους μουσικόφιλους του 21ου αιώνα, το εξαντλημένο εδώ και χρόνια πόνημα του Φώντα Τρούσα για την ελληνική ποπ & ροκ δισκογραφία επέστρεψε στο προσκήνιο, μέσω μιας γενναία εμπλουτισμένης επανέκδοσης.

Η επιστροφή του "Ρεμπέτικου": το έργο-σταθμός του Σταύρου Ξαρχάκου ζωντανεύει ξανά στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επαναφέρει το θρυλικό "Ρεμπέτικο" για μία νύχτα γεμάτη μουσική παιδεία.

Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers και Snoop Dogg "σφυρίζουν" τη λήξη της Ολυμπιάδας του Παρισιού

Συναυλία-έκπληξη στην τελετή λήξης της φετινής Ολυμπιάδας, στην οποία θα γίνει και η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στη δήμαρχο του Λος Άντζελες.

Πυξ Λαξ Live στο Άστρος

Μια βραδιά γεμάτη καλοκαίρι και ελληνικό ροκ.

Εμβαθύνοντας στη μουσική με τη "Φιλαρμόνια": συναυλίες με σπάνια έργα και σολίστ επιπέδου (Τροχόπουλος, Χατζηνικολάου, Μαραγκού)

Τη σταθερή και ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη πορεία της διατήρησε μέσα στην καλλιτεχνική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η "Φιλαρμόνια" Ορχήστρα Αθηνών.