Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στα φεστιβάλ

Kλείνουμε εισιτήρια, αγοράζουμε μάρκες και προετοιμαζόμαστε για τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού.

© Danny Howe on Unsplash © Danny Howe on Unsplash

Συνωστισμός, live μουσικές, ταξίδια, τεράστιες ουρές (για το μπαρ), ακόμη περισσότερος συνωστισμός. Πολλά από τα παραπάνω -τα οποία στερηθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια-συνοψίζουν την φύση των μουσικών φεστιβάλ που επιστρέφουν γκαζωμένα στην "κανονικότητα". Με μάσκα ή χωρίς, εμείς κλείνουμε εισιτήρια και αγοράζουμε μάρκες για τις ωραιότερες ζεσταμένες μπύρες της ζωής μας.      

Primavera Sound- Ισπανία

Primavera Sound
© shutterstock

Ξεκάθαρα, το φεστιβάλ με τα πιο ετερόκλητα line up που δεν διστάζει να συνδυάζει indie με hip hop, καθώς και electro DJ sets με ambient rock. Και όλα αυτά δίπλα στην θάλασσα και στο κέντρο της Βαρκελώνης με εύκολη πρόσβαση από οποιαδήποτε γειτονιά της πόλης μέσω του τραμ. Από τις 14 διαφορετικές σκηνές του έχουν περάσει οι Radiohead, Arcade Fire, Kendrick Lamar, Neil Young, Miley Cyrus, A$AP Rocky, Patti Smith, The Cure και τόσοι άλλοι που αποδεικνύουν πόσο αδιανόητα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ είναι. Είτε αγαπάς το headbanging στριμωγμένος με ανεξάντλητους fans ή μια πιο χαλαρή παρακολούθηση από απόσταση με θέα (και) στην θάλασσα, το Primavera Sound είναι το φεστιβάλ σου. Άσε που έχει και τις πιο καθαρές τουαλέτες που θα βρεις σε υπαίθριο venue. 

Line up 

Φέτος γιορτάζει τα 20 του χρόνια με περισσότερους από 400 καλλιτέχνες και δυναμική παρουσία γυναικών, αφού η διοργάνωση φρόντιζε για την ισορροπία μεταξύ των φύλων στο line up, πολύ πριν γίνει "trend" στο δημόσιο διάλογο. Στο τριήμερο 2- 4/6 θα δούμε Nick Cave and the Bad Seeds, Nationals, Gorillaz ενώ 9-11/6 πάμε σε πιο pop μονοπάτια με Dua Lipa, Lorde και Yeah Yeah Yeahs.  

British Summer Time Hyde Park- Αγγλία

Σε απόσταση αναπνοής από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, πιθανότατα η βασίλισσα έχει κουνήσει ρυθμικά το πόδι της υπό τους ρυθμούς των Celine Dion, Kylie Minogue, Florence + the Machine αλλά και των Green Day, Pearl Jam, The Who που έχουν περάσει από την σκηνή του. Ένα φεστιβάλ στην καρδιά του Λονδίνου, στο περίφημο Hyde Park που γιορτάζει το βρετανικό καλοκαίρι (ότι και να σημαίνει αυτό) με posh αέρα, εκλεκτά και "δύσκολα" line up και περιποιημένα food trucks. Οι μεγαλύτεροι σταρ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας για 2 σαββατοκύριακα του Ιουλίου αποθεώνονται από τους 60 χιλιάδες μουσικόφιλους που χαλαρώνουν στο γρασίδι με ένα vegan hot dog, μέχρι να βγει στην σκηνή ο αγαπημένος τους καλλιτέχνης. 

Line up 

Αποφασισμένη να φέρει τους πιο ακριβοθώρητους καλλιτέχνες, η διοργάνωση φέτος παίζει με το μυαλό των fans αφού σε 6 μέρες κατάφερε να συμπεριλάβει την ντίβα Adele (1- 2/7), τους θρυλικούς Rolling Stones (25/5 και 3/7) και τον εμβληματικό Elton John (24/6). Σε όλα αυτά προσθέστε και ένα νοσταλγικό ταξίδι με Duran Duran και Eagles.

Rock Werchter- Βέλγιο

Primavera Sound
© shutterstock

Όλοι οι θεοί του ροκ συγκεντρωμένοι σε ένα μικροσκοπικό χωριό του Βελγίου -κυριολεκτικά- στο πουθενά, δίνουν το ρυθμό σε περισσότερους από 80 χιλιάδες ανθρώπους που κατασκηνώνουν στα πέριξ χωράφια. Η πρόσβαση στο πουθενά (sic) εξασφαλίζεται από δωρεάν λεωφορεία που ξεκινούν από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Leuven. Από το 1975 δεν υπάρχει καλλιτέχνης που δεν έχει περάσει από το φεστιβάλ: Bruce Springsteen, David Bowie, The Police, Depeche Mode, Muse, Linkin Park και οποιοσδήποτε άλλος ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα. Σε όλα αυτά ταιριάζουν λάσπες και γαλότσες (αν πρόκειται για βροχερό καλοκαίρι), burgers και άφθονες μπύρες. Ασφαλώς βέλγικες.  

Line up 

Για να ροκάρουν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι αυτό το καλοκαίρι το φεστιβάλ επιφυλάσσει Pearl Jam (30/6), Metallica (1/7) όπου προβλέπεται να γίνεται "του headbanging" και Red Hot Chili Peppers (3/7). Την δική τους pop rock μελωδική δυναμική δίνουν οι αγαπημένοι του Spotify, Imagine Dragons (2/7).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.