Το Athens Gardens Festival μάς πάει βόλτα στους κήπους της πόλης

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με συναυλίες κλασικής, κινηματογραφικής και έθνικ μουσικής, πάντα με ελεύθερη πρόσβαση.

Athens Gardens Festival © A.Koutoura

Το Athens Gardens Festival  ξεκίνησε το 2013 και από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο που είχε δημιουργηθεί ένα χρόνο πριν από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες. Έκτοτε προσφέρει στο κοινό, κάθε χρόνο, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, συναυλίες κλασικής, κινηματογραφικής μουσικής και μουσικές του κόσμου με ακουστικό χαρακτήρα, στους κήπους της Αθήνας, πάντα με ελεύθερη πρόσβαση. Φέτος, πραγματοποιείται στο πλαισίου του "This is Athens City Festival” του Δήμου Αθηναίων, από τις 26 μέχρι τις 29 Μαΐου.

Tango συναυλία από τους Tanguerissimo

Ένα μουσικό ταξίδι στη χρυσή δεκαετία του 50 στο Buenos Aires από ένα καταξιωμένο τρίο, ιδιαίτερα αγαπητό στους Έλληνες milongueros. Μαζί η επαγγελματική ομάδα της σχολής χορού tango "Baile de barrio”. O Κώστας Βλαχόπουλος στην χρωματική φυσαρμόνικα, η Έλλη Δαδήρα στο τραγούδι και ακουστικό μπάσο και ο Μάριος Στρόφαλης στο πιάνο θα παίξουν παραδοσιακό τάνγκο για την ομάδα Baile de barrio του Κώστα Νικολαΐδη και για το Αθηναϊκό κοινό που αγαπάει τον πιο ερωτικό χορό. Θα ακολουθήσει ανοιχτή Milonga για το κοινό.
Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ακαδημία Πλάτωνος | 26/05 | 8 μ.μ. – 10 μ.μ. 

Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπάκη

Το σχήμα μουσικής δωματίου του συνθέτη κινηματογράφου με το έντονο μεσογειακό στίγμα κοντεύει τα 20 χρόνια παρουσίας, αποδίδοντας τις πρωτότυπες συνθέσεις του Μ.Στρόφαλη από τις συλλογές "European Taxim I & II". H φωνή της Ειρήνης Τουμπάκη αφηγείται ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια αγάπης από τη νέα της δουλειά με τίτλο "Μυστικός κήπος” με συνθέσεις Μ.Στρόφαλη. Παίζουν οι μουσικοί Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Φαίη Νικολοπούλου (βιολοντσέλο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί) και Μάριος Στρόφαλης (πιάνο)
Κέντρο Τεχνών - Πάρκο Ελευθερίας | 27/5 | 7.30 – 9.30 μ.μ.

Συναυλία latin με τους Martha Moreleon and the Real Latin Group

Η Αθηναία Μεξικάνα με τη βελούδινη φωνή θέλει να ξεσηκώσει με τραγούδι και χορό την πολυπολιτισμική γειτονιά του σιδηροδρομικού σταθμού της Αθήνας. Μαζί της οι επί χρόνια συμπορευτές, σπουδαίοι μουσικοί από την Χιλή, την Αργεντινή και την Ελλάδα - Alejandro díaz (congas, bongos, cowbell και φωνή), Demian Gómez (drums και φωνή), Herman Mayr (μπάσο και φωνή) και Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο και φωνητικά). Το πάρτυ θα ζωντανέψουν Κουβανοί χορευτές, Omar Cuesta "El Cubanito" και Paloma Niurka. Απαραίτητη η συμμετοχή του κοινού.
Πάρκο Σταθμού Λαρίσης (γήπεδο μπάσκετ) | Σάμου 75 | 28/5 | 8 – 10 μ.μ.

Swing συναυλία με τους ΜanoucheDrome

Oι ΜanoucheDrome σε ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τη γενέτειρα του Django Reinhardt, το Βέλγιο και συνεχίζει στο Παρίσι, όπου η gypsy jazz μουσική του Μεσοπολέμου συνάντησε το swing ακορντεόν του Gus Viseur, καταλήγοντας στη Βρετανία και την gypsy jazz με αγγλικό στίχο. Αφοσιωμένοι στο μουσικό ιδίωμα του τότε και σε συνδυασμό με το swing ακορντεόν και την εκρηκτική Νάντια Μάντη στο τραγούδι, oι ΜanoucheDrome προσκαλούν το κοινό να "σφυρίξει" και να χορέψει στους ρυθμούς του swing.Το πάρτυ θα ξεκινήσει από τη χορευτική ομάδα swing Rhythm Hoppers.
Παίζουν οι Νάντια Μάντη (τραγούδι), Αλίνα Σαπρανίδου (ακορντεόν), Δημήτρης Ψαλλίδας (κιθάρα), Νικήτας Φουστέρης (κοντραμπάσο), Nίκος Σπάτουλας (κιθάρα) και Παύλος Λογαράς (τύμπανα).
Άλσος Παγκρατίου | 29/5 | 8 – 10 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.