Ο Κ. Βήτα έρχεται στην πιο πολύχρωμη βραδιά του φετινού καλοκαιριού

Ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος της εγχώριας electronica θα πλαισιώσει τους Pet Shop Boys και Thievery Corporation.

Ο Κ. Βήτα έρχεται στην πιο πολύχρωμη βραδιά του φετινού καλοκαιριού

Ο Κ. Βήτα θα εμφανιστεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού με τους Pet Shop Boys και τους Thievery Corporation. Από τη στιγμή που το ντεμπούτο των Στέρεο Νόβα έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική δισκογραφία, ο Κωνσταντίνος Βήτα με την παρέα του θα άλλαζε για πάντα το τοπίο στα μουσικά πράγματα του τόπου. Ως στιχουργός, θα εξέφραζε καλύτερα από κάθε άλλον τη ζωή στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας και, ως συνθέτης, θα εισήγαγε το, σχεδόν ανυποψίαστο, κοινό στον κόσμο της ηλεκτρονικής - χορευτικής μουσικής που εκείνη την εποχή ζούσε την καλλιτεχνική και δημιουργική της κορύφωση.

Από τη διάλυση του συγκροτήματος, στα τέλη των 90s, θα ξεκινούσε μια νέα και εξίσου σημαντική πορεία ως σόλο καλλιτέχνης, με αξέχαστους δίσκους ("Για Σένα Με Αγάπη”, "Άγρια Χλόη”, "Άργος” κτλ.), σημαντικές συνεργασίες (Πόπη Αστεριάδη, Δήμητρα Γαλάνη), καθώς και ξεχωριστές δουλειές, όπως η μεταμόρφωση της μουσικής του Χατζιδάκι στο "Transformations”. Παράλληλα, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα soundtracks ("Angel Baby”, "Αγέλαστος Πέτρα”, "Cleansed” κ.α.), με τον καλλιτεχνικό και εμπορικό θρίαμβο του "2”, του Δημήτρη Παπαϊωάννου, να αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας του.

Με τη νέα του δουλειά, "Neapoly”, την οποία συνυπογράφει με τον Νίκο Πατρελάκη, να έχει μόλις κυκλοφορήσει, ο Κ. Βήτα θα ανέβει στη σκηνή του Release Athens 2022 για ένα set γεμάτο από τις καλύτερες στιγμές του, τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις πλημμυρισμένες από ηλεκτρονικούς ήχους που δημιουργούν μια hiphop και IDM ψηφιακή αισθητική.

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται προς € 40. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.