Athens Music Week 2022: open call για νέους καλλιτέχνες

Το μεγαλύτερο μουσικό event για τη μουσική Βιομηχανία της Ελλάδας επιστρέφει στην Τεχνόπολη Αθηνών.

Athens Music Week

Για 4η συνεχόμενη χρονιά και έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας σε phygital μορφή, το Athens Music Week (AMW) επιστρέφει από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για ένα εορταστικό τριήμερο γεμάτο showcase συναυλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, πάρτι και φυσικά το Live stage στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης.

Μετά από μία μακρά περίοδο περιορισμού και απομόνωσης, ήρθε επιτέλους η στιγμή για όλους -επαγγελματίες, καλλιτέχνες και μουσικόφιλους- να βρεθούν ξανά μαζί σε κοινό χώρο και να μοιραστούν όλοι ανεξαιρέτως το ίδιο πάθος για τη μουσική. Οι νέοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους φίλους και τους συνεργάτες της ζωής τους, να αντλήσουν έμπνευση ο ένας από τον άλλον και να απολαύσουν την ενέργεια της live συναυλίας.

Athens Music Week 2022

Όπως κάθε χρόνο, το AMW επιχειρεί με περισσότερες από 60 δράσεις να διερευνήσει ζητήματα που απασχολούν τη Μουσική Βιομηχανία, όπως τις νέες πρακτικές merchandising και προώθησης συναυλιών ή τις βέλτιστες στρατηγικές για τα μουσικά brands, το entertainment marketing στη metaverse εποχή, τα πνευματικά δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή, να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις με συζητήσεις που αφορούν στο μέλλον των ζωντανών εκδηλώσεων ή τον πολιτιστικό μετασχηματισμό με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες της αγοράς με speed meetings, pitch sessions και networking events, και να ενδυναμώσει όλους όσους ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα προσφέροντας εξειδικευμένα εργαστήρια και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού.

Επιπλέον, τα Showcases θα παρουσιάσουν νέα ταλέντα και ενδιαφέροντα σχήματα από την Ευρώπη και τις γειτονικές μας χώρες αναδεικνύοντας διαφορετικές ιδέες και πειραματισμούς από όλα τα μουσικά είδη. Έτσι, φέτος, με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, το AMW καλεί νέους καλλιτέχνες, μπάντες και μουσικά projects να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε  επαγγελματίες και music experts της εγχώριας και διεθνούς αγοράς (managers, bookers, promoters, Α&Rs κ.α.), να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία και να ανοίξουν τα φτερά τους.

Athens Music Week

Ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν ήδη παρουσιάσει τη δουλειά τους στο Athens Music Week βρίσκονται οι Amalia & The Αrchitects, Atomic Love, BAiLDSA, Εβρίτικη Ζυγιά, Good Job Nicky, Kit Kido, Οδυσσέας Τζιρίτας, Saske, Nalyssa Green, The Moose, Whereswilder, Strawberry Pills (κ.α.) και πάνω από 25 ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την Ευρώπη.

Τo Athens Music Week υλοποιείται με την υποστήριξη των Ευρωπαϊκών δικτύων Hub for The Exchange of Music Innovation (HEMI) και JUMP - European Music Market Accelerator, δύο έργων που συγχρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πρώτη του έκδοση, το AMW έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 200 ομιλητές και 80 καλλιτέχνες από 25 διαφορετικές χώρες, έχει παρουσιάσει πάνω από 70 conference sessions, 45 showcases, 20 workshops και webinars, με την συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων και κορυφαίων επαγγελματιών του κλάδου όπως, μεταξύ πολλών άλλων, ο Eric Burdon, ο Shabaka Hutchings, στελέχη της Spotify, της Kickstarter, του ΕΧΙΤ Festival, εκπρόσωποι διεθνών δικτύων (HEMI, JUMP, Keychange, Music Tech Europe) και οργανισμών (Μusic Innovation Hub, Music Finland, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Women On Top, κ.α..) ενώ τις εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια έχουν παρακολουθήσει περίπου 3.000 delegates και περισσότεροι από 20.000 ψηφιακοί επισκέπτες!

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το line up του AMW Showcases γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του Athens Music Week έως τις 8 Μαΐου 2022. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
16/07/2024

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".