6 μουσικά ραντεβού για το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Συγκεντρώσαμε τις πιο αξιόλογες συναυλίες του τριημέρου για τους φίλους που ακούνε από electronica, πανκ, ελληνική ροκ μέχρι ρεγκετόν.

Maluma

Ο Maluma επιτέλους στην Ελλάδα

Maluma

Το ραντεβού του Κολομβιανού σταρ με το κοινό του στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα που αναβλήθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας. Αρχικά προγραμματισμένο για το 2020, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ. Ο κατά κόσμον Juan Luis Londoño, σε ηλικία μόλις 26 ετών, έχει γίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς και δημοφιλείς τραγουδιστές της παγκόσμιας σκηνής, έχοντας κερδίσει, το 2018, το Latin Grammy για το άλμπουμ "F.A.M.E.". Τη συναυλία, που αποτελεί μέρος του Papi Juancho Tour, θα ανοίξει η one-and-only showstopper Ελένη Φουρέιρα, η οποία ανάβει σταθερά φωτιές πλέον και εκτός της εγχώριας showbiz με τα μεγάλα hits και τα εκρηκτικά χορευτικά της. Το υπερθέαμα που θα στήσουν με γιγαντοοθόνες, πυροτεχνήματα και φυσικά εντυπωσιακές χορογραφίες, υπόσχεται ότι το πρώτο μεγάλο live ύστερα από δύο και πλέον χρόνια θα μείνει πραγματικά στη συναυλιακή ιστορία. (Διαβάστε περισσότερα για το χρυσό παιδί της ρεγκετόν εδώ).

Εικόνες και ήχοι από τη "νέα πόλη" του Κ. Βήτα και του Νίκου Πατρελάκη

Neapoly
© Κώστας Κατριός

O Κ. Βήτα και ο Νίκος Πατρελάκης επανέρχονται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την πρώτη παρουσίαση του νέου τους έργου "Neapoly". Στο οπτικοακουστικό τους αυτό εγχείρημα εξερευνούν και πειραματίζονται με τους αμέτρητους ήχους και φόρμες της electronica και αναζητούν τις μουσικές και αισθητικές αναφορές της στις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Η μινιμαλιστική επανάληψη των arpeggiators, ο σχεδιασμός των τεχνητών ηχοχρωμάτων, η χρήση αναλογικών πηγών και επεξεργαστών αποτελούν τη βάση της ηχητικής πραγματικότητας του έργου. Τα βίντεο που δημιούργησε ο Νίκος Πατρελάκης για να συνοδεύσουν τα 12 κομμάτια του "Neapoly" αποτελούν μια ποιητική περιήγηση στην Ελλάδα. Διατρέχει τη φύση και τις πόλεις, καταγράφοντας τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους. Το έργο, αποτέλεσμα δύο χρόνων ηχογραφήσεων και κινηματογράφησης, δημιουργεί έναν νέο τόπο συνάντησης, μια "νέα πόλη", όπως μας εξηγούν σε πρόσφατη συνέντευξη. Το "Neapoly" θα παρουσιαστεί για τέσσερις συναυλίες, στις 17, 18, 19 και 20 Μαρτίου

Μια βραδιά με τα αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας

Μια βραδιά με τα αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας

Ο Βασίλης  Ρακόπουλος, στενός φίλος και συνεργάτης της για πολλές δεκαετίες, και η Νάνα Μπινοπούλου, μαζί με τους μουσικούς Δημήτρη Χουντή και Πέτρο Κούρτη, ξαναζωντανεύουν στο Κύτταρο τραγούδια της Αρλέτας και των αγαπημένων της συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού. Στη βραδιά συμμετέχει, επίσης, ο Γιάννης Ζουγανέλης. Αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας ανανεώνονται  μέσα από μια ευαίσθητη και σύγχρονη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση, το Σάββατο 19/3.  Η κιθάρα του Βασίλη Ρακόπουλου, ο αιθέριος ήχος των πνευστών του Δημήτρη Χουντή και τα κρουστά του χαρισματικού Πέτρου Κούρτη, δημιουργούν στιγμές ιδιαίτερης αισθαντικότητας καθώς πλαισιώνουν  διακριτικά, την όπως πάντα σταθερή στις αρχές του ποιοτικού τραγουδιού, ερμηνεία της Νάνας Μπινοπούλου.

Αποκρυπτογραφώντας το σύμπαν του Γιώργου Απέργη

Γιώργος Απέργης

Η Στέγη και το Ωδείο Αθηνών συμπράττουν για ένα τετραήμερο αφιέρωμα (17-20/3) στο ηχητικό σύμπαν του εμβληματικού συνθέτη που βραβεύτηκε το 2021 με το βραβείο σύνθεσης Ernst von Siemens Music Prize. Το έργο του Γιώργου Απέργη διδάσκεται από τον ίδιο και επίλεκτους συνεργάτες του στη νεότερη γενιά καλλιτεχνών, ενώ ο συνθέτης Νικόλας Τζώρτζης καθοδηγεί μια ομάδα μουσικών, ηθοποιών και χορευτών στη δημιουργία μιας νέας εκδοχής του έργου "Απαριθμήσεις" (1988). Η Φρανσουάζ Ριβαλάν παραδίδει ένα masterclass πάνω σε έργα μουσικού θεάτρου και συμμετέχει σε μια συναυλία για φωνή, κρουστά και ακορντεόν. Το πρόγραμμα συμπληρώνει μια σειρά συναυλιών με έργα του Γιώργου Απέργη.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο "Fuzz"

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C θα μας χαρίσουν δύο ξεχωριστές βραδιές, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20/3. Ένας από τους πιο ανήσυχους και επιδραστικούς καλλιτέχνες των τελευταίων 40 χρόνων επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις και στη σκηνή του "Fuzz Live Music Club" ύστερα από δυόμισι χρόνια απουσίας. Σε μια δυστοπική εποχή, τα τραγούδια του Αγγελάκα, από τις Τρύπες μέχρι σήμερα, έρχονται ως υπόμνηση ότι οι πραγματικά δημιουργικοί καλλιτέχνες ζουν και δημιουργούν στο "εδώ" και το "τώρα", θέτοντας τις πιο καίριες και συχνά δύσκολες ερωτήσεις. Εκτός από γνωστά και διαχρονικά αγαπημένα κομμάτια, θα μας παρουσιάσει το νέο υλικό που ετοίμασε μαζί με τη μπάντα του το τελευταίο διάστημα και θα περιληφθεί στον επερχόμενο δίσκο τους.

Η "πιο θορυβώδης μπάντα της Νέας Υόρκης" στο μουσικό ναό της πόλης

A place to bury strangers

Οι πρόσφατες κυκλοφορίες των Α Place to Bury Strangers "Hologram" και "See Through You", σηματοδοτούν ταυτόχρονα την πρώτη κυκλοφορία στη νέα δισκογραφική του frontman τους Oliver Ackermann, Dedstrange, αλλά και την υποδοχή στο νέο lineup των John Fedowitz (μπάσο) and Sandra Fedowitz (τύμπανα) των Ceremony East Coast. Ο Oliver κι ο John είναι παιδικοί φίλοι που στο παρελθόν δημιουργούσαν φουτουριστικό punk υπό το όνομα Skywave. Η μπάντα με την εικοσαετή πορεία έρχεται με το πιο εντυπωσιακό lineup στο Temple το Σάββατο 19 Μαρτίου. (Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στο "α" ο ιδρυτής και frontman της μπάντας Oliver Ackermann εν όψει της συναυλίας τους στην Αθήνα).

Περισσότερες πληροφορίες

Maluma

  • Rock-pop-folk

Ο Κολομβιανός super star έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με τη χαρισματική φωνή και την εκρηκτική σκηνική παρουσία του μας προσφέρει ένα μοναδικό live.

Γιάννης Αγγελάκας

  • Rock-pop-folk

Παίρνει τη μπάντα του, τους 100°C, και ύστερα από δυόμισι χρόνια επιστρέφει στη σκηνή με νέο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο τους.

A Place to Bury Strangers

  • Rock-pop-folk

Επιστρέφουν έπειτα από 7 χρόνια με το φρέσκο EP τους, «Hologram», και προσθήκες στο lineup με τους John Fedowitz (μπάσο) και Sandra Fedowitz (τύμπανα) των Ceremony East Coast.

«Τσάι γιασεμιού»

  • Αφιέρωμα

Μια βραδιά με τα τραγούδια της Αρλέτας από τους Νάνα Μπινοπούλου (φωνή), Βασίλη Ρακόπουλο (κιθάρα), Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα) και Πέτρο Κούρτη (κρουστά).

«Neapoly»

  • Electronica-Industrial

O Κ. Βήτα και ο Νίκος Πατρελάκης εξερευνούν στο νέο τους οπτικοακουστικό εγχείρημα τις αρχικές αναφορές της electronica στις δεκαετίες του '70 και του '80.

Αφιέρωμα στον Γιώργο Απέργη - Ημέρα 1η

  • Κλασική μουσική

Η Στέγη συνεργάζεται και πάλι με το Ωδείο Αθηνών για ένα αφιέρωμα στο ηχητικό σύμπαν του μεγάλου συνθέτη. Ο συνθέτης Νικόλας Τζώρτζης καθοδηγεί μια ομάδα μουσικών, ηθοποιών και χορευτών στη δημιουργία μιας νέας εκδοχής του έργου «Énumérations», που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη.

Αφιέρωμα στον Γιώργο Απέργη - Ημέρα 2η

  • Κλασική μουσική

Ρεσιτάλ πιάνου της Λενιώς Λιάτσου με έργα των Oliver Messiaen, Γιώργου Απέργη, Μάνου Τσανγκάρη και Matthew Shlomowitz. Συμμετέχει η ηθοποιός Αθηνά Αλεξοπούλου.

Αφιέρωμα στον Γιώργο Απέργη - Ημέρα 3η

  • Κλασική μουσική

Συναυλία των συμμετεχόντων στο masterclass της Φρανσουάζ Ριβαλάν με έργα των Vinko Globokar και Γιώργου Απέργη.

Αφιέρωμα στον Γιώργο Απέργη - Ημέρα 4η

  • Κλασική μουσική

Οι Angèle Chemin (σοπράνο), Françoise Rivalland (zarb, cymbalum) και Vincent Lhermet (ακορντεόν) ερμηνεύουν τα «Le corps à corps», «Ligne de fissure», «Merry go round» και «Tingel Tangel» του Γιώργου Απέργη.

Ωδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Εικαστικά

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.