"Τσάι γιασεμιού": Μια βραδιά με τα αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας

H Νάνα Μπινοπούλου και ο Βασίλης Ρακόπουλος παρέα με τους Δημήτρη Χουντή και Πέτρο Κούρτη Κούρτη, ξαναζωντανεύουν τραγούδια της Αρλέτας, του Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού.

Rakopoulos_Nana_Kourtis

Ο Βασίλης  Ρακόπουλος, στενός φίλος και συνεργάτης της για πολλές δεκαετίες, και η Νάνα Μπινοπούλου, μαζί με τους εκπληκτικούς μουσικούς Δημήτρη Χουντή και Πέτρο Κούρτη, ξαναζωντανεύουν στο Κύτταρο τραγούδια της Αρλέτας και των αγαπημένων της συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού. Στη βραδιά (Σάββατο, 19/3) συμμετέχει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας όπως το "Μια φορά θυμάμαι", "Η σερενάτα", "Ο λύκος", "Χάρτινο το φεγγαράκι"  ανανεώνονται  μέσα από μια ευαίσθητη και σύγχρονη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση.  Η κιθάρα του Βασίλη Ρακόπουλου, ο αιθέριος ήχος των πνευστών του Δημήτρη Χουντή και τα κρουστά του χαρισματικού Πέτρου Κούρτη , δημιουργούν στιγμές ιδιαίτερης αισθαντικότητας καθώς πλαισιώνουν  διακριτικά, την όπως πάντα σταθερή στις αρχές του ποιοτικού τραγουδιού, ερμηνεία της Νάνας Μπινοπούλου.

Για το πως ξεκίνησε  το τσάι γιασεμιού ως ιδέα και τελικά έγινε πράξη, λέει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ρακόπουλος: "Πάντα διερωτώμουν κατά πόσο ένα αφιέρωμα μπορεί να βοηθήσει την διάδοση ενός καλλιτεχνικού έργου. Όμως, παρά τις επιφυλάξεις μου για τα αφιερώματα και τους διθυράμβους σε καλλιτέχνες που έφυγαν, μετά την επαφή μου με τη Νάνα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής στην αγαπημένη μας φίλη, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την δική μας εσωτερική ανάγκη αισθητικής συνύπαρξης και επικοινωνίας σε ένα ποιοτικό πλαίσιο."

Προπώληση εισιτηρίων (€ 15).

Περισσότερες πληροφορίες

«Τσάι γιασεμιού»

  • Αφιέρωμα

Μια βραδιά με τα τραγούδια της Αρλέτας από τους Νάνα Μπινοπούλου (φωνή), Βασίλη Ρακόπουλο (κιθάρα), Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα) και Πέτρο Κούρτη (κρουστά).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
16/07/2024

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".