Το Emerson String Quartet των 9 Grammy έρχεται στο ΜΜΑ

Το διάσημο σχήμα μουσικής δωματίου αποχαιρετά τη διεθνή μουσική σκηνή με μια μεγάλη περιοδεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Emerson String Quartet © Jürgen Frank

Tο Emerson String Quartet των 9 Grammy, ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα εντυπωσιακής καλλιτεχνικής πορείας, αποχωρεί από τη διεθνή σκηνή το 2023 περιοδεύοντας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Ένας από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας του είναι και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι Eugene Drucker και Philip Setzer (βιολί), Lawrence Dutton (βιόλα) και Paul Watkins (τσέλο), μία εβδομάδα μετά την εμφάνισή τους στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον και πριν τα ρεσιτάλ τους σε  Μαδρίτη, Φλωρεντία, Πίζα, Μιλάνο και Λονδίνο, δίνουν μία και μοναδική συναυλία την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης".

Στο πλαίσιο τoυ κύκλου "Μεγάλοι Ερμηνευτές" του Μεγάρου, θα ερμηνεύσουν δύο από τις πλέον αριστουργηματικές συνθέσεις του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου - το τελευταίο Κουαρτέτο για έγχορδα του Ludwig van Beethoven και το Κουαρτέτο "Ο Θάνατος και η Κόρη" του Franz Schubert, ακρογωνιαίο λίθο της εργογραφίας για τον συγκεκριμένο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Μάλιστα, το πολυβραβευμένο αμερικανικό σύνολο είχε κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του στα 1988 για την Deutsche Grammophon με αυτό το σπουδαίο έργο του Schubert. 

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Emerson δημιουργήθηκε στα 1976 στη Σχολή Julliard της Νέας Υόρκης από τους βιολονίστες Eugene Drucker και Philip Setzer, τον βιολίστα Guillermo Figueroa και τον τσελίστα Eric Wilson. Οφείλει το όνομά του στον αμερικανό ποιητή και φιλόσοφο Ralph Waldo Emerson. Είναι το πρώτο κουαρτέτο εγχόρδων στην ιστορία των Grammy που απέσπασε τον τίτλο "Καλύτερο άλμπουμ κλασικής μουσικής" (1990) για την ηχογράφησή του με όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων του Bartók. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα από τον ίδιο θεσμό στην ίδια κατηγορία καθώς και σε αυτή της "Καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου" στα 1994, 1998, 2001, 2006, 2007 και 2009, ενώ έχει επίσης τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα Gramophone και National Public Radio Awards καθώς και με το Avery Fisher Prize του Lincoln Center. Του έχει επίσης απονεμηθεί το βραβείο Διακεκριμένου Καλλιτέχνη της Διεθνούς Ένωσης Παραστατικών Τεχνών (ISPA). 

Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε για τελευταία φορά ζωντανά επί σκηνής ένα από τα σπουδαιότερα σχήματα μουσικής δωματίου της εποχής μας. Η προπώληση έχει αρχίσει (€ 40-8).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.