Οι "Rising Stars" χαρίζουν και πάλι τη λάμψη τους στο ΜΜΑ

Ο δημοφιλής κύκλος συναυλιών επιστρέφει με τρεις ταχύτατα ανερχόμενους μουσικούς.

rising stars 2022

Η αγαπημένη σειρά συναυλιών, "Rising Stars", που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ΕCHO) και αναδεικνύει σήμερα τα αυριανά αστέρια του μουσικού στερεώματος, επιστρέφει στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου με τρία ρεσιτάλ. Φέτος, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, στην αρχή της καριέρας τους, τρεις ανερχόμενους σολίστ με σημαντικές διακρίσεις, το όνομα των οποίων θα συζητηθεί τα επόμενα χρόνια στην παγκόσμια μουσική σκηνή. 

Johan Dalene
Γιόχαν Νταλένε © Mats Bäcker

Τη σειρά εμφανίσεων ανοίγει, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου (8.30 μ.μ.), ο βιολονίστας Γιόχαν Νταλένε. Σε ηλικία μόλις είκοσι ετών, ο Σουηδός Γιόχαν Νταλένε παίζει ήδη με βιολί Stradivari. Νικητής του διεθνούς διαγωνισμού Καρλ Νήλσεν και μαθητής της Ζανίν Γιάνσεν, συμπράττει τακτικά με ορχήστρες και δίνει συναυλίες σε φημισμένες αίθουσες ανά τον κόσμο. 

Ben Goldscheider
Μπεν Γκoλντσάιντερ © Kaupo Kikkas

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου (5.30 μ.μ.) έρχεται ο Άγγλος κορνίστας, Μπεν Γκoλντσάιντερ. Προσκαλείται συχνά ως σολίστ από μεγάλες ορχήστρες, συμπράττει με θρυλικούς μουσικούς, όπως η Μάρθα Άργκεριχ και ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, εμφανίζεται σε προβεβλημένα φεστιβάλ και αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους βιρτουόζους του κόρνου σε διεθνές επίπεδο. 

Isata Kanneh Mason
Ισάτα Κάννε-Μέισον © Robin Clewley

Τέλος, την ίδια ημέρα (8.30 μ.μ.),η Ισάτα Κάννε-Μέισον κλείνει τον κύκλο "Rising Stars" με ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ πιάνου. Η Ισάτα μεγάλωσε στο Νότιγχαμ σε μια οικογένεια που έχει χαρακτηριστεί ως "η πιο ταλαντούχα του κόσμου". Η ίδια και τα έξι μικρότερα αδέρφια της παίζουν πιάνο, βιολί και τσέλο με πάθος και σε εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο· η ίδια αποφοίτησε πρόσφατα από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, έχει ήδη αρχίσει διεθνή καριέρα, έχει αποσπάσει το βραβείο Λέοναρντ Μπερνστάιν (2021) και έχει πραγματοποιήσει την πρώτη της ηχογράφηση για την Decca. 

Η προπώληση εισιτηρίων έχει αρχίσει [για κάθε μεμονωμένη συναυλία (€ 15-7) για τις τρεις συναυλίες (€ 36-15)].
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.