Οι Fontaines D.C. συμπληρώνουν ένα ονειρικό lineup στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens υποδέχεται μία από τις καλύτερες νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων, η οποία θα πλαισιώσει τους Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai.

Οι Fontaines D.C. σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν πως θα παίξουν στην Αθήνα

 

Το Release Athens υποδέχεται μία από τις καλύτερες νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Οι Fontaines D.C., θα πλαισιώσουν τους Nick Cave & The Bad Seeds και τους Mogwai, σε ένα ονειρικό lineup.

Έχοντας δημιουργηθεί μόλις το 2017, η μπάντα από το Δουβλίνο έχει να δείξει ένα αριστουργηματικό ντεμπούτο, το "Dogrel" (2019), που τους εκτόξευσε αμέσως στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στα συγκροτήματα της γενιάς τους και ένα δεύτερο album, "A Hero’s Death" (2020), το οποίο αποτέλεσε έναν νέο θρίαμβο, χαρίζοντάς τους μέχρι και υποψηφιότητα για Βραβείο Grammy.

Από την ορμή του "life ain’t always empty", μέχρι τα σκοτεινά αριστουργήματα "I Don’t Belong" και "Televised Mind", τα κομμάτια του "A Hero’s Death" φανερώνουν μία μπάντα που ωριμάζει γρήγορα, χωρίς να χάνει τίποτα από την αρχική της δύναμη και φρεσκάδα, όπως είχε εκφραστεί σε υπέροχα, σχεδόν ανθεμικά, τραγούδια όπως ήταν τα "Boys In The Better Land", "Chequeless Reckless", "Liberty Belle", από τον πρώτο δίσκο. 

Με σαφείς επιρροές από Joy Division, Fall και Wire και έντονες δόσεις νεανικού θυμού και απόγνωσης, οι Fontaines D.C. έδωσαν μία νέα πνοή και δυναμική στον post punk ήχο. Απολαυστικοί επί σκηνής, μας καλούν να γίνουμε μάρτυρες της πορείας τους προς την κορυφή, την ώρα που βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
16/07/2024

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;