Όλα όσα θα δούμε στο Plisskën Festival το Σεπτέμβριο

Μπορεί να ακούγεται ειρωνικό το ότι το πρώτο αποκλειστικά μουσικό φεστιβάλ για το 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, όμως δεν παύει να είναι μια ανάσα για όσους ανυπομονούν για ένα ολόκληρο διήμερο μπροστά στο stage.

Όλα όσα θα δούμε στο Plisskën Festival το Σεπτέμβριο

To Plisskën Festival ετοιμάζεται να προσφέρει ανόθευτη μουσική μυσταγωγία, συγκεντρώνοντας μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα acts της σύγχρονης σκηνής στο διήμερο που έχει προγραμματίσει στην Τεχνόπολη (11-12/9). Μετράμε αντίστροφα, λοιπόν, καθώς μένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι τη στιγμή που μπροστά μας θα βρεθούν οι La Femme και οι GOAT, πλαισιωμένοι, φυσικά, από τα απαραίτητα διαμαντάκια που φροντίζει πάντα να μας συστήσει η διοργάνωση.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ ανήκει στη Γαλλία, με τους La Femme και Kid Francescoli να παίρνουν θέση στα μικρόφωνα. Συνήθεις ύποπτοι του Plisskën και ιδιαίτερες αγάπες του ελληνικού κοινού, οι πρώτοι θα επιστρέψουν στη χώρα εξοπλισμένοι με τον νέο τους δίσκο. Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που ακούσαμε φέτος, το «Paradigmes», ανεβάζει την μπάντα επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην αγνή απόλαυση με καλειδοσκοπικές διαστάσεις, μέσα από τραγούδια που διασχίζουν την αμερικανική ήπειρο σε ένα πολυσυλλεκτικό road trip, επιβεβαιώνοντας πως το συγκρότημα δεν περιορίζεται στα στενά όρια της γαλλικής psych pop-rock. Οι La Femme ξεδιπλώνουν όλη τη δεξιοτεχνία τους στις ζωντανές τους εμφανίσεις, δυναμώνοντας τον ήχο και παρασέρνοντας τους παρευρισκόμενους σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Όλα όσα θα δούμε στο Plisskën Festival το Σεπτέμβριο - εικόνα 1
Kid Francescoli ©Laurent Besson

Ο Kid Francescoli (aka Mathieu Hocine) θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο του τουρ του για τον τελευταίο του δίσκο «Lovers», που ανακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας. Η ονειρική electro pop –ιδανική για το σβήσιμο του καλοκαιριού– και ο διάχυτος ρομαντισμός είναι τα δύο στοιχεία που επιτρέπουν στο μουσικό να γεμίζει τα μεγαλύτερα clubs και venues της χώρας του, μαζί με την ικανότητά του να μεταγράφει την ομορφιά και τη ζεστασιά που βλέπει γύρω του σε επιτυχημένα hits.

Όλα όσα θα δούμε στο Plisskën Festival το Σεπτέμβριο - εικόνα 2
GOAT

Η Κυριακή 12 του μήνα ανήκει στην ψυχεδελική, αινιγματική κολεκτίβα των GOAT. Προτού οι μάσκες γίνουν κανόνας, οι Σουηδοί ντύθηκαν τις παραδοσιακές, βουντού φορεσιές που αντλούν από τους θρύλους του χωριού τους Korpilombolo. Ένας άλλος –μουσικός αυτήν τη φορά– θρύλος θέλει το σχήμα να αριθμεί (ανεπίσημα) σαράντα και πλέον χρόνια καθώς και δυόμισι χιλιάδες μέλη μέσα σ’ αυτές τις τέσσερις δεκαετίες· εφόσον δεν γνωρίζουμε ούτε τα πρόσωπα ούτε τα ονόματά τους, ποιος έξω από το σουηδικό χωριό μπορεί να ξέρει την αλήθεια;

Όλα όσα θα δούμε στο Plisskën Festival το Σεπτέμβριο - εικόνα 3
Avalon Emerson

Οι υπόλοιποι καλεσμένοι της βραδιάς μπορεί να μην έρχονται με τόσο μακρά πορεία, όμως φέρνουν τις δικές τους ιστορίες στο venue του Κεραμεικού. Η Avalon Emerson φημίζεται για τα πολύωρα DJ sets της, γεμάτα με βαριές λούπες και ιδιαίτερα remixes που διαπερνούν τα είδη, ξεκινώντας από καθαρόαιμη, κλαμπίστικη ηλεκτρονική και φτάνοντας μέχρι και τη Λένα Πλάτωνος. Ο DJ και παραγωγός LSDXOXO ξεχωρίζει για το γεμάτο ενέργεια πρόγραμμα το οποίο στήνει, έχοντας πλέον στις αποσκευές του το πολυαναμενόμενο EP του «Dedicated 2 Disrespect» με κομμάτια δικά του σε στίχο και φωνή, αφήνοντας πίσω τα σαμπλαρίσματα που τον έκαναν γνωστό. Τέλος, η bbymutha (ψευδώνυμο της Αμερικανίδας ράπερ Brittnee Moore) θα καταφθάσει με τις πολύχρωμες περούκες της και τον πρώτο της δίσκο ανά χείρας, σπάζοντας τις δηλώσεις της που την ήθελαν να αφήνει για τα καλά τη μουσική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.