Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events!

Συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων τζαζ συναυλιών του, το Sani Festival με τον Branford Marsalis και τους φίλους του μας φέρνει πίσω την σπουδαία μουσική.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events!

Φεύγοντας από τη Σάνη, το κουαρτέτο του Branford Marsalis έχει κάποιες επιλεγμένες καλοκαιρινές συναυλίες στις ΗΠΑ, τις οποίες συνεχίζει τον Σεπτέμβριο αλλά και το φθινόπωρο-χειμώνα για να καταλήξει, μέσα στον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς στην Αθήνα – όχι τη δικιά μας αλλά της Τζόρτζια!

Σε εμάς, η 17η Ιουλίου στον όμορφο λόφο της Σάνης, άφησε την επίγευση μιας πραγματικά όμορφης και δυναμικής, δημιουργικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του post-bop, τζαζ – από αυτές που θέλουμε και μας αρέσει να απολαμβάνουμε από μουσικούς του μεγέθους ενός Justin Faulkner, ενός Eric Revis, ενός Joey Calderazzo και, φυσικά, ενός Branford Marsalis.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events! - εικόνα 1

Έχοντας δει για πρώτη φορά τους δυο μεγαλύτερους αδελφούς Marsalis (Branford και Wynton) ως μέλη των Jazz Messengers στην Αθήνα το 1981 και ξανά μερικά χρόνια αργότερα, στο φεστιβάλ της Πάτρας το 1989, και παρακολουθώντας με ενδιαφέρον πάντα την δισκογραφική πορεία του Branford ως τις μέρες μας, βρίσκω ότι ένα live από αυτό το γκρουπ – που έχει πανίσχυρους δεσμούς μεταξύ των μελών του – κρατάει την δυναμική της τζαζ σε πολύ ψηλά επίπεδα και πάντα ανοιχτή σε εκπλήξεις ακόμα και όταν το υλικό μιας performance δομείται πάνω σε πολύ γνωστές συνθέσεις, original ή standards, που πάντα όμως βρίσκουν έναν φρέσκο δρόμο και τρόπο να μας προσεγγίζουν.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events! - εικόνα 2

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συναυλίας – που κράτησε ακριβώς μιάμιση ώρα – ήταν να μας χαρίζει απόλαυση μέσα από το δεξιοτεχνικό παίξιμο των μουσικών και την δημιουργική τους ευρηματικότητα. Εντάξει, μπορεί να μην μας έπαιξαν το «The Windup» του Keith Jarrett που πολύ θα ήθελα να ακούσω, όμως για μια ακόμα φορά – πολλοστή – είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πόση ακόμα πιο πολύ ωραία μουσική μπορεί να βγει μέσα από μια μπαλάντα όπως το «The Way You Look Tonight». Κι ένοιωσα να γεμίζω με classics όπως το «Doxy» ή το «Mood Indigo»…

Η παρουσία του Branford Marsalis και του κουαρτέτου του στο φετινό Sani Festival ήταν ένα κορυφαίο event που, εν μέσω πανδημίας, μας βάζει ξανά με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο κλίμα των σπουδαίων και ξεχωριστών τζαζ συναυλιών. Με τον παλιό, καλό τρόπο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.