Οι Blend Mishkin και Sugahspank! ανυπομονούν να ξαναβγούν στη σκηνή

Με τίτλο «Caribbean soul» και την καθοριστική συμμετοχή των Roots Evolution, ο Κήπος γεμίζει τροπικά vibes, για τα οποία μας μίλησαν οι πρωταγωνιστές της συναυλίας.

Οι Blend Mishkin και Sugahspank! ανυπομονούν να ξαναβγούν στη σκηνή

Πέρυσι το φθινόπωρο, την ώρα που μπαίναμε στο πιο επώδυνο lockdown, μας ήρθαν τα καλά νέα – μέσω της μουσικής όπως συνήθως! Ο λόγος για το άλμπουμ «Paint Everything White» που είχαν φτιάξει στη διάρκεια της προηγούμενης καραντίνας ο Blend Mishkin με τη Sugahspank!, υπακούοντας προφανώς σε εσώτερους ρυθμομελωδικούς και εκφραστικούς εξαναγκασμούς. Οκτώ τραγούδια-ιστορίες, έφεραν το καθένα το δικό του βάρος και τη δική του ταυτότητα σε ένα φανκ κοσμικό και ανθρώπινο, τόσο θερμό και αγαπησιάρικο που μπορούσε με τη μία να σβήσει κάθε θλίψη, στηριγμένο σε βασικές αρχές της ρέγκε και της σόουλ. Χωρίς καμία αμφιβολία, το άλμπουμ, με τη σιγουριά των ηχορυθμικών θεμελιώσεων και δομών του Blend Mishkin και τη συγκλονιστική ερμηνευτική δεξιότητα της Sugahspank! έγινε από τα αγαπημένα μας. Ένα πλήρες σύγχρονο εγχειρίδιο μαύρης μουσικής ευαισθησίας δοσμένο από δικά μας παιδιά, με την αλήθεια που χρόνια ξέρουν και υπηρετούν με συνέπεια. Το μόνο που έλειπε ήταν η live επαφή με αυτό το ιδιαίτερο κομψοτέχνημα, κάτι που τώρα θα αποκατασταθεί μέσα από ένα ουσιαστικό ξεκίνημα στον Κήπο του Μεγάρου, σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου (9 μ.μ.). Με αυτό το event ως αφορμή, επικοινωνήσαμε με τους δύο καλλιτέχνες και πήραμε απλές και αληθινές απαντήσεις σε εξίσου απλά και αληθινά ερωτήματα…

Θα προσπαθήσετε να αναλύσετε τη μεταξύ σας καλλιτεχνική χημεία;
Blend: Πιστεύω πως και οι δύο αναζητάμε μια ουσιαστική επαφή μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης. Είναι κάτι που φοβάμαι ότι αν αναλύσω πολύ θα χαθεί! Ξεκινάμε πάντα με την προσωπική ανάγκη καθενός για επικοινωνία και συνυπάρχουμε σε μια αισθητική περιπλάνηση, έχοντας εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον.
Sugahspank!: Μας συνδέουν χρόνια φιλίας, αγάπης και μουσικής αλληλοεκτίμησης, οπότε νιώθω σιγουριά όταν δουλεύουμε μαζί. Θεωρώ δεδομένο το καλό αποτέλεσμα και αυτό μου δίνει την ελευθερία απλώς να απολαμβάνω τη διαδικασία σε κάθε ηχογράφηση, πρόβα ή συναυλία. Ξέρω ότι πάντα αυτά που θα φέρει ο καθένας στο τραπέζι θα ταιριάξουν με έναν μαγικό τρόπο.

Οι Blend Mishkin και Sugahspank! ανυπομονούν να ξαναβγούν στη σκηνή - εικόνα 1

Με πόση ευκολία μπορείτε να μετασχηματίσετε ένα τυπικό αθηναϊκό αστικό τοπίο σε κέντρο της Caribbean soul;
B.: Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια – αυτή ακριβώς είναι η μαγική ιδιότητα της μουσικής.
S.: Είμαστε πολύ τυχεροί που στην ομάδα μας αρχικά έχουμε ένα πραγματικό διαμάντι, τον ελληνοδομινικανό ΒNC (Jeff Gonzales). Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι έχουμε φάει τη ζωή μας να μελετάμε αυτών των ειδών τη μουσική, οπότε θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Blend. Με μεγάλη ευκολία!

Πώς νιώθετε τώρα που οι μουσικές σας βγαίνουν έξω, στον καθαρό αέρα;
B.: Πολύ ωραία! Περιμέναμε σχεδόν ένα χρόνο να παρουσιάσουμε τα τραγούδια αυτά. Με τους Roots Evolution έχουμε να παίξουμε ζωντανά δεκαεννιά μήνες, και όλοι ανυπομονούν να βρεθούν επί σκηνής.
S.: Μετράω τις μέρες που θα ξαναβγώ στη σκηνή. Το να κάνω live είναι για μένα ζωτικής σημασίας. Και το συγκεκριμένο live με Roots Evolution είναι φουλ ανεβαστικό, φοβερά χορευτικό, πώς να το πω… φεστιβαλικό, ζωντανό, το περιμένω πώς και πώς!

Οι Blend Mishkin και Sugahspank! ανυπομονούν να ξαναβγούν στη σκηνή - εικόνα 2

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η συνεργασία σας σήμερα;
Β.: Νομίζω είμαστε στο σημείο που κοιτάμε πίσω στη δουλειά που κάναμε όλους τους μήνες του εγκλεισμού και νιώθουμε μια ανακούφιση αλλά και περηφάνια για ό,τι καταφέραμε να βγάλουμε προς τα έξω σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
S.: Κυκλοφορούμε αυτές τις μέρες το δεύτερο βίντεο και single από το άλμπουμ «Paint Everything White», ονόματι «Lost Cause». Επίσης, σιγά σιγά ψήνεται το καινούργιο άλμπουμ των Roots Evolution, στο οποίο θα συμμετέχω κι εγώ.

Ποιες είναι οι επόμενες καλλιτεχνικές σας κινήσεις;
B.: Θα θέλαμε να μπορέσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα live γίνεται μέσα στο καλοκαίρι.
S.: Κι εγώ εύχομαι πολλά λάιβ, να νιώσουμε πάλι χρήσιμοι!

Credit φωτογραφιών: Pinelopi Gerasimou

Περισσότερες πληροφορίες

Blend Mishkin ft. Sugahspank and BNC

  • Soul-Funk-R&B

Αποπλάνηση με ήχους από τη Τζαμάικα, με νέα τραγούδια μετά από οκτώ χρόνια από την τελευταία τους δουλειά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.