Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σε ένα καθαρό σάουντρακ συναισθημάτων

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του πιανίστα Γιάννη Παπαδόπουλου είναι γεγονός. Φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Mirrorself» και κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες από την δραστήρια δισκογραφική εταιρία Puzzlemusic.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σε ένα καθαρό σάουντρακ συναισθημάτων

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του πιανίστα Γιάννη Παπαδόπουλου είναι γεγονός. Φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Mirrorself» και κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες από την δραστήρια δισκογραφική εταιρία Puzzlemusic. Έξι κομμάτια – όλα συνθέσεις του Παπαδόπουλου – με τρίο που αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Ντίνο Μάνο στο μπάσο και τον Βασίλη «Billy Pod» Ποδαρά στα ντραμς και κουαρτέτο εγχόρδων που αποτελούν οι Μπάμπης Καρασαββίδης (βιολί), Γιώργος Κώτσικας (βιολί), Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα), Γιώργος Ταμιωλάκης (τσέλο).

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σε ένα καθαρό σάουντρακ συναισθημάτων - εικόνα 1

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι αρκετά γνωστός και δημιουργικός μουσικός, με το ταλέντο του να έχει ήδη διαφανεί από την περίοδο των σπουδών του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και, φυσικά, από τη συμμετοχή του σε γκρουπ όπως το Wonder-fall Quartet, το Next Step Quintet / Quartet (του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος), το τρίο του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, γκρουπ της Μελίνας Παξινού κ.λπ. Σημασία έχει ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι σπουδαίος μουσικός και σπουδαίος, επίσης, συνθέτης,πράγμα που καταγράφεται ανάγλυφα στο άλμπουμ «Mirrorself» που είναι, πραγματικά, ένα εξαιρετικό δικό του μουσικό καθρέφτισμα.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σε ένα καθαρό σάουντρακ συναισθημάτων - εικόνα 2

Το πιάνισμα του Γιάννη Παπαδόπουλου υπάρχουν στιγμές που δείχνει να πηγαίνει κατευθείαν πίσω στον Bill Evans – περνώντας φυσικά από όλους τους επιγόνους – πράγμα που κινητοποιεί αναλόγως και τους συμπαίκτες του στο τρίο. Το κουαρτέτο εγχόρδων έρχεται να προσθέσει ιδιαίτερες πινελιές και χρώματα – και όλα αυτά καταγράφονται εύγλωττα στην ομότιτλη σύνθεση του δίσκου.

Οτιδήποτε εδώ μέσα φαίνεται να ξεπερνάει την απλή – και συνήθως ευανάγνωστη – τζαζ και να μετατρέπεται σε μια ξεχωριστή σύνθεση / καταγραφή εικόνων, συναισθημάτων, αισθητικών λεπτομερειών που φαίνεται να αντικατοπτρίζουν πλήρως τον πιανίστα και συνθέτη. Οι συνθέσεις δεν είναι εντελώς άγνωστες – τις περισσότερες από αυτές τις έχουμε ακούσει στα τρία άλμπουμ του Next Step – όμως εδώ αποκτούν μια διαφορετική υπόσταση, σχηματίζουν όλες μαζί έναν μουσικό μικρόκοσμο που δεν είναι παρά ο δημιουργικός αντικατοπτρισμός του Γιάννη Παπαδόπουλου ως καλλιτέχνη σ’ αυτή τη φάση. Και είναι θαυμάσιος αυτός ο αντικατοπτρισμός. Σαν ένα καθαρό σάουντρακ συναισθημάτων.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο τον Σεπτέμβριο - πράγμα φυσικό και απαραίτητο καθώς η αισθητική του από κάθε άποψη είναι υψηλή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.