Τζαζ κιθάρα, κλαρίνο και άλλα στο Νιάρχος

Στις 5 Ιουνίου ανοίγει ξανά η σειρά συναυλιών «Parklife» στο ΚΠΙΣΝ με πρώτη εκδήλωση την διαπολιτισμική συνάντηση δύο κορυφαίων μουσικών. Και ακολουθούν πολλά άλλα!

Τζαζ κιθάρα, κλαρίνο και άλλα στο Νιάρχος

Στις 5 Ιουνίου ανοίγει ξανά η σειρά συναυλιών «Parklife» στο ΚΠΙΣΝ με πρώτη εκδήλωση την διαπολιτισμική συνάντηση δύο κορυφαίων μουσικών.

Τζαζ κιθάρα, κλαρίνο και άλλα στο Νιάρχος - εικόνα 1

Ο κιθαρίστας της τζαζ Τάκης Μπαρμπέρης συναντά τον μετρ του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, αναβιώνοντας έτσι και επικαιροποιώντας την πριν από 26 χρόνια συνεργασία τους στον δίσκο «Episodes». Και οι δύο μουσικοί έχουν τεράστια εμπειρία σε εξωευρωπαϊκές μουσικές παραδόσεις, όπως π.χ. η ινδική, μέσα από αντίστοιχες δημιουργικές συνεργασίες και έτσι το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα έχει πάντα το στοιχείο της έκπληξης. Η συναυλία θα δοθεί στα Πανοραμικά Σκαλιά για περιορισμένο κοινό και μαζί με τους δύο μουσικούς θα είναι οι Μάνος Σαριδάκης (πλήκτα), Γιάννης Ζάννης (τάμπλα) και Γιώργος Γεωργιάδης (κοντραμπάσο).

Τζαζ κιθάρα, κλαρίνο και άλλα στο Νιάρχος - εικόνα 2

Επόμενη συναυλία είναι αυτή με τον Φώτη Σιώτα με τη Νεφέλη Φασούλη και στη συνέχεια θα γίνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Αρλέτα, σε επιμέλεια του συνεργάτη της, Βασίλη Ρακόπουλου, με την Μελίνα Τανάγρη, μια συναυλία των Human Touch -το σημαντικό συγκρότημα της τζαζ σε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο ειδικά για το κοινό του ΚΠΙΣΝ- δύο double bills με Τα Παιδιά της Παλαιότητας και το Παιδί Τραύμα και τη Sophie Lies και τη Danai Nielsen και, τέλος, ένα acoustic set των Whereswilder.

Όλες οι συναυλίες της σειράς Parklife πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εισιτήρια: €10 (μειωμένο €5) Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία των Τάκη Μπαρμπέρη και Πετρολούκα Χαλκιά ξεκινά την Τρίτη 01/06 στo snfcc.org.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.