Τα πέντε live που δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Technopolis Jazz Festival

Τα 20 χρόνια Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγουν τη φεστιβαλική σεζόν. Από τις δεκατέσσερις συναυλίες, ξεχωρίσαμε τις πέντε που θα δούμε ζωντανά.

Τα πέντε live που δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Technopolis Jazz Festival

Τα 20 χρόνια Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγουν τη φεστιβαλική σεζόν (28-30/5). Από τις δεκατέσσερις συναυλίες, ξεχωρίσαμε τις πέντε που θα δούμε ζωντανά.

#1 Άννα Στερεοπούλου

Τα πέντε live που δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Technopolis Jazz Festival - εικόνα 1

Ο χώρος της είναι η μουσική ambience, η ηλεκτρονική και η ηχο-ποιητική δημιουργία και έρευνα, αλλά και η εφαρμοσμένη μουσική, καθώς, μεταξύ άλλων, γράφει για το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο, το μπαλέτο και υλοποιεί «κυματικά περιβάλλοντα», δηλαδή ενδιαφέροντα projects σύγχρονης μουσικής και multi-media ηχητικής τέχνης. (28/5, 9.30 μ.μ.)

#2 Sokratis Votskos Quartet

Τα πέντε live που δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Technopolis Jazz Festival - εικόνα 2

Ο δίσκος «Sketching the Unknown» τοποθετεί το γκρουπ του σαξοφωνίστα Σωκράτη Βότσκου στις διακριτές δυνάμεις της εγχώριας τζαζ σκηνής. Κλασική modal jazz με ισχυρές βαλκανικές και άλλες ethnic μείξεις δίνουν στη μουσική του γκρουπ μια ιδιαίτερη φρεσκάδα, αλλά και ένα ισχυρό πολιτισμικό βάθρο και πάτημα. (29/5, 9.30 μ.μ.)

#3 Δημήτρης Τσάκας

Τα πέντε live που δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Technopolis Jazz Festival - εικόνα 3

Ξεχωρίζει ως άλτο σαξοφωνίστας, αλλά είναι και πολύ καλός κιθαρίστας. Ξεχωρίζει μέσα και έξω από την τζαζ, αλλά ως τζάζμαν έχει τη δική του ταυτότητα και χτίζει τη δική του διακριτή δισκογραφία. Γράφει πάντα τα δικά του κομμάτια, αλλά κάνει και special και δύσκολα projects (με τη μουσική του Charlie Parker, φέρ’ ειπείν). (28/5, 11 μ.μ.)

#4 Antoine Karacostas Trio

Τα πέντε live που δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Technopolis Jazz Festival - εικόνα 4

Ο Ελληνογάλλος πιανίστας έχει δημιουργήσει τον προσωπικό του δρόμο προσέγγισης της πολιτιστικής του κληρονομιάς –και ιδιαιτέρως αυτής του λαϊκού και παραδοσιακού μας τραγουδιού– μέσω της straight jazz. Περίτεχνες μελωδίες, ηχορυθμίες και ευαίσθητες διασκευές που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας. (29/5, 11 μ.μ.)

#5 Billy Pod

Τα πέντε live που δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Technopolis Jazz Festival - εικόνα 5

Το άλμπουμ «Drums to Heal Society» του ντράμερ Βασίλη Ποδαρά ήταν το αρχικό απόσταγμα ενός δημιουργικού μουσικού με σοβαρές σπουδές και ιστορία (Baby Trio, Next Step Quintet/Quartet κ.λπ.) που θέτει τις βάσεις για μια ενδιαφέρουσα πορεία στην τζαζ εδώ ή στο Λονδίνο, όπου έχει εγκατασταθεί πλέον. Διεθνής, ούτως ή άλλως. (30/5, 11 μ.μ.)

Περισσότερες πληροφορίες

20th Athens Technopolis Jazz Festival (1η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Υβριδική μορφή του πετυχημένου φεστιβάλ με live και μαγνητοσκοπημένες συναυλίες. 21.00 Bear Garden (SE), 21.30 Anna Stereopoulou (GR) Live show, 22.30 The KutiMangoes (DK), 23.00 Dimitris Tsakas (GR) Live show.

20th Athens Technopolis Jazz Festival (2η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Υβριδική μορφή του πετυχημένου φεστιβάλ με live και μαγνητοσκοπημένες συναυλίες. 20.30 Federica Lorusso Trio (NL), 21.00 Dock in Absolute (LU), 21.30 Sokratis Votskos Quartet (GR) Live show, 22.30 Marquis Hill (US), 23.00 Antoine Karacostas Trio (GR) Live show.

20th Athens Technopolis Jazz Festival (3η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Υβριδική μορφή του πετυχημένου φεστιβάλ με live και μαγνητοσκοπημένες συναυλίες. 21.00 Macumba (CY), 21.30 EABS (PL), 22.00 Zabelov Group (CZ), 22.30 Botticelli baby (DE), 23.00 Billy Pod (GR) Live show.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.