Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα | Updated

Μια πολυμορφική συναυλιακή σειρά, απαραίτητη για τις συνολικές μας αισθητικές ανάγκες, που γίνεται πάντα υπό ειδικές συνθήκες υγειονομικής ασφαλείας! [Λόγω αυξημένων περιορισμών ασφαλείας, η συναυλία Αρβανιτάκη - Κότσιρα στο Αθριο του ΟΑΚΑ πάει για 3 Οκτωβρίου. Επίσης, τα live του Gazarte αναστέλλονται].

Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα | Updated

Τακίμ

Τακίμ είναι ο Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), ο Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), ο Κώστας Μερετάκης (λαϊκά και παραδοσιακά κρουστά) κι ο Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο). Παίζουν με τους πάντες και παίζουν τα πάντα που έχουν σχέση με παραδοσιακές και λαϊκές μουσικές. Στο Βεάκειο (14/9) παρουσιάζουν την παράσταση «Περιπλανώμενο», δηλαδή μια περιπλάνηση στις μουσικές του τόπου μας, μια βόλτα στις μουσικές των βουνών αλλά και της θάλασσας, μια περιπλάνηση στο διονυσιασμό των πανηγυριών αλλά και στις πιο ήσυχες γιορτές μας, τις πολυφωνικές κι αγκαλιαστές, αλλά και μια περιπλάνηση στην ιστορία του τόπου μας, όπως την αφηγούνται τα τραγούδια. Συμπράττουν με την σημαντική τραγουδίστρια παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Κατερίνα Παπαδοπούλου, με τον τραγουδιστή Γιάννης Νιάρχος και με χορευτές της Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π., της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης & Πολιτισμού του Πειραιά.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Συνεχίζει τις ξεχωριστές εμφανίσεις της με μια σπέσιαλ στο Ηρώδειο την Τρίτη 15/9 που συνδέει το ιδιαίτερο παρόν με το «Άρωμα Ανατολής» που είχε ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες στο Μέγαρο Μουσικής. Μαζί με τον εξαίρετο Ανδρέα Κατσιγιάννη και την Εστουδιαντίνα Nέας Ιωνίας κάνει αυτό που υπόσχεται ο τίτλος: μελωδίες με έντονο άρωμα Ανατολής και τραγούδια από τη μουσική της διαδρομή που ταιριάζουν απόλυτα με τους υπέροχους ήχους της παράδοσης και της Μεσογείου. Ένα υπέροχο μουσικό καραβάνι με πρωταγωνιστές σαντούρι, έγχορδα, κρουστά και πνευστά της μουσικής μας παράδοσης.

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Γιάννης Κότσιρας (μετατέθηκε για 3/10)

Η συνεργασία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Γιάννη Κότσιρα ήρθε να σφραγίσει το φθινόπωρο του 2018 και ήταν μια παράσταση που αγκαλιάστηκε από όλους. Το ξεκίνημα έγινε από τη σκηνή της «Ακτής Πειραιώς» στην Αθήνα και πήγε παντού στην Ελλάδα και την Κύπρο, καταλήγοντας στο «Stage» της Θεσσαλονίκης πέρυσι τον Νοέμβριο. Με πάνω από 60.000 θεατές να έχουν δει αυτή την παράσταση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Γιάννη Κότσιρα και να έχουν μοιραστεί την χαρά της μουσικής τους σύμπραξης, ήρθαν οι συνθήκες που όλοι ξέρουμε με αποτέλεσμα να υπάρξει μια διακοπή. Όμως η συνέχεια έρχεται τώρα και οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους «Δυνατά κάθε φορά» την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στο OAKA Open Air.

Ρένα Μόρφη (αναστέλλεται)

Η Ρένα Μόρφη έχει ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις της στην Ταράτσα του Gazarte και θα ακολουθήσουν άλλες τρεις Τετάρτες (16, 23, 30/9) όπου θα παρουσιάζει το μουσικό της φωτορομάντζο «Σάμπα Τσικίτα» κυριολεκτικά κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό. Μια μορφή λατινοαμερικάνικης φιέστας που προσαρμόζεται σε διαχρονικές ελληνικές πραγματικότητες, με καίριες groovy επεμβάσεις και παρεμβάσεις, που αγκαλιάζεται από ένα ευρύτατο φάσμα κοινού και θαυμαστών. Η Ρένα Μόρφη ξέρει πως να κρατάει ψηλά το κέφι και αυτό κάνει σε μια παράσταση που αν δεν την βιώσεις εκ των ένδον δεν μπορείς να την καταλάβεις. Γι αυτό έχουμε αρκετές ευκαιρίες!

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Μια ακόμα «solo» εμφάνιση για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Αυτή τη φορά το ραντεβού είναι στην Τεχνόπολη (17/9) με τα γνωστά high standards ασφαλείας. Ο Αλκίνοος, εδώ και χρόνια, καλλιεργεί την τέχνη του με τέτοιο τρόπο που, με εκπληκτική άνεση και μέσα από συγκλονιστικές «μοναχικές» παρουσιάσεις πάει σε τέτοια επίπεδα που δύσκολα τα επιτυγχάνει κανείς. Τραγούδια γνωστά, τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει, τραγούδια που έχουν μια διαρκή αισθητική υπόσταση, μας παραδίδονται κάθε φορά, σα να είναι καινούρια και, φυσικά, οι συγκινήσεις που μας παρέχουν είναι άφθαρτες. Ουσιαστικά, αυτό που μας δίνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ως σύγχρονος τροβαδούρος είναι μια θεραπευτική διαδικασία.

Κατερίνα Πολέμη (ματαιώθηκε)

«Λουλούδια στον Κήπο». Του Μεγάρου τον Κήπο, φυσικά, όπου το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η πολυτάλαντη Ελληνοβραζιλιάνα καλλιτέχνις προσκαλεί τους φίλους της για μια μαγική μουσική βραδιά. Μας ταξιδεύει μαζί με την μπάντα της, και παίρνει μαζί της κάποιους από τους πιο ενδιαφέροντες τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της γενιάς της όπως την Κατερίνα Ντούσκα με το groove και την καθηλωτική ερμηνεία της, την Αγγελική Τουμπανάκη με τον αυτοσχεδιαστικό της οίστρο και τη μοναδική φωνή της, τον Θέμο Σκανδάμη με τα υπέροχα και απρόσμενα τραγούδια του και τον Δημήτρη Κόψη με την τρυφερή φωνή του. Guest της βραδιάς θα είναι η Δήμητρα Γαλάνη.

«Classic Rock 4»

Συνεχίζοντας να «κλασικοποιεί» το ροκ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη, θεσμική πια, συναυλία της στο Ηρώδειο (19/9) προσεγγίζει ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο – αυτό του ροκ που διαθέτει καθαρά ελληνικό χρώμα και ψυχή. Έτσι, συμπράττει με τους Πυξ Λαξ, τον Διονύση Τσακνή και τον Βαγγέλη Γερμανό σε ένα πρόγραμμα ευρυτερο, που δεν αφορά μόνο στα δικά τους ρεπερτόρια αλλά πιάνει Socrates, Σιδηρόπουλο, Τρύπες, Παπακωνσταντίνου και πολλά άλλα που σχηματοποιούν ένα μουσικό σώμα που, από τα ‘80’s ως τις μέρες μας, έχει τη δική του διακριτή υπόσταση και ταυτότητα. Εδώ, με τη δύναμη του συμφωνικού ήχου, όλα αυτά παίρνουν άλλες διαστάσεις.

RSN | Blend Mishkin & Sugahspank | BnC (αναστέλλεται)

Μία πολυσυλλεκτική (άμα και συλλεκτική!) συνάντηση τριών electro-σχημάτων, των RSN & the Electric Quartet Ft. MC Yinka, Blend Mishkin & Sugahspank και BnC and The Disco Vampire στην Ταράτσα του Gazarte το Σάββατο 19/9. Το σχήμα του RSN είναι εξειδικευμένο στις hip hop και φανκ αποπλανήσεις, ο Blend Mishkin με τη Sugahspank έχουν καινούριο υλικό που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε άλμπουμ, και ο BNC με τους δικούς του κάνει πάντα καλά τη δουλειά του!

Περισσότερες πληροφορίες

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

  • Ελληνική

Τραγούδια «Με άρωμα Ανατολής» σε συνεργασία με τον εξαίρετο συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και την Εστουδιαντίνα Nέας Ιωνίας.

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Κότσιρας

  • Ελληνική

Μια πολύ πετυχημένη συνεργασία των δυο ξεχωριστών καλλιτεχνών με μια χρονική συνέπεια και συνέχεια.

Ρένα Μόρφη

  • Ελληνική

Η τραγουδίστρια με τα χίλια πρόσωπα παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική νουβέλα της "Σάμπα Τσικίτα" κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό. Από Δεληβοριά και Ζαμπέτα μέχρι λάτιν της Άλτα Καλιφόρνια!

Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Ελληνική

«Σε απευθείας σύνδεση» με όλες τις μεγάλες στιγμές της δημιουργικής καλλιτεχνικής του πορείας.

Τακίμ

  • Παραδοσιακή

Μια περιπλάνηση στις μουσικές του τόπου μας, μια βόλτα στις μουσικές των βουνών και της θάλασσας, των πανηγυριών και της ιστορίας μας. Μαζί τους η τραγουδίστρια παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Κατερίνα Πολέμη (ματαιώθηκε)

  • Ελληνική

«Λουλούδια στον Κήπο» παρέα με την Katerine Duska, την Αγγελική Τουμπανάκη, τον Θέμο Σκανδάμη και τον Δημήτρη Κόψη. Guest η Δήμητρα Γαλάνη.

«Classic Rock 4»

  • Rock-pop-folk

Οι ροκ φωνές των Πυξ Λαξ, Διονύση Τσακνή και Βαγγέλη Γερμανού συναντούν τη συμφωνική δυναμική της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στα καλύτερα τραγούδια τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.