Τι θα ακούσουμε φέτος στον Κήπο του Μεγάρου;

Ένα ακόμα hot αλλά και cool μουσικό spot της πρωτεύουσας επαναδραστηριοποιείται, μέσα στις περιοριστικές συνθήκες που βιώνουμε για την υγεία και την ασφάλειά μας.

Τι θα ακούσουμε φέτος στον Κήπο του Μεγάρου;

Και να λοιπόν που σε συνθήκες πανδημίας ο Κήπος του Μεγάρου, το χαρακτηριστικό αυτό καλοκαιρινό συναυλιακό venue της πόλης μας που στο παρελθόν μάς έχει χαρίσει μοναδικές απολαύσεις, επαναδραστηριοποιείται για όλο το μήνα Σεπτέμβριο προσφέροντας συναυλίες επιπέδου –όπως αυτές που παρουσιάζουμε– αλλά και κλασική μουσική με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Camerata Junior (6/9), βωβό κινηματογράφο με ζωντανή μουσική («Θωρηκτό Ποτέμκιν» του Σεργκέι Αιζενστάιν στις 18/9), stand-up comedy με την Κατερίνα Βρανά στις 26/9, αλλά και θέατρο (με επί τόπου μουσική παρουσία και δράση του πιανίστα Σταύρου Λάντσια), στα «Παιχνίδια πολέμου ΙΙΙ» (29-30/9).

Όλα αυτά βέβαια, όχι ελεύθερα στο χώρο όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές αλλά με μαξιλαράκια τοποθετημένα στο χώρο και αυστηρά προκαθορισμένες αποστάσεις μεταξύ τους, ώστε να τηρούνται απόλυτα οι επιβεβλημένοι όροι ασφαλείας. Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει ήδη ξεκινήσει.

Μαρίνα Σάττι & Fonés

Τι θα ακούσουμε φέτος στον Κήπο του Μεγάρου; - εικόνα 1

Έχει αποδειχθεί πως πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο και έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Η Μαρίνα Σάττι, όχι μόνο ως τραγουδίστρια αλλά και ως μουσικός-καλλιτέχνις ακολουθεί μιαν ιδιαίτερη δημιουργική προσέγγιση που μπορεί να απαλείφει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη σύγχρονη και την παραδοσιακή μουσική οποιουδήποτε είδους. Με το σχήμα της Fonés (που αποτελούν οι Ερασμία Μαρκίδη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου και Βιργινία Φραγκούλατζη) παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου (4/9) ένα ιδιαίτερο μουσικό θέαμα, βαθιά ριζωμένο σε παραδοσιακές καταβολές αλλά και με σύγχρονες εκφράσεις που αναφέρονται σε είδη όπως gypsy punk, reggae και electronica.

Πέτρος Κλαμπάνης

Τι θα ακούσουμε φέτος στον Κήπο του Μεγάρου; - εικόνα 2

Στον μπασίστα και συνθέτη της τζαζ Πέτρο Κλαμπάνη συναντάμε μια ποιότητα και μια δημιουργική επιμονή που ανεβάζει την τέχνη του πολύ ψηλά· κάτι που επιβεβαιώνουμε με κάθε νέα του δισκογραφική κυκλοφορία. Με τη νέα του δουλειά «Irrationalities» που κυκλοφόρησε πέρυσι από τη γερμανική εταιρία enja, ο Πέτρος συνεργάστηκε με τους εξαιρετικούς Kristjan Randalu (πιάνο) από την Εσθονία και Bodek Janke (ντραμς) από την Πολωνία, σχηματίζοντας έτσι ένα πραγματικό διεθνικό τζαζ γκρουπ που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη αλλά στόχο του όλο τον κόσμο. Στην παράσταση που ετοίμασε για τον Κήπο (12/9) συμμετέχει και η Katerine Duska.

Κατερίνα Πολέμη & φίλοι

Τι θα ακούσουμε φέτος στον Κήπο του Μεγάρου; - εικόνα 3

Η πολυτάλαντη τραγουδίστρια και μουσικός που έχει ως σημείο εκκίνησης την ελληνική και βραζιλιάνικη καταγωγή της δεν έχει πάψει να μας εκπλήσσει με την ποιότητα της μουσικής της γραφής και της σκηνικής-ερμηνευτικής της παρουσίας. Με αφορμή τη μουσική μας επανεκκίνηση, η Κατερίνα δημιουργεί μουσικά «Λουλούδια στον Κήπο» (19/9) προσκαλώντας τους φίλους της Katerine Duska, Αγγελική Τουμπανάκη, Θέμο Σκανδάμη και Δημήτρη Κόψη να γιορτάσουν μαζί, με τραγούδια και μουσικές που «πιάνουν» όλο τον κόσμο. Στη γιορτή αυτή, καλεσμένη είναι και η σπουδαία φίλη τους Δήμητρα Γαλάνη.

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Τι θα ακούσουμε φέτος στον Κήπο του Μεγάρου; - εικόνα 4
Νίκος Πορτοκάλογλου

Η «φυγή» του Λαυρέντη ήταν ξαφνική κι απρόσμενη και άφησε ένα κενό που δεν αναπληρώνεται, παρότι τα τραγούδια του θα ακούγονται πάντα και θα μας θυμίζουν το ισχυρό πέρασμά του από τη μουσική μας σκηνή. Ακριβώς ένα χρόνο μετά την αναχώρησή του για το μεγάλο ταξίδι, στις 9 Σεπτεμβρίου, φίλοι και στενοί συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έρχονται στον Κήπο και τραγουδούν γι’ αυτόν. Οι Διονύσης Τσακνής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Κότσιρας και Παυλίνα Βουλγαράκη θα μας οδηγήσουν στον μαγικό του κόσμο, κρατώντας τη φλόγα και τη μνήμη ζωντανή.

Διονύσης Σαββόπουλος

Τι θα ακούσουμε φέτος στον Κήπο του Μεγάρου; - εικόνα 5

Οι συνθήκες της πανδημίας διέκοψαν τη ροή των πετυχημένων παραστάσεων με τίτλο «Στο Γούντστοκ εγώ ήμουν εδώ» που είχε φτιάξει ο Διονύσης για τον εορτασμό των 50 χρόνων από το ιστορικό ροκ φεστιβάλ. Μια σύμμειξη από σπουδαία διεθνή τραγούδια που ακούστηκαν εκείνη την εποχή και ανάλογα δικά του που έγραψαν ιστορία εδώ φτιάχνουν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα. Πρωταγωνιστούν τρία νέα παιδιά, η Αλεξάνδρα Σιετή και η Κλαυδία Παπαδοπούλου που τραγουδούν υπέροχα και ο Σάκης Ντοβόλης που τραγουδάει και παίζει κιθάρα σαν νέος Hendrix! Μαζί και με τους βετεράνους Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρο Λάντσια, ο Σαββόπουλος φέρνει το Γούντστοκ στον Κήπο (1-2/9).

Περισσότερες πληροφορίες

Διονύσης Σαββόπουλος

  • Ελληνική

Η παράσταση «Στο Woodstock εγώ – ήμουν εδώ» στην υπαίθρια της έκδοση με τη συμμετοχή των ταλαντούχων Σάκη Ντοβόλη (ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι), Αλεξάνδρας Σιετή (τραγούδι) και Κλαυδίας Παπαδοπούλου (τραγούδι).

Aφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

  • Ελληνική

Η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Διονύσης Τσακνής θα μοιραστούν με όλους εμάς στιγμές από την κοινή τους διαδρομή στη μουσική με τραγούδια του Λαυρέντη που όλοι αγαπάμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.