10 σπουδαίες συναυλίες γι αυτή την εβδομάδα

Οι συναυλίες συνεχίζουν - με όλες τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας - και μας προσφέρουν ξεχωριστές καλοκαιρινές απολαύσεις σε όλο το φάσμα και σε όλα τα venues.

10 σπουδαίες συναυλίες γι αυτή την εβδομάδα

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Στο «Άλσος» ξεκινούν οι καλοκαιρινές συναυλίες με την Ελευθερία Αρβανιτάκη (20/7). Τραγουδίστρια που κυριαρχεί στη σκηνή εδώ και πολλά χρόνια, με τραγούδια που κρατιούνται ψηλά και με ρεπερτόριο που δεν γνωρίζει φθορά, με μουσικούς που είναι πάντα οι καλύτεροι στην πιάτσα. Η Ελευθερία ξέρει τον τρόπο να αγαπιέται – και το κάνει αυτό σταθερά μέσα από τα τραγούδια της και τη γενικότερη στάση της στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. Στο πρόγραμμά της αυτό, μαζί με όλα τα αγαπημένα, εντάσσει φυσικά τα «Μεγάλα ταξίδια» που έκανε με τον Θέμη Καραμουρατίδη και την Λήδα Ρουμάνη. Πλάι της θα είναι και ο Παναγιώτης Λάμπουρας (τραγούδι, βιολί).

Μόνικα

Η Μόνικα «εξαπανέκαθεν» ήταν ταλέντο! Αυτό την οδήγησε από την αρχή σε μεγάλη αποδοχή και επιτυχία και της άνοιξε ένα δρόμο δημιουργικό που, σε πρώτη φάση, αντικατοπτρίζεται στα δύο πρώτα της άλμπουμ, «Avatar» και «Exit», που βγήκαν στην ανεξάρτητη εταιρία Archangel. Εξαιρετική μουσική γραφή, πολύ καλή φωνή και ερμηνεία που έγινε αποδεκτή από μεγάλη μερίδα του κόσμου με αποτέλεσμα και οι δύο δίσκοι να γίνουν πλατινένιοι. Η Μόνικα γέμισε τη Στέγη πέντε φορές και έδωσε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο –πράγμα που δεν πετυχαίνεις αν δεν έχεις μεγάλη αξία– έχοντας βγάλει και το EP «Primal» και το διεθνών προδιαγραφών «Secret in the Dark» (στην Archangel επίσης). Ζώντας έκτοτε στην Αμερική και κάνοντας οικογένεια αλλά και δουλεύοντας εκεί, σήμερα επιστρέφει και δίνει δύο συναυλίες στο Ηρώδειο (20-21/7) με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της, ελληνόφωνου δίσκου «Ο κήπος είναι ανθηρός» (στην Panik αυτή τη φορά). Οι συναυλίες αυτές της Μόνικας έχουν μιαν ιδιαίτερη φροντίδα και ίσως αποκαλύψουν και άλλες διαστάσεις της πολυτάλαντης αυτής καλλιτέχνιδας που φέτος, με την αναβίωση και μόνο του παλιού της «Bloody something», έδωσε υπόσταση σε μια μέτρια τηλεοπτική σειρά.

Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Δήμου, Λάκης Παπαδόπουλος, Διονύσης Τσακνής

Αυτή η παρέα, του Γιάννη, της Ελένης, του Λάκη και του Διονύση, δημιούργησε κατάσταση τον περασμένο χειμώνα – πριν μας βρει το κακό… Τώρα οι τέσσερις φίλοι βγαίνουν στο δρόμο και έχουν όλα τα καλλιτεχνικά εχέγγυα στα χέρια τους για να μας ξανακάνουν κανονικούς! (Τεχνόπολη, Δευτέρα 20/7)

Δημήτρης Μυστακίδης

Στο μάθημα «Ρεμπέτικα της κιθάρας 2.0» ο καθηγητής ξέρει να φέρνει το παλιό ύφος και ήθος στο σήμερα, με δισκάρες και διασκευές που αντικατοπτρίζουν παντοτινές αξίες, με καλλιτεχνική παρέα που ξέρει και σέβεται. Όλα αυτά όχι στη θεωρία αλλά μπροστά μας, στη σκηνή. (Τεχνόπολη, Τρίτη 21/7)

Παύλος Παυλίδης, Φώτης Σιώτας

Πρώτη φορά μαζί στη σκηνή έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να μας δώσουν κάτι νέο με το «Dueto 2 Live». Κιθάρες, πλήκτρα, βιολί, βιόλα και λούπες – ήχοι που καθοδηγούν συναισθήματα και προοιωνίζονται εκπλήξεις. Σε τραγούδια γνωστά αλλά και ακυκλοφόρητα. (Τεχνόπολη, Τετάρτη 22/7)

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

Από Πέμπτη 23 Ιουλίου ξεκινούν στο «Άλσος» οι καινούριες παραστάσεις της «Ταράτσας του Φοίβου» στην Covid-19 εκδοχή τους. Αυτό σημαίνει πως ο Φοίβος Δεληβοριάς και η παρέα του (Θανάσης Αλευράς, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Νεφέλη Φασούλη και Alex de Paris) έχουν βρει τις κατάλληλες θεραπευτικές εφαρμογές που μέσα από το χιούμορ και τη μουσική δημιουργούν συνθήκες ασφαλείς ώστε να βγούμε από τα σπίτια μας και να μείνουμε στην Ταράτσα! Με κάποιο τρόπο, δηλαδή, φτιάχνουν παράλληλα σύμπαντα μέσα στα οποία συναντάμε μόνο ωραία πράγματα για 9 Πέμπτες ως τον ερχόμενο Οκτώβρη. Μαζί τους θα έχουν και guests από διαφορετικές μουσικές γειτονιές – όπως τώρα που θα είναι μαζί τους η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Vassilikos.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης φημίζεται για τα έγχορδά της και αυτή η συμμετοχή της στο ιδιαίτερο αυτό και «ειδικών» συνθηκών Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου γίνεται με δυο υπέροχα έργα που τονίζουν τον χαρακτήρα και την ποιότητα αυτών των οργάνων. Το «Ντιβερτιμέντο» για ορχήστρα εγχόρδων του Μπέλα Μπάρτοκ είναι ένα πλούσιο σε αντιθέσεις έργο που συνδυάζει το νεοκλασικό ύφος με πρωτοποριακά στοιχεία του μοντερνισμού, ενισχύοντας τους διαλόγους των εγχόρδων με ευφάνταστες εκφραστικές και δυναμικές αντιπαραθέσεις και απροσδόκητες ρυθμικές εναλλαγές. Όσο δε για τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, ξέρουμε πως είναι ένα διαχρονικό αριστούργημα. Στο έργο αυτό αναδεικνύεται το βιολί με τρόπο απαράμιλλο και σολίστ είναι εδώ ο εξάρχων της ορχήστρας Σίμος Παπάνας. Στο πόντιουμ είναι η Ζωή Τσόκανου.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Συναίσθημα και λυρισμός, δύναμη και αγάπη για ζωή είναι τα θεμελιακά στοιχεία της τέχνης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου – αυτά όμως είναι και τα όπλα του σε εποχές περίεργες και συνθήκες δύσκολες όπως οι παρούσες. Θα συναντηθούμε μαζί του στο Θέατρο Πέτρας στις 24 Ιουλίου και εκεί, με τόνους εκμυστηρευτικούς και ατμόσφαιρες ρομαντικές, ο αγαπημένος Βασίλης με τους συνεργάτες του θα μας ταξιδέψει με όλα τα ωραία τραγούδια του σε χώρους ασφαλείς.

Γκαλά Όπερας

Σπουδαία πρόσωπα της όπερας κοσμούν τα δύο γκαλά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο (26 και 28 Ιουλίου). Πρωταγωνιστές του διεθνούς λυρικού θεάτρου όπως Κρασιμίρα Στογιάνοβα, Ρικάρντο Μάσι, Δημήτρης Πλατανιάς, Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι και Αμπρότζο Μαέστρι ερμηνεύουν άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι, Τζορντάνο, Πονκιέλι, Πουτσίνι και Λεονκαβάλο υπό τις οδηγίες του διάσημου μαέστρου Πιέρ Τζόρτζιο Μοράντι.

Ηρώ Σαΐα

Στο Θέατρο Βράχων, την Κυριακή 26 Ιουλίου, η Ηρώ Σαΐα παρουσιάζει το πρόγραμμα «Μια θάλασσα τραγούδια». Κρίνοντας από τα προηγούμενα θεματικά projects που μας έχει παρουσιάσει η Ηρώ τα τελευταία χρόνια που ξεχωρίζει ως ερμηνευτική δύναμη στην τοπική μουσική σκηνή, σίγουρα πρόκειται για κάτι εξαιρετικό. Ιδιαίτερα μάλιστα αφού πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας Μερκούρη και, συνολικά, φέρει την δημιουργική υπογραφή του Σταύρου Ξαρχάκου. Είναι μια παράσταση για φωνή, πιάνο και μπουζούκι και η Ηρώ Σαΐα μοιράζεται τη σκηνή με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τον Γρηγόρη Βασίλα στο μπουζούκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλά Όπερας 1

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Οι πρωταγωνιστές της όπερας Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι και Δημήτρης Πλατανιάς ερμηνεύουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι, Τζορντάνο, Καταλάνι, Πονκιέλλι και Πουτσίνι. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι.

Γκαλά Όπερας 2

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Οι πρωταγωνιστές της όπερας Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι και Αμπρότζο Μαέστρι ερμηνεύουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι, Πονκιέλλι, Λεονκαβάλλο και Πουτσίνι. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι.

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Γιώτα Νέγκα και η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, οι Χατζηφραγκέτα και η Idra Kayne.

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου Δεληβοριά, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, ο Ορφέας Περίδης, η Μάρθα Φριντζήλα και ο Εισβολέας..

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου Δεληβοριά, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, η Μαρίζα Ρίζου και o Polkar.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

  • Ελληνική

Με όλα τα μεγάλα τραγούδια της και τα καινούρια από τον δίσκο «Τα μεγάλα ταξίδια» . Μαζί της ο Παναγιώτης Λάμπουρας (τραγούδι, βιολί) και μια σπουδαία παρέα μουσικών.

Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Δήμου, Διονύσης Τσακνης, Λάκης Παπαδόπουλος

  • Ελληνική

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις του χειμώνα στην καλοκαιρινή της έξοδο.

Δημήτρης Μυστακίδης

  • Ελληνική

Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας 2.0 με μια παρέα που σέβεται το είδος και έχει την επιστημονική γνώση και το ταλέντο να το ανανεώνει.

Παύλος Παυλίδης

  • Rock-pop-folk

Dueto 2 live με τον Φώτη Σιώτα μαζί στη σκηνή, όπου πειραματίζονται και προσεγγίζουν μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο τα γνωστά τραγούδια του Παύλου.

Μόνικα

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Το Ηρώδειο στολίζεται με τα χρώματα ενός όμορφου ελληνικού κήπου σε μια παράσταση όπου παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο της ελληνόφωνο άλμπουμ.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

Με συναίσθημα και λυρισμό αλλά και με δυναμική διάθεση και τραγούδια αγαπημένα που έχουν ριζωθεί βαθιά στη συνείδηση του κοινού.

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Vassilikos.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Με τα φημισμένα της έγχορδα σε δύο υπέροχα έργα, το Ντιβερτιμέντο του Μπάρτοκ και τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, με σολίστ στο βιολί τον Σίμο Παπάνα. Διευθύνει η Ζωή Τσόκανου.

Ηρώ Σαΐα

  • Ελληνική

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη με ένα πρόγραμμα για φωνή, πιάνο και μπουζούκι, που επιμελήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
16/07/2024

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".