10 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Μπαίνουμε και επίσημα στη φετινή συναυλιακή περίοδο. 15 Ιουλίου είναι η έναρξη και έχουμε να επιλέξουμε - πάντα με προσοχή και ασφαλείς αποστάσεις και συνθήκες - ενδιαφέροντα events.

10 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση ξεκινάει το καλοκαίρι της από το Κηποθέατρο Παπάγου την Τετάρτη 15 Ιουλίου – με μια συναυλία που είναι ήδη sold out. Με την ορχήστρα της και τους δικούς της μουσικούς, θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα – άρα κάπου μπορεί να την πετύχετε για μια ξεσηκωτική βραδιά, με όλα τα διαχρονικά της σουξέ. Η ίδια έχει την επιμέλεια του προγράμματος μαζί με τον μαέστρο της, Παναγιώτη Τσεβά.

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Η παράσταση έχει τίτλο «Τους προβολείς στήσε» και είναι αφιερωμένη στις θεατρικές μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Το Ηρώδειο ανοίγει (15 και 16 Ιουλίου) και μαζί του ανοίγει επίσημα τόσο το Φεστιβάλ Αθηνών όσο και η συναυλιακή περίοδος που για μήνες ήταν στην κατάψυξη λόγω πανδημίας. Εδώ, στη σκηνή, ξεδιπλώνεται ένας μουσικός κόσμος που κάποιες πτυχές του γνωρίζουμε πολύ καλά και άλλες θα μας αποκαλυφθούν τώρα. Με γνώση και αγάπη, οι πιο κοντινοί άνθρωποι του Θάνου, η Μαρία Παπαγιάννη στην γέννηση και ο Θύμιος Παπαδόπουλος στην μουσική φροντίδα, η Σεσίλ Μικρούτσικου στη σκηνοθεσία, τα «παιδιά» του Κώστας Θωμαΐδης, Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, με την ιδιαίτερη παρουσία του Φοίβου Δεληβοριά, μέσα από τα κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και τις αφηγήσεις της Ρένιας Λουιζίδου, μας δίνουν ανάγλυφη τη σχέση ζωής που είχε η τέχνη του Θάνου Μικρούτσικου με την θεατρική παράσταση – δηλαδή τη ζωή που μπορεί να γίνει όνειρο και το όνειρο που είναι πάντα ζωή. Όλο το θέατρο, από το αρχαίο δράμα ως το μιούζικαλ και από το παιδικό θέατρο ως την επιθεώρηση και το καμπαρέ είναι σφραγισμένο με τις μουσικές του.

Φωτεινή Βελεσιώτου

Η φωνή της είναι ξεχωριστή και σπουδαία. Γεφυρώνει όλη τη λαϊκή μας παράδοση με το σήμερα και είναι πηγή διαρκούς συγκίνησης. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ξεκινάει την καλοκαιρινή της παρουσία και «ανοίγει» την Τεχνόπολη στις 15 Ιουλίου. Μαζί της θα είναι και ο Βασίλης Προδρόμου.

Πυξ Λαξ

Κάνουν τη νοσταλγική τουρνέ τους για το 2000 και σταθμεύουν ένα βράδυ στην Τεχνόπολη. Μόνο που εδώ, εκ των πραγμάτων, η συναυλία έχει και στοιχεία επανεκκίνησης. Μπαίνουν, λοιπόν, όλα τα τραγούδια και όλες οι παλιές αγάπες μπροστά και η παρέα, μαζί με τον κόσμο της, κάνει το ταξίδι. (Τεχνόπολη, Πέμπτη, 16/7)

Α Tribute to Leonard Cohen

Θέλει μαγκιά για να ερμηνεύσεις Leonard Cohen και αυτό το project, που θα έχουμε ακόμα μια φορά την ευκαιρία και την ευχαρίστηση να δούμε στην Τεχνόπoλη (17/7) διαθέτει και αυτή και την καλλιτεχνική / εκφραστική δεξιότητα που απαιτείται. Τρεις τραγουδίστριες σπουδαίες, που διαθέτουν δική τους ταυτότητα σαν καλλιτέχνιδες, μπαίνουν βαθιά στον υπέροχο κόσμο του σπουδαίου τραγουδοποιού και μαζί με τους μουσικούς τον ανεβάζουν για μια ακόμα φορά στα ουράνια. Τα ονόματα θα πρέπει πια να τα ξέρετε απ’ έξω: Nalyssa Green, Sugahspank!, Lou is στο τραγούδι, Σεραφείμ Μπέλλος ντραμς, Γιώργος Δελλής πλήκτρα, Άδωνις Γουλιέλμος κιθάρα. Στα τραγούδια του Leonard Cohen.

Λεωνίδας Καβάκος

Πρώτος πατάει φέτος στην Επίδαυρο – στο Θέατρο, εννοείται στις 17/7 – ο Λεωνίδας Καβάκος. Είναι μια συναυλία-έκπληξη (όσο δεν είχε ακοινωθεί, φυσικά!) με την οποία γιορτάζονται τα 65 χρόνια αδιάλλειπτης λειτουργίας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο διεθνής μετρ βιολονίστας και μαέστρος είναι η καλύτερη επιλογή για τα εγκαίνια των φετινών Επιδαυρείων και αυτό γίνεται με μια συναυλία αποκλειστικά με έργα Μπαχ. Η Σονάτα αρ. 1 και οι Παρτίτες αρ. 2 και 3 για σόλο βιολί εντάσσονται μέσα σε ένα μουσικό σύμπαν που παραμένει αποκαλυπτικό σε όλη τη μουσική φιλολογία και μας δείχνει επακριβώς το μέγεθος της «μαθηματικής» μουσικής μεγαλοφυίας του Γιόχαν Σεμπάστιαν. Η ερμηνεία του Λεωνίδα Καβάκου με αυτά τα έργα, σε αυτή τη συναυλία, έχει έναν ισχυρό συμβολικό / θεραπευτικό χαρακτήρα.

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γιώργος Περρής

Με το άλμπουμ τους «Σταθερά στα όνειρα», σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, ξεκινάει η περιοδεία τους από το Βεάκειο στις 17 Ιουλίου όπου τα καινούρια τραγούδια τους συναντούν για πρώτη φορά το κοινό. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα σε ρόλο σολιστικό και ο Γιώργος Περρής στο τραγούδι, μας οδηγούν σε ένα ταξίδι κυριολεκτικά ονειρικό.

Active Member

Σχεδόν 30 χρόνια low bap δράσης και ζωής και κοντά στις 1000 συναυλίες είναι που δίνουν στον BD Foxmoor και τη Sadahzinia (αλλά και στους φίλους τους) να είναι ενεργά μέλη μιας κοινωνίας που μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη. Αυτό είναι όλο το νόημα στην ηχο-ποίηση του γκρουπ. (Τεχνόπολη, Σάββατο 18/7)

Γκαλά Μπετόβεν

Σε μια καινούρια φάση βρίσκει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς παρουσιάζει στο Ηρώδειο (18/7) ένα «Γκαλά Μπετόβεν», με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννησή του. Το σημαντικό είναι ότι τα ηνία της ορχήστρας αναλαμβάνει ο Γιώργος Πέτρου – που θα την διευθύνει εδώ για πρώτη φορά. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η 1η Συμφωνία του συνθέτη (με σολίστ την σπουδαία σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου) καθώς και το 4ο κοντσέρτο για πιάνο με την εξαίρετη Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Μια γιορτή ιδανική τόσο για τον Μπετόβεν όσο και για το γεγονός ότι η καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας είναι πια σε δημιουργικά χέρια.

Λένα Πλάτωνος

Δημιούργησε την προσωπική της – και πρωτοποριακή – μουσική αφήγηση ανοίγοντας δρόμους στην ποιητική electronica στα ‘80’s και συνεχίζει να είναι δημιουργική και γεμάτη φρεσκάδα. Έρχεται με όλες τις μουσικές της, παλιές και καινούριες και με Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννη Παλαμίδα, Αθηνά Ρούτση. (Τεχνόπολη, Κυριακή 19/7)

Περισσότερες πληροφορίες

A Tribute to Leonard Cohen

  • Rock-pop-folk

Οι σπουδαίες τραγουδίστριες Nalyssa Green, Sugahspak! και Lou is προσεγγίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα τραγούδια του μεγάλου τροβαδούρου.

Λεωνίδας Καβάκος

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Ερμηνεύει την Παρτίτα αρ. 3 για σόλο βιολί σε E, BWV 1006, την Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 σε Gm, BWV 1001 και την Παρτίτα αρ. 2 για σόλο βιολί σε Dm, BWV 1004 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

  • Αφιέρωμα

«Τους προβολείς στήσε»: Mουσικές και τραγούδια του μεγάλου συνθέτη από το θέατρο, με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Φοίβο Δεληβοριά, Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Θωμαΐδη. Κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και του Θάνου Μικρούτσικου διαβάζει η Ρένια Λουιζίδου. Μουσική επιμέλεια και διεύθυνση ορχήστρας ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Από το 1975 που εμφανίστηκε στο χώρο της μουσικής, ο Μικρούτσικος έγραψε μερικά από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια, δημιουργίες που τραγουδήθηκαν από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της χώρας, αλλά κυρίως από τα χείλη του κοινού που τα αγάπησε. Εκτός από το πλήθος των αγαπημένων τραγουδιών, ο Θάνος Μικρούτσικος έψραψε κατά τη διάρκεια της καριέρας του και πολλή μουσική για το θέατρο. Σε αυτήν την παράσταση θα ακούσουμε τραγούδια που έντυσαν με μοναδικό τρόπο παραστάσεις, και κατόπιν έγιναν γνωστές επιτυχίες ξεπερνώντας τα όρια της θεατρικής σκηνής. Το «Θέμα της Ειρήνης», από την αριστοφανική Ειρήνη που σκηνοθέτησε ο Σπύρος Ευαγγελάτος, το πολυτραγουδισμένο «Μηδέν» από την Κυριακή των παπουτσιών του Λάκη Λαζόπουλου, το «Άννα μην κλαις», από την παράσταση Συντροφιά με τον Μπρεχτ του Ζυλ Ντασσέν που ερμήνευσε μοναδικά η Μαρία Δημητριάδη και τα υπέροχα Επέστρεφε και Γενάρης 1904 του Καβάφη, που μελοποίησε για την παράσταση του Ανρί Ρονς Ο γέρος της Αλεξάνδρειας το 1982 στο Βέλγιο, είναι ορισμένα από αυτά που θα ακούσουμε.

Φωτεινή Βελεσιώτου & Παντελής Θαλασσινός

  • Ελληνική

Συνδυασμένη συναυλία των δύο καλλιτεχνών εν όψει της αναστολής των μουσικών events.

Λένα Πλάτωνος

  • Ελληνική

Μια εφ' όλης της ύλης συναυλία, σε όλους τους μουσικούς της σταθμούς, με την Σαβίνα Γιαννάτου, τον Γιάννη Παλαμίδα και την Αθηνά Ρούτση.

Γκαλά Μπετόβεν

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 250 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου μουσουργού, παρουσιάζει ένα γκαλά αφιερωμένο στην τέχνη του. Διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου.

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Περρής

  • Ελληνική

Η Ευανθία σε σολιστικό ρόλο, η φωνή του Γιώργου οδηγός «Σταθερά στα όνειρα» και οι στίχοι της Λίνας σε ένα χαρούμενο και ζεστό συναυλιακό ραντεβού.

Άννα Βίσση

  • Ελληνική

Σε ένα καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι με τη μπάντα της, που θα μας απογειώσει με την ενέργεια, το πάθος, το χιούμορ και με τις επιτυχίες τεσσάρων δεκαετιών.

Πυξ Λαξ

  • Ελληνική

Η τριαντάχρονη πορεία τους μας φέρνει κοντά στο συναίσθημα, στην γλυκόπικρη νοσταλγία και στην ελπίδα ότι το μέλλον χτίζεται στη μνήμη του παρελθόντος. Παρέα με μελωδίες και στίχους που εκφράζουν γενιές, παρέες, αγάπες.

Active Member

  • Hip Hop

Mετράνε σχεδόν 30 χρόνια δράσης, συμπληρώνουν 1000 συναυλίες και αναμετρώνται διαρκώς με την ανάγκη τους για επικοινωνία και δημιουργία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
16/07/2024

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".