Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Σιγά σιγά έχουμε μπει σε μια κάποια κανονικότητα και σε μερικές ημέρες θα δούμε τα συναυλιακά events να πληθαίνουν. Χωρίς να ξεχνάμε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ας ρίξουμε μια ματιά σ' αυτά που συμβαίνουν.

Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

The Swingin’ Cats

Οι Swingin’ Cats εμφανίζουνται τις Τρίτες του Ιουλίου στη νέα ταράτσα του Gazarte, φτιάχνοντας μια εντελώς καλοκαιρινή συναυλιακή κατάσταση – με την ανάλογη διάθεση! Χορευτικό κατά βάσιν πρόγραμμα, με αίσθηση ρετρό στη μουσική, με δροσιά σαφώς στη γεύση μέσα από μια ευρεία γκάμα σουίνγκ και ροκ εν ρολ ρεπερτορίου. Οι Swingin’ Cats είναι παλιοσειρές και, ως εκ τούτου, σφραγίζουν ανεξίτηλα τις Τρίτες αυτού του μήνα. (Gazarte, 7/7)

Irene Skylakaki Trio

Η Ειρήνη Σκυλακάκη γράφει όμορφα και ατμοσφαιρικά τραγούδια, γεμάτα ευαισθησία – και τα ερμηνεύει αναλόγως. Με ιδιαίτερα ενδιαφέρον δισκογραφικό output μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να δώσει το δικό της στίγμα στην τοπική σκηνή – αν και έχει δουλέψει αρκετά έξω. Με πρόσφατο το «Souvenir» που έκανε με τον Jay-Jay Johanson, έρχεται στην ταράτσα του «Gazarte» και μας προετοιμάζει για μιαν όμορφη βραδιά με την κιθάρα και τη φωνή της και τους Χρήστο Πετεβή (βιολί) και Γιώργο Θεοδωρόπουλο (πιάνο). (Gazarte, 8/7)

Gadjo Dilo

Έχουν ήδη ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα και καλύπτουν τις Πέμπτες μας στην ανανεωμένη ταράτσα του Gazarte. Οι Gadjo Dilo χρωματίζουν τις καλοκαιρινές βραδιές μας μ’ αυτό που ξέρουν: τον ήχο «Manouche De Grec» όπως μας τον συστήνουν οι ίδιοι. Μια μείξη της gypsy swing παράδοσης με την δική μας λαϊκή μουσική όπου το γκρουπ φτιάχνει ένα μοναδικό πάντρεμα ανάμεσα στο ύφος και στο ήθος αποδεικνύοντας ότι η μουσική μπορεί να βρίσκει τους κοινούς μας δρόμους. Και τα κοινά μας αισθήματα.(Πέμπτη 9/7)

Jennie Kapadai ft. George Kontrafouris

Το Café του Νομισματικού Μουσείου έχει ξεκινήσει τα ωραία συναυλιακά του events και την Πέμπτη 9 Ιουλίου φιλοξενεί το organ trio του Γιώργου Κοντραφούρη με την Τζένη Καπάδαη στην πρώτη γραμμή, δηλαδή στο παθιασμένο και soulful τζαζ τραγούδι. Ο Γιώργος Κοντραφούρης (όργανο), ο Χρήστος Μπαλαούρας (κιθάρα) και ο Γιάννης Παπαδούλης (ντραμς) σε ένα πρόγραμμα με hot μπλουζ και τζαζ-μπλούζ κομμάτια. Με μια σπουδαία φωνή! (Cafe Nομισματικού Μουσείου, 9/7)

Opera Chaotique

Το διονυσιακό καμπαρέ, συνθετικό και αποδομητικό παράλληλα, των Opera Chaotique θα απολαύσουμε την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Αστεροσκοπείο, στον Λόφο των Νυμφών. Ο Tenorman και ο Voodoo Drummer θα παρουσιάσουν εκεί την δημοφιλή τους παράσταση «Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες», που θέτει βασικά φιλοσοφικοαισθητικά θέματα όπως, φερ’ ειπείν τη σχέση του Tom Waits με τους αρχαίους ημών προγόνους. Guests των Opera Chaotique θα είναι η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και η Eύα Γαλογαύρου και στο δεύτερο μέρος θα ακούσουμε αποσπάσματα από την παράστασή τους «Βάτραχοι» καθώς και τραγούδια από το επερχόμενο πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ τους. (Αστεροσκοπείο Αθηνών, 9/7)

Φοίβος Δεληβοριάς

Tην Πέμπτη 9 Ιουλίου ο Φοίβος Δεληβοριάς κάνει στο ΚΠΙΣΝ μια διαδικτυακή – αλλά και με περιορισμένο κοινό 200 ατόμων – συναυλία με μια επιλογή από τα πιο γνωστά του τραγούδια μαζί και με καινούρια κομμάτια που έχουν προκύψει πριν και μετά από τον κορωνοϊό. Φτιάχνει στη σκηνή του Θόλου ένα πρωτότυπο διαδικτυακό σκηνικό άλμπουμ, ξεκινώντας από το 1989 και φτάνοντας μέχρι την απρόσμενη νέα πραγματικότητα. Με τους φίλους του Κωστή Χριστοδούλου (πλήκτρα), Σωτήρη Ντούβα (ντραμς) και την τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη. Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο – και μπορούν να το απολαύσουν όλοι! [www.snfcc.org, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube].

Γιάννης Κότσιρας

Χρώμα στην βασική μας ψυχαγωγία αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά και μια βασική παράμετρος σ’ αυτό είναι οι συναυλίες με δημοφιλέστατα πρόσωπα της σκηνής μας. Ένα από αυτά είναι ο Γιάννης Κότσιρας που έχει μια μακρά πορεία στον χώρο του σύγχρονου τραγουδιού μας, λαϊκού τε και έντεχνου, με ανάλογης καλλιτεχνικής ποιότητας output. Αυτό αντικατοπτρίζεται στη συναυλία του, στις 11 Ιουλίου, που ανοίγει τη σεζόν στο Βεάκειο του Πειραιά. Μαζί του έχει μια καλή μουσική παρέα που φροντίζει ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος και δίπλα του έχει την τραγουδίστρια Δήμητρα Μπουλούζου (που παίζει και βιολί). Στόχος του, να αλλάξει το χρώμα σε μια μακρά «γκρίζα» περίοδο μέσα από σπουδαία παλιά αλλά και καινούρια τραγούδια. (Βεάκειο, 11/7)

Περισσότερες πληροφορίες

The Swingin' Cats

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ένα χορευτικό πρόγραμμα που ζωντανεύει τα ασπρόμαυρα καρέ μιας μεγάλης γκάμας ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου μέσα από ξέφρενες swing και rock n' roll μελωδίες.

Irene Skylakaki Trio (ακυρώθηκε)

  • Rock-pop-folk

Η Ειρήνη επιστρέφει με το τρίο της έχοντας στις αποσκευές της νέο και παλιό αγαπημένο υλικό, με αέρινες folk και καλοκαιρινές ιστορίες. Μαζί της ο Χρήστος Πετεβής (βιολί) και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πιάνο).

Opera Chaotique

  • Jazz-Blues-Ethnic

Οι Tenorman & Voodoo Drummer σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό event κάτω από τα άστρα. Με καλεσμένες τις Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και Eύα Γαλογαύρου.

Γιάννης Κότσιρας

  • Ελληνική

Με την καλή παρέα του και τα ολοκαίνουργια τραγούδια από την επερχόμενη νέα δισκογραφική δουλειά του μαζί με όλα τα ήδη αγαπημένα.

Φοίβος Δεληβοριάς

  • Ελληνική

Έρχεται με μια επιλογή από τα πιο γνωστά του τραγούδια μαζί με ολοκαίνουργια κομμάτια από τον νέο του προσωπικό δίσκο που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Jennie Kapadai Quartet ft. George Kontrafouris

  • Jazz-Blues-Ethnic

Σε μπλουζ και τζαζ με την απαιτούμενη ορμή, με τραγούδια χαράς και απουσίας, με θυμωμένα τραγούδια διαμαρτυρίας και τραγούδια που στάζουν μέλι, πάντα με παιχνιδιάρικη και αυτοσχεδιαστική διάθεση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
16/07/2024

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".