Μια μεγάλη «Οδύσσεια» στο Megaron Online

Συμπαραγωγή του Μεγάρου με την Κρατική Όπερα του Αμβούργου και συνάντηση τριών ξεχωριστών δημιουργών, του Τζον Νοϋμάγερ, του Γιώργου Κουρουπού και του Γιάννη Κόκκου.

Μια μεγάλη «Οδύσσεια» στο Megaron Online

Ο Τζον Νοϋμάγερ στη σκηνοθεσία και την χορογραφία, ο Γιώργος Κουρουπός στη μουσική και ο Γιάννης Κόκκος στα σκηνικά και τα κοστούμια σφραγίζουν την παραγωγή της «Οδύσσειας» μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Παγκόσμια πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 1995 με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών να φέρνει σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα της παρουσίασης της χορευτικής εκδοχής του ομηρικού έπους, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την περίφημη Κρατική Όπερα του Αμβούργου και το Μπαλέτο της. Από τη σπουδαία αυτή σύμπραξη προέκυψε μια πολυπρόσωπη συμπαραγωγή που ταξίδεψε στο εξωτερικό και απέσπασε διεθνείς διακρίσεις.

Μια μεγάλη «Οδύσσεια» στο Megaron Online - εικόνα 1
(c)Stefanos

Εδώ η Καμεράτα υπό τον φιλανδό μαέστρο Μάρκους Λέτινεν με σολίστες τον τρομπετίστα Σωκράτη Άνθη και τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο συνεργάζεται με τους Λυδία Κονιόρδου, Σαββίνα Γιαννάτου, Τάσο Αποστόλου, Δημήτρη Κουτρουβίδεα, Γιώργο Πασάκο, Πέτρο Πετράκη και Βαγγέλη Ρόκκο καθώς και την Χορωδία Fons Musicalis υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα.

Δείτε την «Οδύσσεια» (διάρκεια: 94 λεπτά) την Τετάρτη 10/6 στις 9 μ.μ. εδώ:
http://www.megarononline.gr/events/odyssey/
Megaron Online | Για την Κυριακή 14/6 στις 9:00 μ.μ. το Μέγαρο έχει προγραμματίσει την ψηφιακή μετάδοση της προκλασικής όπερας «Ορφέας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι με το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου.
Δείτε το πρόγραμμα του Megaron Online με την περιγραφή και τους συντελεστές όλων των προβολών εδώ: http://www.megarononline.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.