Η Χάρις Αλεξίου σταματάει το τραγούδι

Η μουσική είδηση της ημέρας μπορεί να είναι πως η αγαπημένη μας τραγουδίστρια σταματάει το τραγούδι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως παύει να είναι δημιουργική.

Η Χάρις Αλεξίου σταματάει το τραγούδι

Η απόφαση αυτή της Χαρούλας Αλεξίου μπορεί να δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 3 Ιουνίου, στην εκπομπή του Φώτη Απέργη στο Β’ πρόγραμμα της ΕΡΤ, όμως ήταν ειλημμένη εδώ και δυο-τρία χρόνια και είχε με κάποιο τρόπο δρομολογηθεί η απομάκρυνσή της από τις συναυλιακές σκηνές και τη νύχτα. Ήδη η Χάρις Αλεξίου είχε στραφεί σε events θεατρικού χαρακτήρα όπως το σπουδαίο «Χειρόγραφο» που έκανε με τον Γιώργο Νανούρη το 2016. Και συνέχισε…

Η Χάρις Αλεξίου σταματάει το τραγούδι - εικόνα 1

Φυσικά, συμμετείχε στην μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και πρωταγωνίστησε στο αφιέρωμα στον Ζαμπέτα που έκανε ο Σταύρος Ξαρχάκος στο «Gazarte». Όμως η ίδια είχε την αυτογνωσία να θεωρεί πως δεν μπορούσε πια να υπερβεί τις τεχνικές δυσκολίες που απαιτούσε από τη φωνή της – γιατί σε ότι αφορά την εκφραστικότητά της δεν τίθεται θέμα: ακόμα και ένας ψίθυρός της φέρει απείρως περισσότερες συγκινήσεις από όσες μπορούμε συνήθως να καταναλώσουμε. Έτσι, η Χάρις Αλεξίου αποχωρεί μεν από την actual τραγουδιστική τέχνη – παραμένει όμως δημιουργική και αυτό πρέπει να το θεωρούμε σίγουρο. Και, βέβαια, υπάρχουν οι ηχογραφήσεις και οι μαγνητοσκοπήσεις και, το κυριότερο, οι μνήμες από τις ιδιαίτερες στιγμές που έχουμε ζήσει μέσα από τη λαμπρή της πορεία που κρατάει εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. [Δεν ξέρω αν έχει ηχογραφηθεί εκείνο το υπέροχο αφιέρωμα στον Nino Rota που είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια]. Τέλος, κυκλοφορεί ο πιο πρόσφατος «ξεχασμένος» δίσκος της, «Τραγούδια της ξενητιάς» από τα mid-eighties, μια πολύ καρποφόρα περίοδό της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.