Οι μουσικές στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου ανακοίνωσε τις φετινές εκδηλώσεις που, εκ των πραγμάτων, είναι περιορισμένες.

Οι μουσικές στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ένα «απόσταγμα» καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που, εκ των πραγμάτων και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε, δεν μπορεί παρά να είναι «υποσύνολο» των αρχικά σχεδιασμένων εκδηλώσεων. «Υποσύνολο» είναι και ο τίτλος που επιλέχθηκε για να χαρακτηρίσει τις φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ που θα γίνουν στο Ηρώδειο και στα δύο Θέατρα της Επιδαύρου.

Οι μουσικές στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων - εικόνα 1

Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι μουσικό και περιλαμβάνει επιλεγμένες παραστάσεις. Το Ηρώδειο ξεκινάει 15-16/7 με το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Τους προβολείς στήσε» και συνεχίζει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με τον Γιώργο Πέτρου και «Γκαλά Μπετόβεν» ενώ στη συνέχεια η Μόνικα μας δείχνει πως «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο». Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με την Ζωή Τσόκανου και τον Σίμο Παπάνα ερμηνεύει έργα Μπάρτοκ και Βιβάλντι και η Εθνική Λυρική Σκηνή κάνει Δύο γκαλά όπερας. Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης είναι οι «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» και μετά η Καμεράτα, με τον Γιώργο Πέτρου και την Μαριάννα Κάλμπαρη θα παρουσιάσουν τη όπερα «Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι και, τέλος η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον Στέφανο Τσιαλή για τα «250 χρόνια Μπετόβεν» θα παίξουν έργα Μπετόβεν και Σοστακόβιτς.

Οι μουσικές στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων - εικόνα 2

Το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου έχει πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με Αλκίνοο Ιωαννίδη, το γκρουπ του Μιχάλη Καλκάνη με Haig Yazdjian και Γιάννη Αναστασάκη, την Ομάδα Ραφή με Nova Melancholia και Μιχάλη Σιγανίδη, την «Ανθρώπινη φωνή» του Πουλένκ και τους Primavera en Salonico με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τη Lamia Bediui. Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι παρακάτω:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.