Updated | Έχετε δει ποτέ ροκ μιούζικαλ με ταριχευμένα ζώα;

Το μουσικοθεατρικό installation «The sea between my soul», με την υπογραφή του Ράεντ Γιασίν, το οποίο έρχεται στη Στέγη, ερμηνεύει και προσεγγίζει το θάνατο που υπάρχει καθημερινά δίπλα μας μέσα από παραμυθένιους συμβολισμούς.

Updated | Έχετε δει ποτέ ροκ μιούζικαλ με ταριχευμένα ζώα;

Update: Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση αναστέλλει τις εκδηλώσεις της μέχρι νεωτέρας.

Ένα ροκ μιούζικαλ με πρωταγωνιστές ταριχευμένα ζώα και θεματική που περιστρέφεται γύρω από το θάνατο σαν μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε –ή απλώς αρνούμαστε– να αντιμετωπίσουμε. Μια οπτική του Λιβανέζου δημιουργικού πολυκαλλιτέχνη (εικαστικός, σκηνοθέτης, μουσικός) Ράεντ Γιασίν παίρνει τη μορφή παράστασης που υπερβαίνει τα όρια του πολυαισθητικού installation, του πολυσήμαντου θεατρικού ή μουσικού event και ζητά να προσδώσει μιαν άλλη στοχαστική σημασία στη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από τον ποιητικό τίτλο «The sea between my soul» (ήτοι η θάλασσα ανάμεσα στην ψυχή μου).

Η θάλασσα είναι η δική μας Μεσόγειος, ένας πολύ γοητευτικός χώρος αισθητικά, όπως τον γνωρίζουμε από την πολυμορφία των πολιτισμών που μοιραζόμαστε –και που τον χαρακτηρίζουν– και ιδιαίτερα μέσα από τη διεθνική δυναμική των μουσικών του χαρακτηριστικών. Όμως εδώ ο Γιασίν κάνει την ανατροπή· προσεγγίζει τη Μεσόγειο ως έναν διανθρώπινο τάφο μέσα από μια μακρά ιστορία θανάτων και φόνων που συμβαίνουν στο χώρο και το χρόνο – ιδίως στα πιο πρόσφατα χρόνια και, φυσικά, στο ζοφερό παρόν.

Τα άψυχα ταριχευμένα ζώα παίρνουν εδώ ζωή –έστω και προς στιγμήν– μέσα από το τραγούδι, λαϊκό ή και «κακόφωνο» (noisy) ροκ, που αφηγείται τον δικό τους θάνατο, σε ένα σόου στο οποίο κυριαρχεί εντελώς το παράλογο, μια παράσταση διανθισμένη από μαύρο χιούμορ και με τη χαρακτηριστική φωνή του Άλαν Μπίσοπ να υπερισχύει. Ο μπασίστας και τραγουδιστής των Sun City Girls, του πειραματικού αυτού ροκ γκρουπ από το Φίνιξ της Αριζόνα, υπογράφει εξάλλου τη μουσική και τα λόγια του «The sea between my soul». Αυτό το ιδιαίτερο σόου είναι ανάθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και παρουσιάζεται, φυσικά, για πρώτη φορά εδώ (13-15/3, 8 και 10 μ.μ.).

Αυτό που αναμένει κάποιος είναι, μέσα από μια συγκινησιακά σοκαριστική αισθητική προσέγγιση, να νιώσει κάτι για το οποίο αποφεύγει να συζητήσει ή να σκεφτεί καν, το θάνατο, που όμως είναι η πιο κοινή μας καθημερινότητα. Τα ταριχευμένα ζώα, μέσα από την «έκθεσή» τους, παίρνουν ζωή και διηγούνται την ιστορία τους με τη γλώσσα που όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε, αυτήν της urban λαϊκής μουσικής. Κι έτσι έχουμε μπροστά μας ένα ροκ μιούζικαλ με άψυχα πλάσματα, που όμως μπορούν και ζωντανεύουν – έστω για εξήντα λεπτά της ώρας.

Περισσότερες πληροφορίες

«The sea between my soul»

  • Music show

Ένα ροκ μιούζικαλ σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ράεντ Γιασίν, στίχους και μουσική του Άλαν Μπίσοπ, όπου ταριχευμένα ζώα καταλαμβάνουν τη σκηνή και τραγουδούν για τη μακρά ιστορία θανάτων στη Μεσόγειο.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.