Η Μαρία Φαραντούρη σε ένα ταξίδι «Πέρα από τα σύνορα»

Ένα μεγάλο ταξίδι, «Πέρα από τα σύνορα», από τη Δύση ως την Ανατολή, με όχημα τη μουσική και οδηγό την Μαρία Φαραντούρη και εξέχοντες επιβάτες από τη διεθνή μουσική σκηνή.

Η Μαρία Φαραντούρη σε ένα ταξίδι «Πέρα από τα σύνορα»

Την Τρίτη 31 Μαρτίου, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα συναντήσουμε την Μαρία Φαραντούρη (τραγούδι), τον συνθέτη Cihan Türkoğlu (φωνή, σάζι, κοπούζ), την Anja Lechner (τσέλο), τον François Couturier (πιάνο), την Μeri Vardanyan (κανονάκι), τον Νίκο Παραουλάκη (νέι) και τον Izzet Kizil (κρουστά) να συμπράττουν σε μουσικές που μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο - ή στον πιο οικείο μας κόσμο.

Η Μαρία Φαραντούρη σε ένα ταξίδι «Πέρα από τα σύνορα» - εικόνα 1

Ένα μέρος του ταξιδιού μας θα είναι το υλικό του άλμπουμ Beyond the Borders που έγραψε ο συνθέτης Cihan Turkoglu για την Μαρία Φαραντούρη και κυκλοφόρησε από την εταιρία ECM του Manfred Eicher στα τέλη του 2018. Αυτή θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη live παρουσίασή του στη χώρα μας.

Ο Manfred Eicher επέλεξε σ' αυτή τη συναυλία να παρουσιαστεί και το άλμπουμ Moderato Cantabile με την Anja Lechner και τον Francois Couturier να παίζουν συνθέσεις Gurdjieff, Komitas και Federico Mompou.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.