Ακυρώθηκε η συναυλία της Καμεράτας

Η προγραμματισμένη συναυλία για τις 8/3 με τίτλο «Berlioz και Wagner: για τον έρωτα…», με τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, τη μεσόφωνο Μαίρη-Έλεν Νέζη και τη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη, ακυρώνεται.

Ακυρώθηκε η συναυλία της Καμεράτας

Το σπουδαίο συμφωνικό σύνολο παρουσιάζει την Κυριακή 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο Μέγαρο Μουσικής δυο ξεχωριστές Ελληνίδες με ιδιαίτερη διεθνή παρουσία στα μουσικά πράγματα. Πρόκειται για την μέτζο σοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη και την μαέστρο Ζωή Ζενιώδη που πρωταγωνιστούν σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα αριστουργήματα για φωνή και ορχήστρα «Νύχτες καλοκαιριού» του Μπερλιόζ και «Πέντε τραγούδια σε ποίηση Ματθίλδης Βέζεντονκ» του Βάγκνερ, που αμφότερα υμνούν τον έρωτα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το «Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ», μια από τις πιο γνωστές βαγκνερικές συνθέσεις.

Ακυρώθηκε η συναυλία της Καμεράτας - εικόνα 1
©Irini Michopoulou

Η μεσόφωνος Μαίρη-Έλεν Νέζη έχει σπουδαία πορεία στο εξωτερικό έχοντας τραγουδήσει στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Έχει συνεργαστεί με διάσημες ορχήστρες και μαέστρους σε ένα ιδιαίτερα ποικίλο ρεπερτόριο που κινείται από τον 17ο και τον 19ο αιώνα και τους μεγάλους ρομαντικούς ρόλους (Κάρμεν, Σαρλότ) μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Ακυρώθηκε η συναυλία της Καμεράτας - εικόνα 2
©stavroshabakis

Γνωστή για τις έντονες, γεμάτες πάθος ερμηνείες της, η αρχιμουσικός Ζωή Ζενιώδη εμφανίζεται τακτικά με σημαντικές ορχήστρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Ο διεθνής Τύπος την αποκαλεί «δυναμίτη», «ευφυή ελληνίδα μαέστρο» και αναφέρεται στην «προφανή ικανότητά της να εμπνέει». Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια και αρχιμουσικός ορχηστρικών συνόλων και φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Αμερική. Από το 2016 είναι μέλος του Ινστιτούτου Γυναικών Μαέστρων της Όπερας του Ντάλας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.