Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο

Μια παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου που βασίζεται στους θρησκευτικούς ύμνους της συνθέτριας του Μεσαίωνα Hildegard von Bingen υπογράφουν ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης με τον συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Constantine Skourlis και το φωνητικό σύνολο Canto Soave.

Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο

Μια παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου που βασίζεται στους θρησκευτικούς ύμνους της συνθέτριας του Μεσαίωνα Hildegard von Bingen υπογράφουν ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης με τον συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Constantine Skourlis και το φωνητικό σύνολο Canto Soave. Δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που συνδυάζει βίντεο, φως και κατανυκτικούς ήχους από το παρελθόν και το παρόν. Η παράσταση έχει τίτλο «Splendidissima gemma – Recomposing Hildegard» και παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής (4, 5/3).

Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο - εικόνα 1
(c) mavra gidia

Η παράσταση είναι μια σκηνική εγκατάσταση σε συνδυασμό με ηλεκτρονική σύνθεση που αντλεί την έμπνευσή της και βασίζεται στους κατανυκτικούς θρησκευτικούς ύμνους της Hildegard von Bingen, μιας από τις σημαντικότερες συνθέτριες της εποχής του Μεσαίωνα αλλά και γενικότερα.

Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο - εικόνα 2
(c) mavra gidia

Στην άδεια σκηνή τέσσερις γυναίκες – το φωνητικό σύνολο Canto Soave – περιμένουν το τέλος μια πέμπτης γυναίκας μέσω του οποίου αναπόφευκτα σηματοδοτείται η μετάβαση σε μια μυστηριακή αιωνιότητα. Ο άδειος χώρος γεμίζει σταδιακά με εικόνες-οράματα και ο ηλεκτρονικός ήχος αρχίζει να αποκτά σχήμα και να δίνει τη θέση του στην επί σκηνής έμπνευση για τη σύνθεση του συγκλονιστικού ύμνου «Ave generosa» της Χίλντεγκαρντ φον Μπίνγκεν, που ακούγεται στο τέλος της παράστασης στην αυθεντική του μορφή.

Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο - εικόνα 3
Constantine Skourlis (c) mavra gidia

Εδώ ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης δημιουργεί μια ρηξικέλευθη παράσταση μουσικού θεάτρου που ενώνει το παλιό με το νέο, τους μεσαιωνικούς ύμνους με τη σύγχρονη μουσική και τη μοναστική μυσταγωγία με μια σύγχρονη εικαστική γλώσσα. Συμπράττει με τον διεθνούς φήμης συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Constantine Skourlis και το ειδικευμένο φωνητικό σύνολο Canto Soave, το οποίο αποτελείται από τις σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και Νατάσα Αγγελοπούλου, τη μέτζο σοπράνο Έφη Μηνακούλη και την Κατερίνα Κτώνα (ψαλτήρι, οργανέτο, τροχοβιέλα).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.