Η βαγκνερική Πέτρα Λανγκ τραγουδάει με την ΚΟΑ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής, σε μορφή κοντσερτάντε την περίφημη β΄ πράξη από την όπερα «Τριστάνος και Ιζόλδη». Η υψίφωνος Πέτρα Λανγκ απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας.

Η βαγκνερική Πέτρα Λανγκ τραγουδάει με την ΚΟΑ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει στις 21/2, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής, σε μορφή κοντσερτάντε την περίφημη β΄ πράξη από την όπερα «Τριστάνος και Ιζόλδη», κορυφαίο έργο του Βάγκνερ κι ένα από τα κορυφαία του ρομαντισμού. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι διάσημοι ερμηνευτές του βαγκνερικού ρεπερτορίου Πέτρα Λανγκ και Στέφαν Φίνκε, που συμπράττουν με την ορχήστρα, πλαισιωμένοι από εκλεκτούς λυρικούς τραγουδιστές, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Στέφανος Τσιαλής.

Η υψίφωνος Πέτρα Λανγκ απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας.

Η ταύτισή σας με το εξαιρετικά απαιτητικό μουσικό σύμπαν του Βάγκνερ έχει γίνει ποτέ περιοριστική για τις επιλογές σας;
Δόξα τω Θεώ, είχα την τύχη να τραγουδήσω ένα ευρύ ρεπερτόριο. Στην αρχή ερμήνευσα ιταλικό ρεπερτόριο, αλλά η μητρική μου γλώσσα ήταν τα γερμανικά. Θεωρούσα πάντα ότι είναι σημαντικό για μια ερμηνεύτρια να ξέρει ποιο είναι το «σπίτι» της, πού ανήκει δηλαδή η φωνή της. Πιστεύω ότι ήμουν εξαιρετικά τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσω αυτό που η φωνή μου αποζητούσε, δηλαδή γερμανικό ρεπερτόριο. Έτσι δεν έχω την αίσθηση ότι κάτι λείπει από την πορεία μου.

Η βαγκνερική Πέτρα Λανγκ τραγουδάει με την ΚΟΑ - εικόνα 1

Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας δίσκοι;
Όταν ήμουν μικρή, ο πατέρας μου είχε στο σπίτι πολλές ηχογραφήσεις από όπερες και οπερέτες. Θυμάμαι πολλούς λυρικούς ερμηνευτές που με εντυπωσίαζαν, όπως για παράδειγμα ο Fritz Wunderlich και η Anneliese Rothenberger. Όμως η αγαπημένη μου ηχογράφηση ήταν από τον Τανχόιζερ στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, με την Grace Bumbry στον ρόλο της Venus. Δεν σταματούσα να παίζω τον συγκεκριμένο δίσκο. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα τραγουδήσω κι εγώ μια μέρα εκεί, απλώς λάτρευα τη μουσική. Ο πατέρας μου είχε μάλιστα παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη παραγωγή, μιλούσε συνεχώς γι’ αυτήν την εμπειρία, μου έδειχνε φωτογραφίες κι εγώ είχα πραγματικά εκστασιαστεί. Φανταζόμουν πώς ήταν η σκηνή, η ατμόσφαιρα, ήταν τόσο ενδιαφέρον όλο αυτό.

Μιλήστε μας για την ιδιαίτερη ενέργεια του Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ.
Το να τραγουδάς εκεί είναι μαγεία, είναι ένα θαύμα. Τα συναισθήματα που γεννιούνται όταν ανεβαίνεις σε αυτήν τη σκηνή δεν περιγράφονται, αισθάνεσαι ότι είναι μια τεράστια τιμή. Αναμφισβήτητα αποτελεί κορυφή της καριέρας μου. Και παρότι δεν μου αρέσει να συγκρίνω τις εμφανίσεις μου, οφείλω να παραδεχτώ ότι η ατμόσφαιρα του Μπαϊρόιτ είναι τόσο ιδιαίτερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

  • Κλασική μουσική

Η β΄ πράξη από την όπερα του Βάγκνερ «Τριστάνος και Ιζόλδη» σε συναυλιακή μορφή, με την υψίφωνο Πέτρα Λανγκ και τον τενόρο Στέφαν Φίνκε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Διευθύνει ο Στέφανος Τσιαλής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.