Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες

Μουσικές της Κούβας, της Βραζιλίας, αργεντίνικο tango αλλά και παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι από την Πόλη στολίζουν ηχορυθμικά τις γιορτινές ημέρες.

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες

Μουσικές της Κούβας, της Βραζιλίας, αργεντίνικο tango αλλά και παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι από την Πόλη στολίζουν ηχορυθμικά τις γιορτινές ημέρες.

Αποκριάτικη βραδιά στο «Faust»

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες - εικόνα 1
© Tanaus (Stefano Attanasio)

Την Τρίτη 25/2 το σκηνικό στο «Faust» γίνεται βραζιλιάνικο. Σάμπα, μπόσα νόβα, αφροβραζιλιάνικη μουσική και άλλα πολλά φτιάχνουν ένα εκρηκτικό δίωρο σόου με τραγούδια, ρυθμούς, χορό και τα σχετικά από τους Maracatu.

Πάρτι με τους Locomondo

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες - εικόνα 2

Δύο σερί Παρασκευές (21 και 28/2) οι Locomondo στήνουν πάρτι στο «Κύτταρο». Και οι δύο βραδιές θα φουλάρουν με τις εκρηκτικές επιτυχίες του γκρουπ, που ξέρει να γεμίζει συναυλιακούς χώρους και να κάνει απανωτά sold out. Θα ακουστούν όλα τα ωραία τους κομμάτια («Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», «Μαγικό χαλί», «Goal», «Γαμήλιο πάρτι», «Star» κ.ά.) σε δύο μασκέ εορταστικές αποκριάτικες συνάξεις, όπου πας για να περάσεις σίγουρα καλά.

Βραδιές tango στο Μέγαρο

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες - εικόνα 3

Διήμερο tango στο Μέγαρο Μουσικής, που ξεκινάει συναυλιακά και κορυφώνεται χορευτικά, με μια milonga με τη συμμετοχή χορευτών και κοινού. Στις 21/2 δίνει συναυλία το Athens Tango Ensemble σε κλασικά κομμάτια του ιδιώματος, με τον Αργεντινό τραγουδιστή Jorge Barreto και ομάδα χορευτών αλλά και ηθοποιών. Στις 22/2 η αίθουσα Banquet γεμίζει με χορό, καθώς το απόγευμα (6.15 μ.μ.) το σχήμα La Yumba Team παρουσιάζει το χοροθεατρικό «12 λεπτά να ζήσεις», ενώ ακολουθεί (8 μ.μ.) χορευτική βραδιά με τη συμμετοχή του κοινού.

Café Aman Istanbul

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες - εικόνα 4

«Μπακλαχοράνι» λέγεται το περίφημο ρωμαίικο καρναβάλι της Πόλης και τα σπουδαία τραγούδια και τους χορούς του έρχονται να παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής (24-25/2) ο Στέλιος Μπερμπέρης και η Πελίν Σουέρ μαζί με το σπουδαίο και κοσμογυρισμένο γκρουπ Café Aman Istanbul και το χορευτικό συγκρότημα ΧοροΚώς. Πρόκειται για ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, με μουσική και χορό, που κορυφώνεται με το ονομαστό ξεφάντωμα «Μπακλαχοράνι» την Καθαρά Δευτέρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Maracatu

  • Jazz-Blues-Ethnic

Βραζιλιάνικη μουσική με το δυναμισμό της σάμπα, την ευαισθησία της bossa nova και την εκρηκτικότητα των αφροβραζιλιάνικων ρυθμών.

Café Aman Istanbul

  • Μουσικές του κόσμου

Οι μουσικοί και οι τραγουδιστές Στέλιος Μπερµπέρης και Πελίν Σουέρ μαζί µε το χορευτικό συγκρότηµα ΧοροΚώς παρουσιάζουν τα τραγούδια και τους χορούς από το περίφηµο ρωµαίικο καρναβάλι Μπακλαχοράνι.

Locomondo

  • Rock-pop-folk

Αποκριά χωρίς Loco party, και μάλιστα μασκέ, απλώς δεν γίνεται. Γιορτάζουν 20 χρόνια παρουσίας με ρέγκε, σκα, λάτιν, ροκ κι ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκηνές, και έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες live εμφανίσεις, ξέρουν πολύ καλά πώς να δίνουν τον παλμό και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους “ανεβαστικούς” ρυθμούς και με τα αγαπημένα τραγούδια τους, όπως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, “Μαγικό χαλί”, ”80’s” και “ rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, onedrop”.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.