8 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Μουσικά events με αποκριάτικη - αλλά όχι μόνο - διάθεση. Με ενδιαφέρουσα κλασική και τζαζ, επίσης.

8 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Grupo Omelenko

Για μια βραδιά στην Κούβα - και στο Faust - μάς προσκαλεί την Τσικνοπέμπτη 20/2 το Grupo Omelenko. Πρόκειται για ένα ελληνο-κουβανέζικο σχήμα με ειδίκευση στην παραδοσιακή μουσική του νησιού της Καραϊβικής και πρωταγωνίστρια την Akemis Teran Carrera από το Conjunto Folklorico Nacional.

Athens Tango Ensemble

Διήμερο tango στο Μέγαρο Μουσικής, που ξεκινάει συναυλιακά και κορυφώνεται χορευτικά, με μια milonga με τη συμμετοχή χορευτών και κοινού. Στις 21/2 δίνει συναυλία το Athens Tango Ensemble σε κλασικά κομμάτια του ιδιώματος, με τον Αργεντινό τραγουδιστή Jorge Barreto και ομάδα χορευτών αλλά και ηθοποιών. Στις 22/2 η αίθουσα Banquet γεμίζει με χορό, καθώς το απόγευμα (6.15 μ.μ.) το σχήμα La Yumba Team παρουσιάζει το χοροθεατρικό «12 λεπτά να ζήσεις», ενώ ακολουθεί (8 μ.μ.) χορευτική βραδιά με τη συμμετοχή του κοινού.

Locomondo

Δύο σερί Παρασκευές (21 και 28/2) οι Locomondo στήνουν πάρτι στο «Κύτταρο». Και οι δύο βραδιές θα φουλάρουν με τις εκρηκτικές επιτυχίες του γκρουπ, που ξέρει να γεμίζει συναυλιακούς χώρους και να κάνει απανωτά sold out. Θα ακουστούν όλα τα ωραία τους κομμάτια («Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», «Μαγικό χαλί», «Goal», «Γαμήλιο πάρτι», «Star» κ.ά.) σε δύο μασκέ εορταστικές αποκριάτικες συνάξεις, όπου πας για να περάσεις σίγουρα καλά.

Καμεράτα

Δύο και τρία και τέσσερα τσέμπαλα παίζουν στις 22/2 στο Μέγαρο Μουσικής καθώς η Καμεράτα με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο στη διεύθυνση και στην επιμέλεια του προγράμματος παρουσιάζει κοντσέρτα του Μπαχ για πολλαπλά πληκτροφόρα όργανα. Γνωστός για την δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία του αλλά και για την σταθερή πίστη του στην ερμηνεία του μπαρόκ, ο Χρυσικόπουλος μαζί με άλλους τέσσερις τσεμπαλίστες (Πάνος Ηλιόπουλος, Γεράσιμος Χοϊδάς, Ιάσων Μαρμαράς και Αλέξανδρος Μαστιχιάδης) και με όργανα εποχής, βυθίζονται στην μαγεία του Μπαχ – με κοντσέρτα του για τρία και τέσσερα πληκτροφόρα που δεν ακούγονται πια πολύ συχνά.

David Lynch

Κυριακάτικα μουσικά matinees (μάλλον μεσημέρια αφού είναι στις 12.30) για τα γενέθλια του θεάτρου «Πορεία» με πρώτο στις 23/2 με τον σαξοφωνίστα David Lynch να παίζει τις μουσικές του από την παράσταση «Οικόπεδα με θέα» και άλλες από το θέατρο και το σινεμά. Μαζί του θα είναι οι πιανίστες (και μικροπερκασιονίστες!) Σταύρος Λάντσιας και Βαγγέλης Στεφανόπουλος και special guest Η Έλλη Πασπαλά. Επόμενες εκδηλώσεις θα είναι αργότερα, τον Μάιο, με τον Γιώργο Κοντραφούρη και την Κατερίνα Πολέμη.

Quinteto Astor Piazzolla

Μια σπουδαία συναυλία στις 24/2 στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ με το Quinteto Astor Piazzolla. Πρόκειται για ένα γκρουπ που δημιούργησε πριν από 22 χρόνια η Laura Escalada, η γυναίκα του Piazzolla, και έχει σαν στόχο, φυσικά, την παρουσίαση της μουσικής του μεγάλου ανανεωτή του tango. Σπουδαίες συνθέσεις του λεγόμενου tango Nuevo που δημιούργησε ο Piazzolla με προσμίξεις τζαζ και μοντέρνας κλασικής και που, φυσικά, έχουν μείνει στην ιστορία: «Libertango», «Adios Nonino», «Years of solitude» και πολλά άλλα που έχουμε αγαπήσει μέσα από την οθόνη. Μια βραδιά σαφώς σπέσιαλ!

Café Aman Istanbul

«Μπακλαχοράνι» λέγεται το περίφημο ρωμαίικο καρναβάλι της Πόλης και τα σπουδαία τραγούδια και τους χορούς του έρχονται να παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής (24-25/2) ο Στέλιος Μπερμπέρης και η Πελίν Σουέρ μαζί με το σπουδαίο και κοσμογυρισμένο γκρουπ Café Aman Istanbul και το χορευτικό συγκρότημα ΧοροΚώς. Πρόκειται για ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, με μουσική και χορό, που κορυφώνεται με το ονομαστό ξεφάντωμα «Μπακλαχοράνι» την Καθαρά Δευτέρα.

Maracatu

Την Τρίτη (25/2) στο Faust το σκηνικό γίνεται βραζιλιάνικο. Σάμπα, μπόσα νόβα, αφροβραζιλιάνικη μουσική και άλλα πολλά φτιάχνουν ένα εκρηκτικό δίωρο σόου με τραγούδια, ρυθμούς, χορό και τα σχετικά από τους Maracatu.

Περισσότερες πληροφορίες

Maracatu

  • Jazz-Blues-Ethnic

Βραζιλιάνικη μουσική με το δυναμισμό της σάμπα, την ευαισθησία της bossa nova και την εκρηκτικότητα των αφροβραζιλιάνικων ρυθμών.

Grupo Omelenko

  • Μουσικές του κόσμου

Κολεκτίβα Ελλήνων και Κουβανών μουσικών που παίζουν παραδοσιακή μουσική της χώρας της Καραϊβικής με πρωταγωνίστρια την Akemis Teran Carrera, τραγουδίστρια της Conjunto Folklorico Nacional.

Café Aman Istanbul

  • Μουσικές του κόσμου

Οι μουσικοί και οι τραγουδιστές Στέλιος Μπερµπέρης και Πελίν Σουέρ μαζί µε το χορευτικό συγκρότηµα ΧοροΚώς παρουσιάζουν τα τραγούδια και τους χορούς από το περίφηµο ρωµαίικο καρναβάλι Μπακλαχοράνι.

Athens Tango Ensemble

  • Μουσικές του κόσμου

Τάνγκο και αργεντίνικα τραγούδια με ένα γκρουπ που θεωρείται κορυφαίο στο είδος του.

«J.S. Bach: Τα κοντσέρτα για πολλαπλά πληκτροφόρα όργανα σε όργανα εποχής»

  • Κλασική μουσική

Η Καμεράτα επιστρέφει στο µπαρόκ ρεπερτόριο µε όργανα εποχής. Παίζουν τσέμπαλο οι Πάνος Ηλιόπουλος, Γεράσιμος Χοϊδάς, Ιάσων Μαρμαράς, Αλέξανδρος Μαστιχιάδης, Elke Robersscheuten και Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, ο οποίος επίσης διευθύνει την ορχήστρα.

Locomondo

  • Rock-pop-folk

Αποκριά χωρίς Loco party, και μάλιστα μασκέ, απλώς δεν γίνεται. Γιορτάζουν 20 χρόνια παρουσίας με ρέγκε, σκα, λάτιν, ροκ κι ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκηνές, και έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες live εμφανίσεις, ξέρουν πολύ καλά πώς να δίνουν τον παλμό και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους “ανεβαστικούς” ρυθμούς και με τα αγαπημένα τραγούδια τους, όπως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, “Μαγικό χαλί”, ”80’s” και “ rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, onedrop”.

Quinteto Astor Piazzolla

  • Jazz-Blues-Ethnic

Το βραβευμένο με Grammy γκρουπ που ίδρυσε η Laura Escalada Piazzolla σε κλασικές συνθέσεις του δημιουργού του tango nuevo.

David Lynch

  • Jazz-Blues-Ethnic

Επιστρέφει στο θέατρο έπειτα από 18 χρόνια για να παίξει τα μουσικά θέματα της παράστασης «Οικόπεδα με θέα» κ.ά. Μαζί του οι Σταύρος Λάντσιας, Βαγγέλης Στεφανόπουλος κι Έλλη Πασπαλά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.