Το ταξίδι της μουσικής με το γκρουπ του Σταύρου Λάντσια στο Ηράκλειο

Μουσική κινηματογραφική, γεμάτη εικόνες και συναισθήματα, μουσική μελωδική που μας ταξιδεύει. Αυτή ήταν η μουσική του Σταύρου Λάντσια και των φίλων του την τέταρτη μέρα του Jazz in Progress. Ένα φεστιβάλ τζαζ που συνεχίζει απόψε με Tribute to Leonard Cohen.

Το ταξίδι της μουσικής με το γκρουπ του Σταύρου Λάντσια στο Ηράκλειο

Η μουσική του Σταύρου Λάντσια είναι μελωδική, ποιητική, δημιουργεί εικόνες, περιγράφει συναισθήματα και δράσεις, απευθύνεται εξίσου στο μυαλό και στην καρδιά. Κινείται συνήθως έξω από όρια και δεν απαιτεί κάποια ιδιωματική καταγραφή ή περιγραφή. Είναι τζαζ και δεν είναι – αλλά είναι μουσική που πάντα φέρει συγκίνηση.

Το ταξίδι της μουσικής με το γκρουπ του Σταύρου Λάντσια στο Ηράκλειο - εικόνα 1

Έτσι, την Τρίτη 28/1, στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου – εκεί όπου αυτές τις μέρες τρέχει το 1ο «Jazz in Progress» φεστιβάλ – το το γκρουπ του Σταύρου Λάντσια (πιάνο, μελόντικα) με Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπάσο) και Μιχάλη Καπηλίδη (ντραμς) και guest τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα, φλούγκελχορν) έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ με δικές του συνθέσεις (από τα άλμπουμ του «Το ταξίδι μιας νότας» και «Ημερολόγιο ονείρων») αλλά και καινούργιες συνθέσεις του (π.χ. μουσική από το θεατρικό «Παιχνίδια πολέμου ΙΙΙ» που ανεβαίνει τις επόμενες μέρες από το Εθνικό Θέατρο) καθώς και συνθέσεις του Πολυζωγόπουλου και του Καλκάνη – αλλά και Σοπέν και Μάνο Χατζιδάκι!

Το ταξίδι της μουσικής με το γκρουπ του Σταύρου Λάντσια στο Ηράκλειο - εικόνα 2

Όλα με μιαν ιδιαίτερη ερμηνευτική και αισθητική αρτιότητα που σε ωθεί, κυριολεκτικά, σε ένα μαγευτικό ταξίδι καθώς οι εικόνες και τα συναισθήματα είναι καταστάσεις συνεπαγόμενες. Τελικά, νιώθεις τον εαυτό σου να ίπταται με όχημα αυτή την μουσική που ισορροπεί ανάμεσα στην λεπτότητα της σύνθεσης και την ευκρίνεια του αυτοσχεδιασμού, με μόνο οδηγό το συναίσθημα. Δημιουργικοί μουσικοί και συνθέτες όπως ο Σταύρος Λάντσιας και η παρέα του αποτελούν μια πραγματική πολιτιστική ανάσα.

Το ταξίδι της μουσικής με το γκρουπ του Σταύρου Λάντσια στο Ηράκλειο - εικόνα 3

To Jazz in Progress συνεχίζεται απόψε, 29/1, στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με την Nalyssa Green, την Sugahspank! και την Lou is στην παράσταση A Tribute to Leonard Cohen.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.