Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη

Το Ελληνικό Σχέδιο στη «Μουσική Αλληλογραφία» παρουσιάζει μια υποθετική μελωδική συνομιλία μεταξύ δύο ποιητών, μέσα από μελοποιημένα καινούρια τραγούδια, στο πλαίσιο του κύκλου Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση.

Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη

Η έμπνευση για την εργασία αυτή εστιάζεται στην ιδιαίτερη σχέση του Γιώργου Σαραντάρη με την ποιήτρια Μελισσάνθη (Ήβη Κούγια-Σκανδαλάκη) και παρουσιάζεται 24/1 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη - εικόνα 1

Μια ερωτική αλληλογραφία –πραγματική, που όμως εδώ παίρνει τραγουδοποιητική μορφή– μέσα από τη μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη και της Μελισσάνθης. Ο έρωτας του Σαραντάρη για τη Μελισσάνθη, καταγεγραμμένος στις μεταξύ τους επιστολές, και η σχέση τους μετατρέπονται σε καινούργια τραγούδια που παίρνουν τη μορφή δραματοποιημένης αλληλογραφίας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου και του κύκλου «Σύγχρονη μουσική δημιουργία και ποίηση» στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (24/1). Εδώ υπάρχει μια σχέση δυνατή –και ουσιαστικά ερωτική από την πλευρά του ποιητή–, που οι συνθέτες Κώστας Μάκρας και Νεφέλη Λιούτα την υλοποιούν με τα τραγούδια τους και την κάνουν να πραγματώνεται κυριολεκτικά. Τα τραγούδια –και τα ποιήματα– λένε πάντα τη δική τους αλήθεια κι έτσι εδώ, με τις ερμηνείες του Απόστολου Κίτσου και της Νεφέλης Λιούτα (στους αντίστοιχους ρόλους του Σαραντάρη και της Μελισσάνθης), το ειδύλλιο πλέκεται αισθητικά, όπως του πρέπει.

Περισσότερες πληροφορίες

«Μουσική αλληλογραφία: Γιώργος Σαραντάρης-Μελισσάνθη»

  • Ελληνική

Ο Κώστας Μάκρας και η Νεφέλη Λιούτα σκιαγραφούν με τα τραγούδια τους έναν υποθετικό διάλογο μιας «ερωτικής φιλίας». Ερμηνεύουν ο Απόστολος Κίτσος και η Νεφέλη Λιούτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.