Το πρόγραμμα της σεζόν στο θέατρο «Ολύμπια»

Μία γεμάτη σεζόν, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα στο «Ολύμπια», Δημοτικό Μουσικό θέατρο «Μαρία Κάλλας» ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το πρόγραμμα της σεζόν στο θέατρο «Ολύμπια»

Με Λυρικό θέατρο και Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων, το κοινό έρχεται σε επαφή με υψηλής ποιότητας λόγια μουσική καθώς και τζαζ και ελληνική μουσική. Σε ότι αφορά το Λυρικό θέατρο, η «Εύθυμη Χήρα» κλείνει τον κύκλο της στις 1 και 2 Φεβρουαρίου. Όσο για τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Big Band και η Φιλαρμονική Ορχήστρα είναι σε φουλ κίνηση.

Το πρόγραμμα της σεζόν στο θέατρο «Ολύμπια» - εικόνα 1

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει έναν κύκλο συναυλιών (2/4, 7/5, 14/5 & 28/5) αφιερωμένων στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven. Επίσης, έχει tango σε ένα concerto grosso (27/02) με το κουιντέτο TANGartO. Ακόμα μία δυνατή μουσική στιγμή είναι η συναυλία της με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Χριστίνα Πουλίτση και Δημήτρη Πατανιά (14/03), μία πασχαλινή συναυλία (13/4) κ.ά.

Το πρόγραμμα της σεζόν στο θέατρο «Ολύμπια» - εικόνα 2

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής συνεχίζει τις συνεργασίες του με σπουδαίους καλλιτέχνες με τη συναυλία «Τα Λογοκριμένα» (11/02), και στη συναυλία του με τον Μιχάλη Δημητριάδη και τη Σοφία Παπάζογλου (10/3), παρουσιάζονται δύο από τους σημαντικότερους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, η «Μικρά Ασία» (στίχοι: Πυθαγόρα) και ο «Βυζαντινός Εσπερινός» (στίχοι: Λευτέρη Παπαδόπουλου) του μεγάλου δημιουργού Απόστολου Καλδάρα. Μετά έρχεται η Γιώτα Νέγκα (31/3) κ.ά.

Το πρόγραμμα της σεζόν στο θέατρο «Ολύμπια» - εικόνα 3

Σε ότι αφορά τη τζαζ, η Big Band μας ταξιδεύει στην εποχή του Swing (18/02) και κάνει συνεργασίες με σπουδαία ονόματα: Lana Janjanin και Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (17/3), Veronica Mortensen (7/4), Craig Bailey και Peter Salchev (17/5). Και άλλα πολλά...

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της σεζόν στο θέατρο «Ολύμπια» - εικόνα 4

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.