Τέσσερα καυτά acts στο Winter Plissken

Συνήθεις ύποπτοι ή νέα πρόσωπα; Η χειμερινή έκδοση του Plissken έχει κάτι για όλους.

Τέσσερα καυτά acts στο Winter Plissken

Συνήθεις ύποπτοι ή νέα πρόσωπα; Η χειμερινή έκδοση του Plissken («Piraeus 117 Academy», 7/12) έχει κάτι για όλους.

Floating Points

Πρώτα συνέλεξε εμπειρίες από τη γόνιμη λονδρέζικη clubbing σκηνή. Έπειτα τις ανάμειξε με μπόλικο πειραματισμό και κυκλοφόρησε τον μέχρι τελικής λεπτομέρειας προσεγμένο πρώτο δίσκο του «Eleania» (2015). Κάπου ενδιάμεσα πήρε κι ένα διδακτορικό στη νευροεπιστήμη, βρέθηκε και σόλο στη σκηνή, με ένα drum machine κι ένα synthesizer, αυτοσχεδιάζοντας πριν από τα λάιβ των The XX, έφτιαξε κι ένα δεύτερο σκανταλιάρικο και ξεγυμνωμένο ηλεκτρονικό άλμπουμ («Crush», 2019). Τελικά, ό,τι κι αν πει κάποιος για τον Sam Shepherd, aka Floating Points, είναι λίγο.

Quantic

Ο Will Holand κυκλοφορεί με πολλά alter ego: ως Quantic Soul Orchestra συμμετείχε στην electro αναγέννηση των funk και soul, στους Ondatropica εξερεύνησε τη μουσική σκηνή της Κολομβίας, ενώ ως Flowering Inferno έμπλεξε reggae και dub και ανέβασε τροπική θερμοκρασία. Με την Quantic ταυτότητά του πειραματίζεται με πολλά μουσικά όργανα και δημιουργεί ολοκληρωμένα, ατμοσφαιρικά και γκρουβάτα ηχητικά σύνολα με ταξιδιάρικα βιολιά, κλιμακούμενα beats και κινηματογραφικά ηχοτοπία. Στο πρόσφατο «Atlantic oscillations» (2019) εξαντλεί το dancefloor ρεπερτόριό του, από χαλαρούς house ρυθμούς μέχρι αναζωογονητικές διαθέσεις σάλσα.

Afrodeutsche

Η αναζήτηση για τον πατέρα της την έφερε μπροστά στην ιστορία της γερμανικής αποικιοκρατίας στην Γκάνα. Μπορεί να μην τον γνώρισε ποτέ, αλλά ξέθαψε τον όρο «Αφρογερμανός» και βρήκε μια ισχυρή ταυτότητα, την οποία πέρασε και στη μουσική της. Από αφρο-φουτουριστική electro (ναι, οι ταμπελάκηδες κάνουμε πάρτι με τέτοιες ορολογίες!) μέχρι στεγνή house, όπως τη δίδαξε η σχολή του Ντιτρόιτ, η Henrietta Smith-Rolla πότε παίζει δίπλα στον Carl Craig και άλλοτε γράφει μουσική για σινεμά και θέατρο, πάντα με το Μάντσεστερ ως βάση της.

Snapped Ankles

Βρόμικα synthesizers, ιντριγκαδόρικα ριφάκια, λευκός θόρυβος και απόκοσμα φωνητικά συνθέτουν τον πειραματικό ήχο της ημι-εξημερωμένης μπάντας από το Λονδίνο. Οι παγανιστικές μεταμφιέσεις τους, που θυμίζουν χριστουγεννιάτικα τέρατα σκανδιναβικών παραμυθιών, τους μετατρέπουν σε μυθολογικά πλάσματα. Βαθιά πολιτικοί, με χιούμορ-ξυράφι και αναφορές από τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ μέχρι παραδοσιακούς βρετανικούς χορούς, αντλούν από το ευρύ φάσμα του post punk και γράφουν «μη τραγούδια». Μετά το κοφτερό ντεμπούτο τους «Come play the trees» (2017), κυκλοφόρησαν φέτος έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και διεισδυτικούς δίσκους της χρονιάς, το «Stunning luxury».

Το Plissken πραγματοποιείται σε 2 Stages, στο Piraeus Academy 117 (Main Stage) και στην Τριπτολέμου 33 (Aquarium).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
16/07/2024

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".