Η «Κυρία των Λύκων» επιτίθεται στο «Piraeus 117 Academy»

Η Sharon Kovacs ετοιμάζεται για ακόμη μία συναυλία στην Αθήνα, όχι πια μαζί με τη λυκοκεφαλή της, αλλά πάντα με την αισθαντική φωνή και το διαπεραστικό βλέμμα της.

 Η «Κυρία των Λύκων» επιτίθεται στο «Piraeus 117 Academy»

Την πρώτη φορά που ακούς κάποιο κομμάτι της Kovacs στο ραδιόφωνο, βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ότι αυτή η αισθαντική, βαθιά φωνή ανήκει σε κάποια Αφροαμερικανίδα κάτοικο Νέας Ορλεάνης. Αντί γι’ αυτό, ίσως εκπλαγείς όταν αντικρίσεις μια μικροκαμωμένη κοπελίτσα με σκαλπ αλά Sinnead O’ Conor και στιλ που θυμίζει ανδρόγυνο πανκ. Μπορεί το στερεότυπο αυτό να έχει καταρριφθεί προ πολλού, ποιος όμως περίμενε να φυτρώνουν και τόσο ξεχωριστές φωνές της soul στην Ολλανδία εκτός από τουλίπες;

Τον Ιούνιο του 2014, λοιπόν, εμφανίζεται η Kovacs και κατακτά τόσο τα ερτζιανά όσο και τις καρδιές του κόσμου. Mainstream και εναλλακτικοί σταθμοί, DJs και κοινό άρχισαν να υποκλίνονται στην τσαμπουκαλεμένη 24χρονη και το αβυσσαλέα ερωτικό «My Love», ενώ το ομώνυμο EP αρκούσε για να συσπειρώσει ένα φανατικό κοινό και να τη φέρνει ξανά και ξανά για συναυλίες στην Ελλάδα.

Το σήμα κατατεθέν της, η γούνα με τα αφτιά λύκου, σε συνδυασμό με τα λαμπερά γαλάζια μάτια της αλλά και την αιχμηρή σαν λεπίδα φωνή της, της έδωσαν το προσωνύμιο «Κυρία των Λύκων». Και ο πρώτος δίσκος της («Shades of Black») το επιβεβαιώνει περίτρανα: σκληρή, κατάμαυρη soul-pop διεκδίκησε τη θέση της στα charts αλλά και τον τίτλο μιας πολύ θυμωμένης Amy Winehouse. Η τάση της να αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και τα προσωπικά της ζόρια αποτυπώνεται άριστα στη μουσική της: μια οργή απέναντι στη ζωή αλλά και μια ορμή για να ζήσει. Το ντοκιμαντέρ του Daan Willekens «Wolflady» συμπυκνώνει σε μία ώρα ναρκωτικά, τσιγάρα, τσακωμούς αλλά και μια εσωτερική αναζήτηση που σημαδεύουν την πορεία της εκκεντρικής Sharon.

Το 2018, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και το «Cheap Smell» ένας δίσκος προσωπικός αλλά συνειδητοποιημένος. Αφήνει πίσω τη γούνα, τα ασπρόμαυρα outfits και ένα μεγάλο μέρος του θυμού της και γίνεται μια καλλιτέχνις που έχει, με όλη την έννοια της λέξης, ανθίσει. Αυτό περιμένουμε να δούμε και στο «Piraeus 117 Academy» αυτό το Σάββατο 16/2: τη νέα αίσθηση της Ευρώπης για τη soul, σε συσκευασία μιας εκρηκτικής, αισθαντικής ερμηνεύτριας.

Η Kovacs σε δίσκους

 Η «Κυρία των Λύκων» επιτίθεται στο «Piraeus 117 Academy» - εικόνα 1

2014

To EP «Cheap Smell» από τον παραγωγό Oscar Holleman (Within Temptation) βάζει την Kovacs στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

2015

Ο πρώτος δίσκος της «Shades of Black» κυκλοφορεί ορμητικός, επιτακτικός και συνταρακτικός, συμπυκνώνοντας το νεύρο της.

2018

Ύστερα από μια ταραχώδη –κι επαγγελματικά– πορεία, το «Cheap Smell» γίνεται ένας απολογισμός της ζωής της.

Περισσότερες πληροφορίες

Sharon Kovacs

  • Soul-Funk-R&B

Έρχεται ξανά στη χώρα μας για μία μοναδική συναυλία με όχημα το καινούριο της άλμπουμ «Cheap smell», ένα από τα πιο ανοιχτά, ειλικρινή και εμπνευσμένα soul άλμπουμ των ημερών μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.