Οι Planet of Zeus θα έγραφαν ευχαρίστως το soundtrack της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Κάπου ανάμεσα σε Γερμανία, Αγγλία και Ολλανδία εντοπίσαμε τους Έλληνες στοουνεράδες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους για το φινάλε του πετυχημένου τουρ τους, με δυο ανεπανάληπτα live στο Gagarin 205.

Οι Planet of Zeus θα έγραφαν ευχαρίστως το soundtrack της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Σίγουρα, οι Planet of Zeus είναι ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της χώρας, με ένα πιστό fan base που έχτισαν με αίμα, δάκρυα και heavy ακόρντα. Η ιαχή «Σεξ και Βία στο πλανήτη Δία» που συνοδεύει κάθε εμφάνιση του συγκροτήματος δίνει το έναυσμα για χορό και ανεπανάληπτο headbanging. Όσοι έχουν πάει στα live party τους (γιατί είναι άδικο να τα χαρακτηρίσουμε απλές συναυλίες) γνωρίζουν ότι το κέφι και η καθαρόαιμη στοουνεριά περισσεύει.

Άρα, σιγά μην έμενε εισιτήριο για το επετειακό live τους που θα γίνει το Σάββατο 12/5, στο Gagarin 205. Βέβαια, δεν χρειάζεστε να στεναχωριέστε για αυτό… Μια ακόμη συναυλία προστέθηκε για την Κυριακή 13/5. Έτσι, οι Planet of Zeus θα γιορτάσουν την παραγωγική δεκαετία που πέρασε από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, με ένα εκρηκτικό συναυλιακό διήμερο από το οποίο θα προκύψει ένα live album.

Εμείς τους εντοπίσαμε με τη βοήθεια εξελιγμένου GPS συστήματος τον Στέλιο Προβή (κιθάρα) τον Γιάννη Βράζο (μπάσο) κάπου ανάμεσα σε Γερμανία, Αγγλία και Ολλανδία –το άκρως ευρωπαϊκό τους τουρ βρίσκεται σε εξέλιξη- για να μας μιλήσουν για την πολυαναμενόμενη επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη.

Οι Planet of Zeus θα έγραφαν ευχαρίστως το soundtrack της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν - εικόνα 1

Μέχρι στιγμής η αγαπημένη σας συναυλία από την τρέχουσα περιοδεία; Καλύτερη φάση, φαί, ξύδια και ξενύχτι;
Μέχρι τώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές, το highlight της τουρνέ είναι το Παρίσι, ή Παρισάρα αν προτιμάτε! Αν δε, συνυπολογίσουμε ότι ξενύχτι και ξύδια δεν παίζουν ούτε για δείγμα, τότε η καλύτερη φάση ήταν το φαγητό στο Παρίσι, ένα μόνο δείγμα του ότι οι άνθρωποι εκεί ξέρουν και δεν είναι άσχετοι. Ειδική μνεία αξίζει στο catering του Hedon, που εδρεύει στο Zwolle, Ολλανδίας και στη Mexican fusion κουζίνα του. Κατά τα άλλα, doner και Burger King είναι η φάση.

Μέχρι στιγμής ποια είναι η χειρότερη συναυλία στην τρέχουσα περιοδεία;
Συνολικά και συλλογικά, δεν υπάρχει αυτό που λέμε «χειρότερη συναυλία». Βέβαια, η ατομική εμπειρία καθενός από εμάς κατά τη διάρκεια ενός live διαφέρει. Θες ένα τεχνικό πρόβλημα, θες η πρότερη ψυχολογία του, θες η τυχούσα μειωμένη προσέλευση σε κάποιο live; Όλα τα παραπάνω μπορούν να συντελέσουν στο να περάσει κάποιος από εμάς ένα δύσκολο βράδυ.

Από την στιγμή που κέρδισε η Α.Ε.Κ. φέτος πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια όλα είναι δυνατά. Ξέρω γω… Από το να ξανανοίξει η Οκτάνα στα Εξάρχεια, να πληρώσεις Henninger με δραχμές και να ζήσουμε το εφιαλτικό σενάριο να γίνουν οι Nickelback πάλι της μόδας. Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από τα 90s; (αν και ήσασταν μικροί τότε…)

Για τους δύο από εμάς (σ.σ. τον Στέλιο και τον Γιάννη), είναι αναμφίβολα το γκολ του Βαζέχα, που πάγωσε το Άμστερνταμ, το οποίο και προήλθε από κούρσα/επέλαση του «τρένου», του Γιώργου του Δώνη.

Take me down to the Painter’s City, where the grass is green and the girls are pretty… Πείτε όταν επιστρέφετε στη γλυκιά πατρίδα του Ζωγράφου τι κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη;
Freddo Espresso

Μπέσα τώρα. Αν ερχόταν εξωγήινος από τον Δία και σας έλεγε να εκτελέσετε ένα τραγούδι για να τον πείσετε ότι δίκαια οικειοποιηθήκατε το όνομα του πλανήτη του, αλλιώς θα σας εκτελούσε αυτός με σούπερ ντούπερ λέιζερ ποιο track θα του παίζατε; «Vigilante», «Leftovers», «Vanity Suit», «Them Nights» ή «Woke up Dead»;
Μπέσα τώρα, το Vigilante που είναι και μεγάλο, έχει και σόλο και φωνητικά και απ’ όλα.



Τι πάθατε όταν ακούσατε πρώτη φορά Kyuss;
Η δισκογραφία των Kyuss ήταν, είναι και θα είναι εσαεί η βίβλος αυτού που αποκαλείται «stoner rock». Τίποτα δε μπορεί να ακουστεί καινούριο μετά από αυτούς. Είναι τόσο ειλικρινές και τόσο ωμό αυτό που βγάζουν όταν τους ακούς, που προκαλούν στους πάντες - άρα και σε εμάς - την πρωτόγονη ανάγκη να παίξουν μουσική κοπανώντας τα όργανα και φωνάζοντας.

Από πού βγήκε το όνομά σας; Είναι κανείς συγγενείς αστροφυσικός; Σας αρέσει το «Star Wars»; Πήρε ο νονός καμιανού τηλεσκόπιο για δώρο σε μικρή ηλικία;
Μας αρέσει το Star Wars, αλλά ουδεμία σχέση έχει αυτό με το όνομά μας. Το όνομα βγήκε από ένα μάθημα επιλογής με το όνομα «Αστρονομία» που κάναμε στο λύκειο.

Οι Planet of Zeus θα έγραφαν ευχαρίστως το soundtrack της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν - εικόνα 2

Το σύνθημα «Σεξ και βία στον πλανήτη Δία» που δονεί τις συναυλιακές αρένες που σας φιλοξενούν θυμάστε πότε ακούστηκε για πρώτη φορά;
Στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, στο λατρεμένο μας Eightball, από ανθρώπους που είχαν έρθει με το μαχαίρι στα δόντια. Το πότε δε μπορούμε να το θυμηθούμε ακριβώς.

Ζούμε σε μια χώρα που ευδοκιμούν τα τρελά ντουέτα. Για παράδειγμα την Ελλάδα κυβερνά ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τον δεξιότατο Πάνο Καμμένο. Είδαμε επίσης Σάκη Ρουβά να τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη. Εσείς με ποιον λαϊκό βάρδο θα θέλατε να εμφανιστείτε φτιάχνοντας τρελό διδυμάκι σε πίστα με καπνούς;
Με κανένα εν ζωή.

Σε ποιον διάσημο σκηνοθέτη θα θέλατε να συνθέσετε το soundtrack της επόμενης ταινίας του;
Ο Νόλαν θα ήταν μια καλή περίπτωση.

Μπουζούκι, stoner, γυμνισμός, ούζο και μνημόνια. Σε μερικά πράγματα αυτή η χώρα διαπρέπει. Γιατί λέτε ότι την βρίσκουμε τόσο πολύ με το stoner στην Ελλάδα;
Αν πρέπει να βρούμε καλά και ντε ένα λόγο, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες μπάντες στην Ελλάδα που το κάνουν πραγματικά καλά, θα λέγαμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε να το παίξουμε κι εμείς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.