Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα

Οι εκλεπτυσμένες ποικιλίες καφέ των Starbucks κάνουν εκπληκτικά «ζευγάρια» με πολλά και διαφορετικά αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα

Οι εκλεπτυσμένες ποικιλίες καφέ των Starbucks κάνουν εκπληκτικά «ζευγάρια» με πολλά και διαφορετικά αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα - εικόνα 1

Η καθημερινή συνήθεια, πρωινή και απογευματινή, του καφέ εμπλουτίζεται όταν δίπλα στην κούπα προστίθενται δημιουργικά πιάτα. Ο καφές έχει πολλές γευστικές προεκτάσεις και μπορεί να αποτελέσει ιδανική έμπνευση για συνδυασμούς με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, που ξεφεύγουν από την πεπατημένη.

Στην περίπτωση των Starbucks η ποικιλία σε εκλεκτούς κόκκους 100% Arabica διαφορετικών terroir (περιοχών από τη «ζώνη του Καφέ») σε συνδυασμό με τις διαθέσιμες επιλογές σε ένταση καβουρδίσματος προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα ελαφριών, έντονων, αρωματικών, πικάντικων και πλούσιων καφέδων, που μπορούν με λίγη φαντασία και πειραματισμούς να οδηγήσουν σε αναπάντεχα γευστικά ταιριάσματα.

Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα - εικόνα 2

Η αναζήτηση και η δοκιμή των καλύτερων ντουέτων κάνει την εμπειρία του καφέ ακόμα πιο μοναδική. Το σωστό γευστικό ταίρι μπορεί να αναδείξει τα προτερήματα ενός καφέ, να τον μαλακώσει και να ενισχύσει τα αρώματα και τις γεύσεις του. Στο παιχνίδι της αρμονίας το μυστικό είναι να συνδυάζονται καφέδες και εδέσματα με παρόμοια ένταση και κοινά αρωματικά στοιχεία. Για τους πιο τολμηρούς αξίζει η προσπάθεια να παντρέψουν μη αναμενόμενα ζευγάρια, που τελικά όμως καταφέρνουν να ισορροπήσουν το ένα το άλλο.

Στα Starbucks έχουν μελετήσει πάρα πολύ την νέα τάση και την έχουν εξελίξει προτείνοντας υπέροχα ταιριάσματα ανάλογα με το βαθμό καβουρδίσματος, την εκάστοτε ποικιλία καφέ και τα γευστικά χαρακτηριστικά της.

Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα - εικόνα 3

Οι γευστικοί σύντροφοι: καφές και πιάτα
Να μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε τις ιδιαίτερες δοκιμές. Δεν υπάρχει καλύτερη αρχή από το Veranda Blend: έναν φινετσάτο, ελαφρώς καβουρδισμένο καφέ από κόκκους της Λατινικής Αμερικής. Οι ωραίες νότες κακάο και καρυδιού και το ελαφρύ στόμα δένουν εξαιρετικά με τη σοκολάτα γάλακτος, αλλά και με ένα brioche με φρέσκο avocado. To avocado κάνει τη γεύση του καφέ πιο γεμάτη, ενώ η σοκολάτα γάλακτος μειώνει την οξύτητα του.

Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα - εικόνα 4

Στην κατηγορία του μεσαίου καβουρδίσματος στα Starbucks βρίσκουμε μια συναρπαστική ποικιλία από καφέδες μοναδικής προέλευσης και εκλεκτά χαρμάνια.

Στην πρώτη ενότητα (της μοναδικής προέλευσης) ο σύνθετος Colombia Narino αναδύει αρώματα βοτάνων και ξηρών καρπών. Η τραγανή του οξύτητα μαλακώνει με ένα carrot cake (και γενικά με γλυκά που έχουν καρύδια, πεκάν, καραμέλα και ξηρούς καρπούς). Ο Guatemala Antigua, που προέρχεται από μια περιοχή ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια, είναι πληθωρικός με νότες μπαχαρικών σκόνης κακάο και κίτρου, που απογειώνονται δίπλα σε ένα ψημένο σάντουιτς με κομμάτια χοιρινού και γλυκόξινη σάλτσα. Ο Kenya είναι ένας ιδιαίτερα έντονος καφές με πολύ ωραία αρώματα εσπεριδοειδών, κυρίως γκρέιπφρουτ, λεμονιού και πορτοκαλιού. Στο στόμα διακρίνονται επιπλέον γοητευτικές νότες φραγκοστάφυλου και μαύρων μούρων. Φανταστείτε πόσο ενδιαφέρων θα είναι μαζί με δροσερές σαλάτες και τάρτες φρούτων.

Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα - εικόνα 5

Στα χαρμάνια ο δημοφιλής House Blend ξεχωρίζει για την αναζωογονητική οξύτητα και την ισορροπημένη του γεύση και ταιριάζει υπέροχα με μια αλμυρή τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανικά, ή με μια μηλόπιτα. Για όσους αγαπούν τον καφέ με κρέμα γάλακτος και σοκολάτα ο Pike Place εκτοξεύεται γευστικά όταν συνοδεύεται από ένα Nutella cookie ή αναπάντεχα από μια σαλάτα Caprese με mozzarella και βαλσάμικο. Η αντίθεση τον κάνει πιο ευχάριστο και γλυκό.

Τέλος, στην τελευταία κατηγορία του σκούρου καβουρδίσματος έχουμε μεγαλύτερες εντάσεις. Ο Espresso Roast, που αποτελεί και την καρδία όλων των ροφημάτων των Starbucks, έχει ένα πλούσιο αρωματικό μπουκέτο καραμέλας, καρυκευμάτων, σοκολάτας και ξηρών καρπών. Μαζί με ένα brownie γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός. Μεγάλη έκπληξη είναι όταν τον δοκιμάσετε παρέα με μια quiche με μανιτάρια και bacon, γευστικός συνδυασμός που του δίνει μια μοναδική γήινη πλευρά. Για συναρπαστικό φινάλε έχουμε έναν από τους πιο πυκνούς καφέδες μοναδικής προέλευσης, τον Sumatra. Στη σύνθετη μύτη του βγαίνουν αρώματα spicy μπαχαρικών ανακατεμένα με βότανα και γήινες νότες. Οι επιλογές για ταιριάσματα είναι πολλές. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το croissant βουτύρου γαρνιρισμένο με sauce καραμέλας ή το raspberry cheesecake, ενώ για αλμυρούς συνδυασμούς προτείνεται μια σαλάτα με μανιτάρια, γραβιέρα και κρουτόν ή μια τυρόπιτα με κεφαλογραβιέρα Νάξου.

Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα - εικόνα 6

Οι γευστικοί συνδυασμοί που παρουσιάστηκαν πιο πάνω αποτελούν προτάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι ή να απολαύσετε στα καταστήματα Starbucks όπως για παράδειγμα τον Colombia Narino με carrot cake, το House Blend με τορτίγια, τον Espresso Roast με brownie και τον Sumatra με croissant βουτύρου, raspberry cheesecake και τυρόπιτα με κεφαλογραβιέρα Νάξου. Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε τους baristas στα καταστήματα για τις επιλογές που έχετε ανάλογα με την αγαπημένη σας ποικιλία καφέ.

Ιδανικοί και απρόβλεπτοι συνδυασμοί καφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα - εικόνα 7

Στα Starbucks οι Coffee Masters θα σας μυήσουν και θα σας καθοδηγήσουν σε πολλούς περισσότερους εντυπωσιακούς συνδυασμούς. Συμβουλή να διαλέξετε τις αγαπημένες σας ποικιλίες και να συνεχίσετε τα πειράματα στο σπίτι σας!

Εικοσιπέντε τυχεροί αναγνώστες του Αθηνοράματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο «Coffee Pairing» και πέρα από τις πολύτιμες συμβουλές να δοκιμάσουν εκπληκτικά γευστικά «ταίρια».

Πάρτε μέρος εδώ και παρακολουθήστε το σεμινάριο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.