Imany: "Η καλή μουσική χρειάζεται χρόνο για να δημιουργηθεί"

Η δυναμική όσο και μελαγχολική και, βέβαια, πανέμορφη Γαλλίδα τραγουδίστρια με τις αφρικανικές καταβολές, προτού μας επισκεφτεί για άλλο ένα σαγηνευτικό live την Τετάρτη 29/6 στο «Estate@Ακρωτήρι», μιλάει στον Νίκο Βουλαλά για τη μουσική της, την προσφυγική κρίση και τις πιθανότητες της Γαλλίας να κερδίσει στο Euro.

Imany: «Η καλή μουσική χρειάζεται χρόνο για να δημιουργηθεί»

Φρέσκα, με ευαισθησίες αλλά και radio friendly ήχο, τα τραγούδια της Imany, από το "You will never know" και το "Don’t be so shy" μέχρι το νέο "There were tears", κερδίζουν ακαριαία την αγάπη του ελληνικού κοινού, το οποίο την περιμένει για άλλο ένα σαγηνευτικό live την Τετάρτη 29/6 στο "Estate @ Ακρωτήρι". Προτού μας επισκεφτεί, η δυναμική όσο και μελαγχολική και, βέβαια, πανέμορφη Γαλλίδα τραγουδίστρια με τις αφρικανικές καταβολές μιλάει στον Νίκο Βουλαλά για τη μουσική της, την προσφυγική κρίση και τις πιθανότητες της Γαλλίας να κερδίσει στο Euro.

Imany: "Η καλή μουσική χρειάζεται χρόνο για να δημιουργηθεί" - εικόνα 1

Στο "There were tears" υπάρχει ένας πλούτος συναισθημάτων. Από πού έρχονται αυτά; Ίσως από τη μητρότητα;
Τα συναισθήματα και οι ιδέες στο δίσκο αυτό προέρχονται από την εμπειρία μου. Προσπαθώ πάντοτε να είμαι ειλικρινής. Το δίσκο "There were tears" τον έγραψα προτού μείνω έγκυος, οπότε η μητρότητα δεν έχει λειτουργήσει ακόμη ως καλλιτεχνικό ερέθισμα. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Τόσο υπέροχη όμως!

Πώς σας επηρεάζει η αφρικανική καταγωγή σας;
Η αφρικανική μου ταυτότητα είναι κομμάτι του εαυτού μου. Δεν τη σκέφτομαι πάρα πολύ. Θα ήταν σαν να περπατάω και να έχω στο νου μου ότι έχω πόδια και χέρια.

Και ποια είναι η επιρροή του Malick Ndiaye ως παραγωγού;
Είναι ένας πολύ υπομονετικός συνεργάτης. Με ωθεί διαρκώς να βάζω τα δυνατά μου για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το label στο οποίο βγάζετε μουσική πρεσβεύει την ανεξαρτησία και την ποιότητα. Ποια είναι η γνώμη σας για τη μουσική βιομηχανία;
Είμαι τυχερή που ανήκω σε μια τόσο προστατευτική εταιρεία, όπως η Think Zik! Παρά το μικρό μέγεθός της, επενδύει χρόνο και χρήμα στις δουλειές μου. Θεωρώ ότι η μουσική βιομηχανία είναι απρόθυμη να αναπτύξει και να εξελίξει έναν καλλιτέχνη. Κι αυτό είναι πρόβλημα, γιατί η καλή μουσική χρειάζεται χρόνο για να δημιουργηθεί.

Σε ένα σημείωμα για το "There were tears", αναφέρετε ότι με αυτά τα τέσσερα τραγούδια "κερδίζετε χρόνο" και ελπίζετε να μη χάσετε την αφοσίωση των θαυμαστών σας. Το φοβάστε αυτό;
Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δημοφιλία και η αναγνωρισιμότητα. Αυτά έρχονται και φεύγουν. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι μήπως απογοητεύσω τους θαυμαστές μου. Οπότε αυτό που εννοούσα είναι ότι θα ήθελα να τους κάνω χαρούμενους με το μεγάλο δίσκο που θα ακολουθήσει.

Ποιος είναι ο ήχος και τα θέματα αυτού του ολοκληρωμένου δίσκου που περιμένουμε;
Ο δίσκος θα είναι κυρίως ακουστικός, με πολύ φυσικό ήχο, ατμόσφαιρα και παραγωγή. Χρησιμοποιούμε πολύ τα έγχορδα και τα κρουστά. Με κάποιον τρόπο, είναι κινηματογραφικός. Οι ιστορίες αφορούν τον έρωτα, την ελευθερία, τη χειραφέτηση, την απογοήτευση, την παρατήρηση του κόσμου.

Είπατε ότι ο δίσκος έχει μια κινηματογραφική διάσταση και θυμήθηκα ότι έχετε γράψει τη μουσική για την ταινία "Sous les jupes des filles". Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Ήταν περίεργο που είχα να γράψω μουσική για να ντύσω τις εικόνες κάποιου άλλου. Έπρεπε να διεισδύσω στις ιδέες και τα θέματα της σκηνοθέτιδας και σεναριογράφου Audrey Dana, που ίσως εμένα να μη με είχαν απασχολήσει ως τότε. Επιπλέον, τις συνθέσεις μου θα ερμήνευαν άλλοι τραγουδιστές. Ήταν συναρπαστικό!

Το ελληνικό κοινό σας αγαπά πολύ. Εσείς γιατί αγαπάτε την Ελλάδα;
Για τη γενναιοδωρία των ανθρώπων της.

Ποιο φαγητό θα ζητήσετε αμέσως μόλις φτάσετε εδώ;
Το ψητό χταπόδι!

Μας επισκέπτεστε συχνά. Τι γνωρίζετε για την κρίση στη χώρα;
Γνωρίζω ότι, όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι πιο αδύναμοι είναι εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο. Αισθάνομαι ότι είναι σκληρή αυτή η κατάσταση για τους Έλληνες και αντιλαμβάνομαι ότι έχουν απογοητευτεί από τους πολιτικούς τους. Είμαι όμως σίγουρη ότι θα αντιμετωπίσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αυτή την αδικία και θα επιβιώσετε.

Και ποια είναι η γνώμη σας για την προσφυγική κρίση;
Είναι σαν να παίρνει το σπίτι σου φωτιά και να χτυπάς την πόρτα του γείτονά σου που γνωρίζεις ότι είναι μέσα, αλλά εκείνος, επειδή δεν θέλει να ξεβολευτεί από την ελάχιστη άνεσή του, δεν σου ανοίγει. Νομίζω ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται η Ευρώπη σε γείτονές της οι οποίοι βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη είναι εγωιστικός. Αναρωτιέμαι πώς θα μας κρίνει η Ιστορία.

Γράφετε tweets υποστηρίζοντας τη Γαλλία στο Euro. Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε το τρόπαιο;
Ελπίζω να συμβεί αυτό, γιατί έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας, αλλά πρέπει να προσέχουμε τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Είναι δυνατοί αντίπαλοι!

Τα εισιτήρια για τη συναυλία της Imany κοστίζουν € 19-49.
Προπώληση από: www.viva.gr, Public, Seven Spots, Media Markt, Reload, 11876.
Ως opening act εμφανίζεται η Angelica Dusk.

Περισσότερες πληροφορίες

Imany

  • Soul-Funk-R&B

Επιστρέφει στην Αθήνα για ένα ακόμη live που θα θυμόμαστε καθώς μαζί της θα απολαύσουμε εξωτισμό, νοσταλγική και ρομαντική διάθεση, ευαίσθητη μελαγχολία και αφοπλιστική ομορφιά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.